Spro­gus du­jų ba­lio­nui, su­de­gė na­mas

 

Ant­ra­die­nį Pa­bais­ko se­niū­ni­jo­je, Burt­kai­mio kai­me, lieps­nos su­nai­ki­no me­di­nį na­mą ir vi­są ja­me esan­tį tur­tą. Gais­ro me­tu nu­ken­tė­jo žmo­nės – na­mo šei­mi­nin­kai ap­de­gė vei­dus, ran­kas, ki­tas kū­no vie­tas. Gais­ras ki­lo, už­si­de­gus du­jų ba­lio­nui.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Prieš ke­le­tą die­nų na­mo šei­mi­nin­kai, aš­tuo­nias­de­šimt vie­ne­rių me­tų Ani­ce­tas Z. ir dve­jais me­tais jau­nes­nė jo žmo­na Vla­dis­la­va Z., pa­kei­tė du­jų ba­lio­ną. Žmo­nės ti­ki­na, kad ba­lio­nas bu­vo pa­keis­tas lai­kan­tis vi­sų rei­ka­la­vi­mų ir ke­le­tą die­nų jį eks­plo­a­tuo­jant pro­ble­mų dėl du­jų nuo­tė­kio ne­ki­lo.

 

 

Ug­nis pra­ri­jo vi­są už­gy­ven­tą tur­tą.
Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

Ne­lai­mės ry­tą, apie aš­tun­tą va­lan­dą, ruoš­da­mi pus­ry­čius, su­tuok­ti­niai pa­ju­to du­jų kva­pą. Se­no­liams ki­lo įta­ri­mas, kad ba­lio­nas lei­džia du­jas.

Pa­tik­rin­ti, ar nė­ra du­jų nuo­tė­kio, žmo­nės nu­spren­dė pri­ki­šę prie ba­lio­no re­duk­to­riaus de­gan­tį deg­tu­ką. Tą aki­mir­ką šo­ko lieps­nos stul­pas, už­si­de­gė vir­tu­vės sie­na. Nuo jos ug­nis žai­biš­kai pli­to į kam­ba­rius. Na­mo šei­mi­nin­kai grie­bė de­gan­tį ba­lio­ną, ta­čiau į kie­mą, ne­nu­pjo­vę su du­ji­ne vi­ryk­le ba­lio­no jun­gian­čios žar­nos, iš­neš­ti ne­pa­jė­gė. Lai­mė, du­jų ba­lio­nas ne­spro­go, at­si­pir­kę nu­de­gi­mais, se­no­liai spė­jo iš­bėg­ti į lau­ką.

Ka­dan­gi gais­ro ži­di­ny­je li­ko te­le­fo­nas, o grįž­ti į de­gan­tį pa­sta­tą žmo­nės ne­be­ga­lė­jo, pa­gal­bos kvies­ti nuo ug­nies nu­ken­tė­jęs vy­riš­kis dvi­ra­čiu nu­sku­bė­jo į Pa­ši­lę. Iš­si­kvies­ti pa­gal­bą nu­de­gi­mus ir stre­są pa­ty­ru­siam žmo­gui pa­dė­jo kai­my­nas, gy­ve­nan­tis be­veik už tri­jų ki­lo­met­rų.

At­vy­kus ug­nia­ge­siams, apie 80 kvad­ra­ti­nių met­rų me­di­nis na­mas jau sken­dė­jo lieps­no­se. Ne­pa­vy­ko iš­gel­bė­ti ir ja­me bu­vu­sio tur­to. Žmo­nės ne­se­niai bu­vo įsi­gi­ję bal­dų, bui­ti­nės tech­ni­kos, pa­kei­tę na­mo sto­gą.

Na­mo šei­mi­nin­ką at­vy­kę me­di­kai iš­ve­žė į li­go­ni­nę. Būs­to ne­te­ku­si mo­te­ris šiuo me­tu glau­džia­si pas Pa­ši­lė­je gy­ve­nan­čią duk­rą.

Šie­met mū­sų ra­jo­ne tai jau ne pir­mas kar­tas, kai gais­ro prie­žas­ti­mi tam­pa ne­tvar­kin­gai eks­plo­a­tuo­ja­mas bui­ti­nis su­skys­tin­tų du­jų ba­lio­nas.

Rug­sė­jo 22 die­ną gais­ras spro­gus du­jų ba­lio­nui ki­lo Žel­vos mies­te­ly­je esan­čia­me na­me. Per­nai va­sa­rą Klai­pė­dos gat­vė­je nu­griau­dė­jęs spro­gi­mas bei įsi­plies­ku­sios lieps­nos ge­ro­kai ap­ga­di­no A. K. na­mą. Šei­mi­nin­kė, ke­tin­da­ma pa­si­šil­dy­ti mais­tą, at­su­ko ba­lio­ną ir už­de­gė deg­tu­ką. Spro­gi­mas įvy­ko dėl du­jų nuo­tė­kio.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų