Šilumos ūkio problema sudomino ir europarlamentarą

Tre­čia­die­nį Uk­mer­gė­je lan­kė­si ir su gy­ven­to­jais su­si­ti­ko Eu­ro­pos Par­la­men­to na­rys Zig­man­tas Bal­čy­tis. Pri­sta­ty­da­mas sve­čią ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas pa­si­džiau­gė, kad jam va­do­vau­jant Fi­nan­sų mi­nis­te­ri­jai Uk­mer­gė­je bu­vo įgy­ven­din­ta be­ne dau­giau­siai in­ves­ti­ci­nių pro­jek­tų.

 Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Au­to­rės nuotr. Bal­čy­tis – iš pir­mų lū­pų apie Eu­ro­pos Par­la­men­tą.

„Per šiuos sa­vo dar­bo me­tus 84 kar­tus pa­ki­lau ir nu­si­lei­dau“, – apie spe­ci­fi­nį dar­bą, gy­ve­ni­mą su­skal­džiu­sį tarp Lie­tu­vos ir Briu­se­lio, pa­sa­ko­jo Z. Bal­čy­tis. Sa­vo da­bar­ti­nę veik­lą jis va­di­no la­bai įdo­mia ir pra­smin­ga, nors ir ne­nei­gė, kad nuo­la­ti­niai skry­džiai ir la­bai įtemp­ta dar­bot­var­kė tik­rai ne­stip­ri­na svei­ka­tos.

Net ke­tu­rio­se ES par­la­men­to ko­mi­te­tuo­se dir­ban­tis sve­čias ti­ki­no, kad pas­ta­rai­siais me­tais bu­vo pri­im­ta daug Lie­tu­vai pa­lan­kių spren­di­mų. Vie­nas iš jų su­si­jęs su ES struk­tū­ri­ne pa­ra­ma.

Sve­čias var­di­no glo­ba­lias eu­ro­pie­čiams ir vi­siems pla­ne­toms gy­ven­to­jams pro­ble­mas, to­kias kaip vi­suo­ti­nis kli­ma­to at­ši­li­mas, la­bai už­terš­ta Bal­ti­jos jū­ra, ato­mi­nės ener­ge­ti­kos sau­gu­mas. „Lie­tu­va ne­gy­ve­na at­ski­ro­je už­da­ro­je erd­vė­je ir ne­ga­li rū­pin­tis tik sa­vo pro­ble­mo­mis“,  – sa­ko eu­ro­par­la­men­ta­ras.

Su­si­ti­ki­mo me­tu jam bu­vo už­duo­ta daug klau­si­mų.

Be­si­do­min­čius, ar pa­si­bai­gus 2007-2013 me­tų ES pa­ra­mos eta­pui, Lie­tu­va ir to­liau ga­lės ti­kė­tis ES struk­tū­ri­nių lė­šų, sve­čias ra­mi­no, kad taip tik­rai bus. Su­tei­kė vil­tį ir tiems, ku­rie ti­ki­si, kad at­ei­ty­je pro­jek­tų ren­gė­jams teks įveik­ti ma­žiau biu­rok­ra­ti­nių kliū­čių. Tie­sa, pa­brė­žė, kad biu­rok­ra­ti­nes kliū­tis ten­ka įveik­ti ir ki­tų ša­lių ES struk­tū­ri­nės pa­ra­mos pro­jek­tų ren­gė­jams, o Lie­tu­va pro­jek­ti­nes lė­šas įsi­sa­vi­na daug efek­ty­viau, nei ki­tos ša­lys.

 

09-17-3_straipsnio_2_nuotr

Z. Bal­čy­tį Uk­mer­gė­je pa­si­ti­ko ra­jo­no va­do­vas A. Ko­pūs­tas, ben­dra­par­tie­čiai – so­cial­de­mok­ra­tai bei Eu­ro­pos Par­la­men­to veik­la be­si­do­min­tys uk­mer­giš­kiai.


Uk­mer­giš­kiai taip pat la­bai no­rė­jo iš­girs­ti, ar Briu­se­ly­je mū­sų ša­lies eu­ro­par­la­men­ta­rai tar­pu­sa­vy­je ben­drau­ja ir ar jų kel­iami klau­si­mai „ne­si­ker­ta“ su mū­sų ša­lies Sei­mo spren­di­mais. Z. Bal­čy­tis sa­kė, kad jis su mū­sų ša­lies ko­le­go­mis kar­tais su­si­tin­ka tik oro uos­te. Eu­ro­par­la­men­te dau­gu­ma lie­tu­vių dar­buo­ja­si skir­tin­guo­se ko­mi­te­tuo­se, pri­klau­so skir­tin­goms par­ti­joms. Vis dėlto sve­čias  pri­ta­rė min­čiai, kad at­ei­ty­je par­la­men­ta­rų tar­pu­sa­vio ben­dra­dar­bia­vi­mas tu­rė­tų bū­ti glaus­tes­nis bei kiek įma­no­ma iš­gy­ven­din­tas par­ti­nis su­si­skal­dy­mas.

Sve­čias taip pat iš­sa­kė sa­vo po­zi­ci­jas įvai­riais mū­sų ša­lies gy­ve­ni­mo klau­si­mais: kol kas be­vil­tiš­ku dau­gia­bu­čių na­mų re­no­va­vi­mu, miš­kų ūkio at­ei­ties per­spek­ty­vo­mis, PVM leng­va­tų pa­nai­ki­ni­mo ir ki­tais.

Taip pat jis do­mė­jo­si dau­ge­lio uk­mer­giš­kių gal­vos skaus­mu – ši­lu­mos ūkio pro­ble­ma ir pa­ža­dė­jo Vy­riau­sy­bei pa­teik­ti ofi­cia­lų už­klau­si­mą apie si­tu­a­ci­ją mū­sų mies­te ir bū­ti­ny­bę kuo sku­biau­siai ją spręs­ti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų