Sniego iš miesto neišveža

Pas­ta­ro­sio­mis die­no­mis mies­tas ta­po pa­na­šus į ne­per­žen­gia­mą ba­ri­ka­dų tvir­to­vę. Nuo ša­li­gat­vių nu­va­ly­tas snie­gas ver­čia­mas į va­žiuo­ja­mą­ją da­lį, ant na­mų fa­sa­dų, iš gat­vės – ant ša­li­gat­vių.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Snie­gas, nu­kas­tas nuo gat­vių ir ša­li­gat­vių, krau­na­mas į krū­vas, o jų iš­ve­ži­mui vis ne­ran­da­ma lė­šų. Mat su­tar­ty­je, su­da­ry­to­je su UAB „Izo­ba­ra“, nu­ma­ty­ta, kad per tre­jus me­tus iš mies­to bus iš­vež­ta tik apie 500 ku­bi­nių met­rų snie­go.

„Su­tin­ku, kad tai juo­kin­gas kie­kis – per tre­jus me­tus apie šim­tas kro­vi­ni­nės ma­ši­nos prie­ka­bų“, – sa­ko mies­to se­niū­nas Sta­sys Jac­kū­nas. Dėl lė­šų sty­giaus per­nykš­tę žie­mą snie­gas bu­vo iš­ve­ža­mas tik iš Kęs­tu­čio aikš­tės.

Pas­ta­ro­sio­mis die­no­mis se­niū­ni­ja su­lau­kia ne­ma­žai uk­mer­giš­kių skun­dų dėl ne­iš­bren­da­mų ša­li­gat­vių, ne­iš­va­žiuo­ja­mų dau­gia­bu­čių kie­mų. Ta­čiau se­niū­nas svars­to, kad ir pa­tys gy­ven­to­jai ga­lė­tų dau­giau pri­si­dė­ti prie šių dar­bų ar­ba kau­pia­mų­jų lė­šų skir­ti kie­mų va­ly­mui.

UAB „Izo­ba­ra“ pa­gal su sa­vi­val­dy­be su­da­ry­tą su­tar­tį tvar­ko ša­li­gat­vius, au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­les, ža­liuo­sius plo­tus, laip­tus. Šiems dar­bams per me­tus ski­ria­ma apie 344 tūks­tan­čius li­tų.

 

12-14-3_straipsnio_2_nuotr

Se­niū­nas ma­no, kad įmo­nė, va­lan­ti ša­li­gat­vius, ne­tu­ri „rim­tos“ tech­ni­kos: „Pra­va­žiuo­da­mas trak­to­riu­kas ir tas pa­lie­ka 15–20 cen­ti­met­rų snie­go bor­te­lį. Tu­rė­tų bū­ti iš ga­lo še­pe­tys pri­tai­sy­tas, kad nu­šluo­tų ir li­ku­čius.“

Anot se­niū­no, šlu­buo­ja ran­ko­mis snie­gą nuo ša­li­gat­vių va­lan­čių­jų dar­bo ko­ky­bė. An­tai, pir­ma­die­nio ry­tą, apie pu­sę aš­tun­tos, va­žiuo­da­mas į dar­bą, nuo Pi­vo­ni­jos iki Duks­ty­nos mik­ro­ra­jo­no jis pa­ste­bė­jo tik du snie­go va­ly­to­jus.

Ma­žiau ne­pa­to­gu­mų pės­tie­siems dėl blo­gai nu­kas­to snie­go su­si­da­ro ne­se­niai re­konst­ruo­to­se Kau­no, Vy­tau­to, Vie­nuo­ly­no gat­vė­se, nes ly­gią ša­li­gat­vių dan­gą leng­viau va­ly­ti. Vil­niaus, Ge­di­mi­no, Del­tu­vos gat­vė­se pės­tie­siems net ir snie­gu ne­už­vers­tais ša­li­gat­viais ei­ti – ne­di­de­lis ma­lo­nu­mas.

Pa­grin­di­nes mies­to gat­ves va­lo VĮ Vil­niaus re­gio­ni­niai ke­liai Uk­mer­gės ke­lių tar­ny­ba, ša­lu­ti­nes – UAB „Uk­mer­gės ver­smė“.

 

12-14-3_straipsnio_3_nuotr

S. Jac­kū­nas sa­ko, kad ne­ma­ža pro­ble­ma dėl ne­įvei­kia­mų snie­go ba­ri­ka­dų su­si­da­ro ir dėl to, kad šios tar­ny­bos dir­ba ne­de­rin­da­mos sa­vo veiks­mų. Gat­ves va­lan­ti tech­ni­ka snie­gą ver­čia ant ša­li­gat­vių, o šiuos ka­san­tys dar­buo­to­jai me­ta į kel­kraš­tį.

Pir­ma­die­nį šias pro­ble­mas mies­to se­niū­nas ap­ta­rė su sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja, ran­go­vais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų