Garbės pilietį pasveikino su jubiliejumi

Ketvirtadienį Ukmergėje viešėjo Europos Sąjungos ambasadoriumi Rusijoje šiuo metu dirbantis Ukmergės garbės pilietis Vygaudas Ušackas. 50-metį neseniai minėjęs svečias pasveikintas su jubiliejumi, kartu aptarti bendradarbiavimo klausimai. V. Ušacko ir rajono vadovų susitikimas vyko mero Vydo Paknio kabinete.

 

Autorės nuotr. Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja L. Gerulskienė V. Ušacką supažindino su perkusijos festivalio programa.


 

Svečiui įteikta gėlių ir dovanų, o lauktuvių ukmergiškiams atvežė ir pats ambasadorius. „Norim atsidėkoti už rūpestį mūsų krašto žmonėmis“, – sveikindamas jubiliatą, sakė V. Paknys.

Įteikdami statinaitę medaus, rajono vadovai sakė dovanojantys tėviškės kvapo. „Iš namiškių visuomet smagu gauti dovanų, tačiau svarbiausia – dėmesys“, – dėkojo jubiliejaus gruodžio 16-ąją sulaukęs sukaktuvininkas.

Rajono garbės pilietis domėjosi priešrinkiminėmis nuotaikomis Ukmergėje, kalbėtasi apie bendradarbiavimą su italais, ukrainiečiais, baltarusiais, kitais su Ukmerge draugaujančiais miestais partneriais. 

Sužinojęs apie ukmergiškių paramos akciją, skirtą Podolės Kamenecui, svečias taip pat panoro prisidėti, paaukojant šiam Ukrainos miestui. Būtent jis priglaudė pabėgėlius iš Krymo ir rytų Ukrainos.

Maskvoje su šeima šiuo metu įsikūręs ambasadorius pasakojo spėjęs aplankyti ir mūsų mieste gyvenančius tėvelius. Į Ukmergę jis atvyko iš Lietuvos radijo ir televizijos – dalyvavo radijo laidos pokalbyje apie Rusiją ir Ukrainą.

„Praėjusieji buvo sukrėtimo metai, – kalbėdamas apie santykius su Rusija, sakė jis. – Tikėkimės, šie bus atgimimo. Tačiau turime suprasti, jog kaimyno nepasirinksi. Galima daug ko norėt, bet svarbu padaryti takoskyrą tarp to, kas įmanoma, ir to, kai neišeina padaryti stebuklų.“

Anot V. Ušacko, nereikia bandyti „sudeginti“ santykių su Rusija: „Čia – ir ekonomika, ir žmonės, jie – didelė valstybė, mes – maža, istorija persipynusi. Turim būti principingi, bet kartu – ir mandagūs. Stiprinti savo piliečių patriotizmą svarbu, kaip ir remti Ukrainą, tačiau savo valstybę kuria ji pati.“

Nebe pirmus metus V. Ušackas remia Ukmergėje vykstantį perkusijos festivalį bei savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vykdomą projektą. Su jo vedėjo pavaduotoja Ingrida Krikštaponiene buvo aptartos tolesnio bendradarbiavimo galimybės.

Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė supažindino su kovą vyksiančio perkusijos festivalio rengėjų planais. Svečias domėjosi jo programa, dalyviais. Šiemet šis renginys, anot organizatorių, bus išskirtinis, nes kartu tai – ir konkursas. Festivalyje laukiama atlikėjų iš Belgijos, Taivano, kitų šalių.

Po pokalbio jubiliatas buvo pakviestas į savivaldybės salę, kurioje šnekintas šiuo metu kuriamo filmo apie Ukmergę rengėjų.

Tei­si­nin­kas, po­li­ti­kas, di­plo­ma­tas V. Ušackas trečiuoju mūsų garbės piliečiu tapo 2013-aisiais. Jis dir­bo ir va­do­va­vo Už­sie­nio rei­ka­lų mi­nis­te­ri­jai, am­ba­sa­do­ria­vo JAV, Mek­si­ko­je, Jung­ti­nė­je Ka­ra­lys­tė­je, buvo Eu­ro­pos Są­jun­gos mi­si­jos Af­ga­nis­ta­ne va­do­vu.

Taip pat yra gimtojo Skuo­do ra­jo­no gar­bės pi­lie­tis. Tarp jam skir­tų­jų – Grai­ki­jos, Nor­ve­gi­jos, Gru­zi­jos, Pran­cū­zi­jos, ki­tų ša­lių vals­ty­bi­niai ap­do­va­no­ji­mai.

Ukmergės garbės piliečio var­das ra­jo­no ta­ry­bos spren­di­mu V. Ušac­kui suteiktas už ini­cia­ty­vas, ben­dra­dar­bia­vi­mą ir mū­sų kraš­to rep­re­zen­ta­vi­mą. „Kur be­tar­nau­čiau, yra du man pa­tys bran­giau­si mies­tai: Skuo­das – vie­ta, kur pra­si­de­da Lie­tu­va, ir Uk­mer­gė – vie­na svar­biau­sių ma­no kryž­ke­lių“, – yra sakęs ambasadorius.

Vaidotė ŠANTARIENĖ

5 straipsnio 2 nuotr.01-14 5 straipsnio 3 nuotr.01-14


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų