Spausdinti šį puslapį

Sutarties nutraukti neketina

Ne­se­niai „Uk­mer­gės ži­nio­se“ ra­šė­me apie tai, kad Vie­šų­jų pir­ki­mų tar­ny­ba, pa­tik­ri­nu­si mū­sų sa­vi­val­dy­bės vie­šų­jų pir­ki­mų ko­mi­si­jos dar­bą, su­tar­tį dėl at­lie­kų tvar­ky­mo pa­skel­bė nie­ki­ne. Nors tar­ny­ba ją re­ko­men­duo­ja nu­trauk­ti, sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja to da­ry­ti ne­ke­ti­na.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Pa­tik­ri­ni­mo me­tu Vie­šų­jų pir­ki­mų tar­ny­ba nu­sta­tė, kad vyk­dant kon­kur­są „At­lie­kų tvar­ky­mo Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės te­ri­to­ri­jo­je 2010–2015 me­tais pa­slau­gos“ pa­da­ry­ta pa­žei­di­mų.

Jung­ti­nės veik­los sa­vi­val­dy­bės su­tar­tį su UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“, UAB „Za­ra­sų ko­mu­na­li­nin­kas“ bei UAB „Uk­mer­gės ver­smė“ Lan­gų cen­tru ji lai­ko nie­ki­ne ir ne­ga­lio­jan­čia. Tar­ny­bos iš­va­do­je re­ko­men­duo­ja­ma šią su­tar­tį nu­trauk­ti.

Sa­vi­val­dy­bė, per de­šimt die­nų iš­nag­ri­nė­ju­si Vie­šų­jų pir­ki­mų tar­ny­bos iš­va­das, pri­va­lė­jo pra­neš­ti šiai įstai­gai apie sa­vo to­li­mes­nius veiks­mus.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Juo­zas Varž­ga­lys sa­ko, kad at­sa­ko­mą­jį raš­tą į Vie­šų­jų pir­ki­mų tar­ny­bos pa­teik­tas pa­tik­ri­ni­mų iš­va­das jie jau iš­siun­tė. De­ta­li­zuo­ti, kas raš­te pa­ra­šy­ta, di­rek­to­rius at­si­sa­kė: „Ma­no­me, kad su­tar­tis tei­sė­ta. Dau­giau nie­ko ne­ko­men­tuo­siu“, – te­pa­sa­kė di­rek­to­rius.

Vie­šų­jų pir­ki­mų tar­ny­bos Kon­tro­lės sky­riaus ve­dė­ja Je­le­na Va­len­tu­ke­vi­čie­nė tei­gė, kad Uk­mer­gės sa­vi­val­dy­bės at­sa­ko­mo­jo raš­to tar­ny­ba dar nė­ra ga­vu­si.

„Mū­sų spe­cia­lis­tai pa­tei­kė sa­vo iš­va­das ir re­ko­men­da­vo nu­trauk­ti su­tar­tį su at­lie­kų ve­žė­ju. Ši su­tar­tis su­da­ry­ta pa­žei­džiant įsta­ty­mą ir ne­ga­li bū­ti vyk­do­ma“, – sa­ko ji.

Pa­sak ve­dė­jos, jei sa­vi­val­dy­bė, ne­kreip­da­ma dė­me­sio į tar­ny­bos re­ko­men­da­ci­jas, to­liau vyk­dys mi­nė­tą su­tar­tį, Tar­ny­ba spręs klau­si­mą dėl vie­šo­jo in­te­re­so gy­ni­mo. J. Va­len­tu­ke­vi­čie­nė tei­gia, kad to­kiu at­ve­ju bus krei­pia­ma­si į teis­mą.

Ka­dan­gi dėl Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės vie­šų­jų pir­ki­mų ko­mi­si­jos dar­bo Vie­šų­jų pir­ki­mų tar­ny­bai už­klau­si­mus pa­tei­kė Vil­niaus apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ra, pa­tik­ri­ni­mo iš­va­dos per­duo­tos ir šiai ins­tan­ci­jai.

Vie­šą­jį pir­ki­mą dėl at­lie­kų tvar­ky­mo mū­sų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė bu­vo pa­skel­bu­si 2009 me­tų spa­lį. Ja­me da­ly­va­vo ke­tu­ri pre­ten­den­tai. Ma­žiau­sią pa­slau­gos kai­ną pa­siū­lė UAB „VSA Vil­nius”. At­plė­šus vo­kus, ko­mi­si­ja pra­dė­jo tik­rin­ti pre­ten­den­tų in­for­ma­ci­ją. Bu­vo ke­tin­ta nu­sta­ty­ti pre­li­mi­na­rią pa­siū­ly­mų ei­lę, o tuo­met skelb­ti lai­mė­to­ją.

Su­tar­tį su kon­kur­so lai­mė­to­ju pla­nuo­ta pa­si­ra­šy­ti 2010 me­tų sau­sį. Ta­čiau sa­vi­val­dy­bė nu­ta­rė kreip­tis į Vie­šų­jų pir­ki­mų tar­ny­bą dėl su­ti­ki­mo nu­trauk­ti kon­kur­są. Aiš­kin­ta, kad pa­si­kei­tė eko­no­mi­nė si­tu­a­ci­ja ir sa­vi­val­dy­bė vi­suo­ti­nei rin­klia­vai nė­ra pa­si­ruo­šu­si.

Bu­vo pa­skelb­tas nau­jas kon­kur­sas. Per­nai lie­pą vėl at­plėš­ti kon­kur­so „At­lie­kų tvar­ky­mas Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės te­ri­to­ri­jo­je 2011-2015 me­tais“ vo­kai su da­ly­vių pa­siū­ly­mais. Lai­mė­to­ju pri­pa­žin­ta UAB „Dzūt­ra“, kon­kur­se da­ly­va­vu­si kar­tu su UAB „Izo­ba­ra“. Ant­ro­je są­ra­šo vie­to­je įra­šy­ta UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“, kon­kur­se da­ly­va­vu­si pa­gal jung­ti­nės veik­los su­tar­tį su UAB „Uk­mer­gės ver­smė“ Lan­gų cen­tru ir UAB „Za­ra­sų ko­mu­na­li­nin­kas“. Vė­liau UAB „Dzūt­ra“ nu­ta­rė ne­da­ly­vau­ti to­les­nė­se kon­kur­so pro­ce­dū­ro­se, tad su­tar­tis pa­si­ra­šy­ta su ant­ro­je po­zi­ci­jo­je bu­vu­sia „Uk­mer­gės pa­slau­ga“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)