Spausdinti šį puslapį

Darželinukai sulaukė rotariečių dovanų

Trijų karalių šventė staigmenų atnešė į vaikų lopšelį-darželį „Šilelis“. Su linkėjimais ir lauktuvėmis čia apsilankė Ukmergės rotariečiai. Dovana įstaigos vaikučiams – didžiulis baseinas, skirtas žaisti jame su plastikiniais kamuoliukais.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Baseine mažieji ne vien pramogaus, bet ir lavinsis.


„Šilelio“ direktorė Rasa Kazlauskienė sako, jog tai buvo vaikų svajonė. „Brangių žaislų neįstengiam įpirkti. Mokinio krepšelio, specialiąsias lėšas išnaudojam ugdymo reikmėms, susimokam už paslaugas, o pramogoms nebelieka“, – pasakojo ji.

Todėl buvo nuspręsta kreiptis pagalbos į Ukmergės Rotary klubą.

Rotariečių dėka baseinas į darželį atkeliavo iš žaislų įmonės „Gudragalvis“. Vietą pagaliau rado ir daugybė spalvotų kamuoliukų. Keletą jų dėžių „Šileliui“ dar rudenį padovanojo kunigas Rimantas Laniauskas – už tai vaikai ir darbuotojai jam labai dėkingi.

Dovaną įteikė darželyje apsilankę Ukmergės Rotary prezidentas Vytas Kromelis bei klubo narys Arūnas Civilka. Svečius pasitiko Trys Karaliai ir džiūgaujantys vaikai, kurie parengė programėlę.

Baseinas savo vietą rado sporto kambaryje. Pasak R. Kazlauskienės, žaisdami jame su kamuoliais, mažieji ne vien pramogaus ar mokysis pažinti spalvas: toks mankštos būdas teigiamas fizinei vaikų sveikatai.

„Šilelyje“ ugdomi 76 auklėtiniai. Iš jų 25 – socialiai remtinų šeimų vaikučiai, čia lankantys savaitines grupes. „Būtent juos pradžiuginti norėdami ir galvojome apie baseiną. Tačiau jie tikrai nesupyks, jeigu juo naudosis visi vaikai“, – šypsosi direktorė.

Ji taip pat labai dėkinga rajono įmonėms, neseniai rengusioms dar vieną paramos akciją. Paskatinti UAB „Stansefabrikken“, jų darbuotojai rinko žaislus ir knygas, kurie buvo išdalyti vaikams. Pasak pašnekovės, kai kurių įmonių finansinė parama leido pasilengvinti darželio buitį. „Visų rėmėjų pagalbą labai vertinam. Šios Kalėdos buvo kaip niekad turtingos“, – džiaugiasi ji.

Autorė: Vaidotė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)