Spaudos prenumerata iš mados neišeina

Ben­dro­vės „Lie­tu­vos ry­tas“ biu­ras – vie­na iš ne­dau­ge­lio mies­to cen­tre esan­čių įstai­gų, ku­rio­je gy­ve­ni­mas ver­da iš­ti­są pa­rą. Va­ka­re ir net gū­džią nak­tį, kai vi­sas mies­tas mie­ga, iš spaus­tu­vių čia at­ke­liau­ja uk­mer­giš­kių pre­nu­me­ruo­ja­mi lei­di­niai.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Pa­sak J. Ver­bic­kie­nės, eko­no­mi­niai, fi­nan­si­niai da­ly­kai ko­re­guo­ja ir skai­to­mų lei­di­nių kie­kį, ir skai­ty­to­jų bū­rį.

Šio biu­ro klien­tų ap­tar­na­vi­mo spe­cia­lis­tė Jo­lan­ta Ver­bic­kie­nė pa­sa­ko­jo, kad pir­mo­sios pre­nu­me­ra­to­riams į biu­rą spau­dą at­ve­ža „Uk­mer­gės ži­nios“. Šis lei­di­nys spaus­di­na­mas ar­čiau­siai – mū­sų mies­te.

Apie an­trą va­lan­dą nak­ties pri­sta­to­mi Vie­vy­je spaus­din­ti bei iš ki­tų lei­dyk­lų at­ga­ben­ti lei­di­niai: „Lie­tu­vos ry­tas“, „Lie­tu­vos ži­nios“, „Res­pub­li­ka“, „Šei­mi­nin­kė“, „Ver­slo ži­nios“ ir ki­ti. Biu­re pa­lie­ka­mi ir Len­ki­jo­je spaus­di­na­mi laik­raš­čiai.

 

Per 100 lei­di­nių

 

„Nors dir­ba­me jau aš­tuo­nio­lik­tus me­tus, kai kam te­bė­ra nau­jie­na, kad pas mus ga­li­ma už­si­pre­nu­me­ruo­ti ne tik „Lie­tu­vos ry­tą“ ir  ra­jo­ni­nę spau­dą, bet ir vi­sus ki­tus res­pub­li­ki­nius laik­raš­čius.

Siū­lo­ma pre­nu­me­ruo­ti 40 pa­va­di­ni­mų laik­raš­čių ir dau­giau nei 60 – žur­na­lų“, – pa­sa­ko­jo J. Ver­bic­kie­nė. Anot jos, kon­ku­ren­ci­jos čia nė­ra: vi­sų no­rai, ką pa­si­rink­ti, – ly­gūs.

 

Ke­lio pra­džia – nak­tį

 

Po vi­dur­nak­čio at­vy­kę ben­dro­vės „Im­press Te­va“ vai­ruo­to­jai pa­gal pa­teik­tus duo­me­nis spau­dą iš­krau­na ne tik pa­čia­me biu­re, bet ir į sep­ty­nias spau­dos dė­žes skir­tin­go­se mies­to vie­to­se. Iš jų apie tre­čią va­lan­dą nak­ties spau­dą pa­si­i­ma „Lie­tu­vos ry­to“ spau­dos pla­tin­to­jai.

Klien­tų ap­tar­na­vi­mo spe­cia­lis­tė pa­sa­ko­ja, kad įvy­kus tech­ni­niams ne­sklan­du­mams, pa­si­kei­tus vai­ruo­to­jui ar spau­dos pla­tin­to­jui kar­tais iš­ky­la nesu­si­pra­ti­mų. Įvai­rūs trik­džiai yra daž­nes­ni me­tų pa­bai­go­je bei pra­džio­je. Jei ku­ris lei­di­nys iki tre­čios va­lan­dos nak­ties į biu­rą ne­at­ga­be­na­mas, laiš­ka­ne­šiai į dar­bą pa­trau­kia be jo...

„To­kiu at­ve­ju yra du ke­liai – ar­ba pa­ry­čiais kel­tis pa­čiai ir de­rin­ti ne­sklan­du­mus, ar­ba ry­te su­lauk­ti šim­tų ne­pa­ten­kin­tų pre­nu­me­ra­to­rių skun­dų. Jei tik įma­no­ma, pa­pras­tai ren­kuo­si pir­mą va­rian­tą. Bū­ta at­ve­jų, kai pa­ti nak­tį sė­dau ant dvi­ra­čio ir per ke­lias va­lan­das iš­ve­žio­jau pa­si­kly­du­sius lei­di­nius“, – kal­bė­jo J. Ver­bic­kie­nė. Pa­sak jos, no­rint už­tik­rin­ti sklan­dų spau­dos ke­lią link skai­ty­to­jo, rei­ka­lin­gas vi­sų dar­buo­to­jų nuo­la­ti­nis punk­tu­a­lu­mas ir tiks­lu­mas.

 

Sun­kus ir at­sa­kin­gas dar­bas

 

„Lie­tu­vos ry­to“ biu­re dir­ba sep­ty­nios spau­dos pla­tin­to­jos: Re­gi­na Gai­liu­šie­nė, Ra­mu­nė Len­ger­tie­nė, Gi­na Pa­žiū­rie­nė, Vir­gi­ni­ja Kiš­kie­nė, Vik­to­ri­ja Sha­ga­mo­ga, Ely­tė Gied­rai­tie­nė, Al­do­na Jat­kaus­kie­nė.

Su šio­mis mo­te­ri­mis die­ną ir net nak­tį te­le­fo­nu ry­šį pa­lai­kan­ti klien­tų ap­tar­na­vi­mo spe­cia­lis­tė nuo­šir­džiai ta­ria joms ačiū.

Sa­ko ge­rai su­pran­tan­ti, koks sun­kus, at­sa­kin­gas ir men­kai pi­ni­gi­niu at­ly­giu įver­tin­tas spau­dos pla­tin­to­jų dar­bas. Kiek­vie­ną ry­tą pri­va­lai bū­ti kaip ža­din­tu­vas, į lau­ką ei­ti bet ko­kiu oru, esant lie­tui, plik­le­džiui ar spei­gui, kas­ryt dvi­ra­čiu ar pės­čio­mis mies­to gat­vė­mis įveik­ti po ke­lias­de­šimt ki­lo­met­rų.

Dar­bą ap­sun­ki­na nau­ji laip­ti­nių ko­dai, tam­sa gat­vė­se, chu­li­ga­nai, be­na­miai šu­nys ir ne­nu­ma­ty­tos si­tu­a­ci­jos.

J. Ver­bic­kie­nė la­bai ver­ti­na sa­vo ko­man­dą – be jos biu­ras ne­pa­siek­tų sau iš­kel­tų rei­ka­la­vi­mų – spau­dą į na­mus pri­sta­ty­ti kuo anks­čiau.

Pa­sak jos, yra pre­nu­me­ra­to­rių, ku­rie ne tik  žo­džiais, bet ir žen­klais mo­ka pa­ro­dy­ti pa­dė­ką už pri­sta­to­mą spau­dą – prie paš­to dė­žu­tės pa­lie­ka sal­dai­nių mai­še­lį ar obuo­lių...

 

Pre­nu­me­ra­ta – sti­mu­las pa­si­vaikš­čio­ti

 

Ke­lio­li­ka uk­mer­giš­kių kas ry­tą pa­tys at­ei­na į biu­rą at­si­im­ti už­pre­nu­me­ruo­tų lei­di­nių. Aiš­ki­na, kad to­kiu bū­du nu­šau­na du zui­kius – su­tau­po pi­ni­gų ir pra­si­mankš­ti­na. Iš­ėjus į pen­si­ją, to­kios už­duo­tys ne­lei­džia tin­gi­niau­ti ir ieš­ko­ti prie­žas­čių tū­no­ti na­mie. Pre­nu­me­ruo­tą spau­dą biu­re pa­si­i­ma ir ki­ta ka­te­go­ri­ja klien­tų – ne­to­lie­se esan­čių įstai­gų, įmo­nių dar­buo­to­jai.

Jau se­niai su­si­klos­tė tra­di­ci­ja, kad ra­jo­ni­nės spau­dos pre­nu­me­ra­tos bu­mas ir ak­ci­jos – me­tų pa­bai­go­je, o res­pub­li­ki­nės – va­sa­ros pra­džio­je. Be­je, ak­ci­jos me­tu pre­nu­me­ruo­ti res­pub­li­ki­nę spau­dą biu­re ga­li ir kai­mo vie­to­vė­se gy­ve­nan­tys žmo­nės. Tie­sa, ga­vę už­sa­ky­mus jiems no­ri­mą lei­di­nį pri­sta­tys Paš­to pla­tin­to­jai.

Klien­tai pa­sa­ko­ja, kad pre­nu­me­ruo­ja­mu lei­di­niu daž­niau­siai pa­si­da­li­nan­tys su kai­my­nais, ben­dra­dar­biais, vai­kai ve­ža tė­vams. Tad ne­abe­jo­ja­ma, kad vie­ną laik­raš­tį per­skai­to ar bent per­ver­čia ma­žiau­siai pen­ki žmo­nės.

 

Laik­raš­tis – iš ran­kų į ran­kas

 

Mums, „Uk­mer­gės ži­nių“ ko­lek­ty­vui, po­kal­bis šia te­ma yra džiu­gus – mū­sų lei­di­nio pre­nu­me­ra­to­rių šie­met pa­dau­gė­jo. Ta­čiau to­kios nuo­tai­kos tik­rai ne vi­so­se re­dak­ci­jo­se: ben­dra ten­den­ci­ja – pre­nu­me­ra­tos smu­ki­mas. Kai ku­rių lei­di­nių  už­pre­nu­me­ruo­ja­ma vos ke­li.

Ki­ta ver­tus,  yra ir žmo­nių, ne­gai­lin­čių pi­ni­gų spau­dai ir kiek­vie­ną mė­ne­sį pre­nu­me­ruo­jan­čių po še­šis ar net sep­ty­nis lei­di­nius.

Nuo biu­ro įsi­kū­ri­mo pra­džios dir­ban­ti pa­šne­ko­vė da­bar­ti­nę pre­nu­me­ra­tos si­tu­a­ci­ją ver­ti­na op­ti­mis­tiš­kai: nors gy­ven­to­jų ra­jo­ne smar­kiai ma­žė­ja, spau­da pre­kiau­ja­ma dau­ge­ly­je par­duo­tu­vių, o ži­niask­lai­da ver­žia­si į in­ter­ne­ti­nę erd­vę, ši pa­slau­ga žmo­nėms te­bė­ra rei­ka­lin­ga.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų