Spaudos atstovai diskutavo apie rinkiminę kampaniją

Pa­grin­di­niai ar­tė­jan­čių Sei­mo rin­ki­mų kam­pa­ni­jos da­ly­viai yra po­li­ti­kai, ta­čiau prieš­rin­ki­mi­nė­je ka­ru­se­lė­je su­ka­si ir ži­niask­lai­dos at­sto­vai. Kad lei­dė­jams bū­tų leng­viau dirb­ti šiuo su­dė­tin­gu lai­ko­tar­piu, Lie­tu­vos žur­na­lis­tų są­jun­ga bei Na­cio­na­li­nė ra­jo­nų ir mies­tų laik­raš­čių lei­dė­jų aso­cia­ci­ja sa­vo na­rius pa­kvie­tė į se­mi­na­rą. Jo me­tu bu­vo dis­ku­tuo­ja­ma apie Lie­tu­vos re­gio­ni­nės ir vie­ti­nės spau­dos po­ky­čius ir per­mai­nas ar­tė­jant rin­ki­mams.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Se­mi­na­ro „Lie­tu­vos re­gio­ni­nė ir vie­ti­nė spau­da – po­ky­čiai ir per­mai­nos ar­tė­jant rin­ki­mams“ da­ly­viai.

Prieš­rin­ki­mi­nis lai­ko­tar­pis lei­dė­jams su­dė­tin­gas, nes dar­be pri­va­lu lai­ky­tis Sei­mo rin­ki­mų įsta­ty­mo. Ja­me be ki­ta ko griež­tai nu­ro­do­ma, kaip skelb­ti rin­ki­mų agi­ta­ci­jos me­džia­gą. Kaip lai­ko­ma­si šio įsta­ty­mo, ste­bi ir po­li­ti­kai, ir rin­ki­mų apy­gar­dų na­riai, ir lei­dė­jų kon­ku­ren­tai, o pa­ste­bė­tus nu­si­žen­gi­mus nag­ri­nė­ja Vy­riau­siosios rin­ki­mų ko­mi­si­jos at­sa­kin­gi spe­cia­lis­tai.

Vie­ni iš svar­biau­sių rei­ka­la­vi­mų – po­li­ti­nės kam­pa­ni­jos me­tu pa­teik­ta po­li­ti­nė agi­ta­ci­ja tu­ri bū­ti spe­cia­liai pa­žen­klin­ta, už ją po­li­ti­kai ap­mo­ka vie­no­dais įkai­niais ir tik iš sa­vo rin­ki­mi­nės są­skai­tos. Drau­džia­ma po­li­ti­nę re­kla­mą publikuoti pir­ma­me lei­di­nio pus­la­py­je. Be to, bū­ti­na de­kla­ruo­ti rin­ki­mi­nės kam­pa­ni­jos me­tu su­rink­tas lė­šas, stro­piai fik­suo­jant, kiek ir ko­kio plo­to lei­di­ny­je už­si­sa­kė kiek­vie­na po­li­ti­nė par­ti­ja ar sa­va­ran­kiš­kas kan­di­da­tas.

Lie­tu­vos žur­na­lis­tų są­jun­gos bei Na­cio­na­li­nės ra­jo­nų ir mies­tų laik­raš­čių lei­dė­jų aso­cia­ci­jos su­reng­ta­me se­mi­na­re da­ly­va­vo šios aso­cia­ci­jos na­riai bei va­do­vai.

Į sve­čius at­vy­ko ir se­mi­na­rą ve­dė Lie­tu­vos žur­na­lis­tų są­jun­gos pir­mi­nin­kas Dai­nius Ra­dze­vi­čius, žur­na­lis­tas Vid­man­tas Va­liu­šai­tis, vi­suo­me­ni­nin­kas Gy­tis Vaš­ke­lis, Vy­riau­sio­sios rin­ki­mų ko­mi­si­jos na­rys Jo­nas Ud­ris. Po­li­ti­kams at­sto­va­vo Sei­mo frak­ci­jos Tvar­ka ir tei­sin­gu­mas se­niū­nas Va­len­ti­nas Ma­zu­ro­nis.

Se­mi­na­re at­kreip­tas dė­me­sys į tai, kad iki rin­ki­mų li­kus pus­an­tro mė­ne­sio, jo­kios po­li­ti­nės kam­pa­ni­jos su­ju­di­mo ne­jun­ta­ma – at­vy­kęs už­sie­nie­tis nė ne­įtar­tų, kad ša­lis ren­gia­si vie­nam svar­biau­sių per ket­ve­rius me­tus įvy­kiui – Sei­mo rin­ki­mams. Dėl įvai­rių įsta­ty­mų su­var­žy­mų šis agi­ta­ci­nis pe­ri­odas – ny­kus ir nuo­bo­dus. Spė­ja­ma, kad jis su­ak­ty­vės tik li­kus ke­lioms sa­vai­tėms iki rin­ki­mų.

Spau­dos at­sto­vai kon­sta­ta­vo: tam tik­roms po­li­ti­nė­mis jė­goms šian­dien nau­din­ga, kad vi­suo­me­nė kuo ma­žiau su­ži­no­tų apie kan­di­da­tus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų