Stambiosiomis atliekomis atsikratysime legaliai

Apie ga­li­my­bę uk­mer­giš­kiams tin­ka­mai at­si­kra­ty­ti stam­bių­jų ar pa­vo­jin­gų at­lie­kų kal­bė­ta ke­le­tą me­tų. Dėl lė­šų sty­giaus šių pla­nų ne­pa­vyk­da­vo įgy­ven­din­ti. Ta­čiau di­de­lių ga­ba­ri­tų at­lie­kų su­rin­ki­mo aikš­te­lė grei­tai at­si­ras ir mū­sų mies­te.

 

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Kol nėra specialios aikštelės, tam tikros atliekos keliauja į neleistinas vietas.

Bui­ti­nės tech­ni­kos, elek­tro­ni­kos ir ki­to­kioms at­lie­koms skir­ta aikš­te­lė bus įreng­ta Ger­se­niš­kių g. 5. Pa­sak sa­vi­val­dy­bės Ar­chi­tek­tū­ros ir te­ri­to­ri­jų pla­na­vi­mo sky­riaus ve­dė­jo pa­va­duo­to­jos Vi­li­jos Gra­baus­kie­nės, ką tik gau­tas lei­di­mas pra­dė­ti sta­ty­bos dar­bus. Apie 0,6 ha skly­pą čia nuo­mo­ja­si UAB Vil­niaus ap­skri­ties at­lie­kų tvar­ky­mo cen­tras. Ši ben­dro­vė vyk­do aikš­te­lės įren­gi­mo pro­jek­tą.

UAB VAATC di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas plėt­rai Ju­ri­jus Va­liū­nas sa­ko, jog spręs­ti at­lie­kų klau­si­mus gy­ven­to­jams bus pa­pras­čiau. Aikš­te­lė­je jie pa­liks tai, ko ne­ga­li­ma mes­ti į šiukš­lių ki­bi­rą ar kon­tei­ne­rį. Čia ga­li­ma at­ga­ben­ti ne­be­tin­ka­mų nau­do­ti bal­dų, bui­ti­nės tech­ni­kos, sta­ty­bi­nių, re­mon­to at­lie­kų, bus pri­ima­mos ša­kos ir ki­tos ža­lio­sios at­lie­kos. Taip pat – pa­dan­gos bei pa­vo­jin­go­mis at­lie­ko­mis lai­ko­mos te­pa­lų, da­žų lie­ka­nos, įvai­rios lem­pos.

Sta­ty­bos dar­bus at­liks kon­kur­są lai­mė­ju­sios jung­ti­nės veik­los pa­grin­du vei­kian­čios įmo­nės „Lau­gi­na“ ir „Sta­to­vi­ta“. At­lie­koms lai­ky­ti skir­ta 20 arų te­ri­to­ri­ja, pa­sak J. Va­liū­no, bus įreng­ta pa­gal vi­sus ga­my­bi­nėms aikš­te­lėms tai­ko­mus rei­ka­la­vi­mus. Ji bus iš­as­fal­tuo­ta, skir­tin­gos at­lie­kos su­krau­tos at­ski­ro­se san­da­rio­se tal­po­se, tvar­ko­mos pa­vir­ši­nės nuo­te­kos. Tal­pų tu­ri­nys iš­ke­liaus į per­dir­bi­mo įmo­nes.

Dar­bų pa­bai­ga nu­ma­ty­ta at­ei­nan­tį pa­va­sa­rį. Pro­jek­tui skir­ta apie 850 000 li­tų. 85 proc. dar­bų iš­lai­dų fi­nan­suo­ja Eu­ro­pos Są­jun­ga, 15 proc. – VAATC ir ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės in­dė­lis.

Pa­šne­ko­vas ma­no, jog di­de­lių ga­ba­ri­tų at­lie­kų su­rin­ki­mo aikš­te­lės nau­dą gy­ven­to­jai įver­tins. An­tra ver­tus, tai pri­klau­sys ir nuo žmo­nių ge­ra­no­riš­ku­mo bei su­pra­ti­mo, jog svar­bu at­lie­kų at­si­kra­ty­ti tin­ka­mai, ne­da­rant ža­los ap­lin­kai. Vyk­dant šią veik­lą, ūkio sub­jek­tai ne­bus ap­tar­nau­ja­mi.

Kal­bė­da­mas apie aikš­te­lės eks­plo­a­ta­ci­ją, at­si­skai­ty­mus su ve­žė­ju, J. Va­liū­nas už­si­mi­nė apie ga­li­mas gy­ven­to­jams tek­sian­čias iš­lai­das. Įskai­čiuo­ti tam tik­rą mo­kes­tį į da­bar­ti­nę rin­klia­vą už at­lie­kas ar ieš­ko­ti ki­tų ap­mo­kė­ji­mo bū­dų, sa­vi­val­dy­bė dar spręs.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų