Siūlymas bendradarbiauti – priimtas

Trečiadienį Ukmergės rajono profesinių sąjungų bendrijos nariai susitiko su rajono valdžia, savivaldybės administracijos atstovais. Buvo aptartos glaudesnio bendradarbiavimo galimybės, ieškoma būdų sušvelninti rajono žmonėms sunkmečio padarinius.

Ligita JUODVALKIENĖ

Šio susitikimo iniciatorius – rajono profesinių sąjungų bendrijos pirmininkas Vincentas Banikonis. Jis įsitikinęs, kad padėti rajono žmonėms kuo lengviau išgyventi sunkmetį – bendras profsąjungų ir rajono valdžios sąlyčio taškas. Prieš keletą metų buvo sudaryta trišalė taryba iš savivaldybės, profesinių sąjungų bei darbdavių atstovų. V. Banikonis mano, kad kuo daugiau rajonui aktualių klausimų reikėtų spręsti trišalėje taryboje.

Autorės nuotr. Vincentas Banikonis (viduryje) ragina rajono vadovus parengti ir pasirašyti bendradarbiavimo sutartį.


„Rajono vadovai bei savivaldybės administracija rengia susitikimus su rajono gyventojais, tačiau jie vyksta dažniausiai darbo metu, kuomet ateiti gali daugiausia pensininkai. Mes atstovaujame dirbantiesiems ir manome, kad būtinas kuo glaudesnis bendradarbiavimas su rajono vadovais, specialistais“, – sako jis. Tam pritarė ir posėdyje dalyvavęs rajono meras Algirdas Kopūstas.


Susitikimo metu buvo kalbama apie mūsų rajone padidėjusį žemės mokestį, kurio nebepajėgia susimokėti sunkmečio prispausti darbdaviai, apie visuotinės rinkliavos už atliekų tvarkymą nustatymo būdo socialinį teisingumą. Profsąjungų atstovus domino kriterijai, pagal kuriuos išrenkami viešųjų pirkimų konkursų laimėtojai, gyventojų pečius baigiantys nulenkti mokesčiai už šilumą, vandenį.

A. Kopūstas patikino, kad savivaldybė nėra nusiteikusi kaišioti pagalių į įmonių ir taip sunkiai traukiamus ratus: „Nors mokestis už žemę papildo rajono biudžetą, nesame suinteresuoti jo didinti. Iki šiol įmonėms leidžiame susimokėti iki šio mokesčio padidinimo buvusius mokesčius.“ Jis perspėjo, kad, jei įmonės vadovas nori mokėti nepadidintus mokesčius, turi pasistengti ir pats. Kaip vieną iš sąlygų meras paminėjo pastangas sunkmečiu įmonėje išlaikyti darbuotojus jų neatleidžiant.


Buvo priimtas vieningas savivaldybės ir profsąjungos atstovų sprendimas – galimus visuotinės rinkliavos už atliekų tvarkymą nustatymo būdus aptarti trišalėje taryboje.


V. Banikonis ragino įmonių vadovus daugiau bendrauti su darbo birža, naudotis jos vykdomomis ES lėšomis finansuojamomis programomis. „Iš to bus nauda ir įmonei, ir darbininkams“, – teigia jis.


Profesinių sąjungų bendrijos pirmininkas pasiūlė parengti ir pasirašyti savivaldybės bei profesinių sąjungų bendradarbiavimo sutartį. Ji turėtų būti pasirašyta iki gegužės 1 dienos – tarptautinės darbininkų solidarumo šventės.
„Manau, kad bendradarbiavimas visuomet naudingas. Ir iš šio susitikimo su profsąjungos atstovais, iš jų klausimų matyti, kad žmonės turi iš mūsų gauti daugiau informacijos“, – po susitikimo kalbėjo A. Kopūstas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų