Angelų sargų diena – reikšminga kiekvienam policijos pareigūnui

Interviu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato viršininku Mindaugu Petrausku. Spalio 2-ąją minima Angelų sargų diena. Ką jums reiškia ši šventė? 

 

Policijos diena turėtų būti reikšminga kiekvienam policijos pareigūnui. Man ji asocijuojasi su policijos pareigūnų vienybe, draugyste ir parama. Šią dieną vertėtų pamąstyti apie nuveiktus darbus, atsiminti linksmas, malonias akimirkas, prisiminti vyresnius kolegas, savo mokytojus – kuratorius.

Ukmergė Jums buvo svetimas miestas. Ar jau pajutote miesto, o gal ir rajono gyvenimą?

Svetimas jis man niekada nebuvo – tik nepažįstamas. Daug laiko tenka praleisti policijos komisariate, tačiau laisvesnę akimirką stengiuosi susipažinti su Ukmerge, jos gyventojais. Patinka Ukmergės centras – piliakalnis, senamiestis, teko maudytis ir plaukti baidare Virinta, Šventąja. Jaučiuosi čia savas. Rajone aplankiau tik keletą vietovių, gyvenviečių – Taujėnus, Šventupę, Želvą. Artimiausiu metu  planuoju pabuvoti ir kitose seniūnijose.

Prabėgo pora mėnesių darbo Ukmergėje. Kaip juos vertintumėte? 

Pirmieji du mėnesiai prabėgo labai greitai, teko susipažinti su daugybe įdomių žmonių, įvertinti Ukmergės policijos veiklą. Pagrindinis mano uždavinys buvo darniai įsilieti į kolektyvą, įgauti žmonių pasitikėjimą. Kol kas dar anksti kalbėti apie nuveiktus darbus, bet tikiuosi, kad pirmi žingsniai jau žengti.

Galbūt jau įvertinote analitiniu žvilgsniu policijos komisariato veiklą ir planuojate naujoves?

Ukmergės policijos komisariato darbuotojai yra didelė šeima, kuri dažnai vadinama draugiškiausia policijos bendruomene Lietuvoje. Pirmaisiais mėnesiais norėjau išlaikyti kolektyvo „gerą dvasią“, o tada ir darbai atliekami lengviau ir efektyviau. Esu numatęs keletą priemonių, kurios turėtų užtikrinti didesnį Ukmergės miesto ir rajono gyventojų saugumą, tačiau tai dar nerealizuoti projektai, todėl apie juos kalbėsime vėliau.

Kokius bruožus norėtumėte įskiepyti pareigūnams?

Pasididžiavimą savo profesija bei atsakomybę prieš žmones.

Ko palinkėtumėte profesinės dienos proga Ukmergės policijos bendruomenei?

Linkėčiau kiekvienam pareigūnui rasti „savo vietą“ policijoje pagal pašaukimą, tai yra,  kad į darbą eitų noriai, o ne atbulom kojom.

Artėjančios profesinės dienos proga noriu pasveikinti visus policijos veteranus. Su dalimi jų jau teko susipažinti. Džiugu, kad žmonės išėję į atsargą lieka ištikimi šiai profesijai, kartu nori minėti šią dieną.

Kalbino Asta Krogertienė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų