Į varžybas rinkosi žvejai

Nors orai pa­va­sa­rė­ja, eže­rai vis dar pa­deng­ti sto­ru – ke­lias­de­šim­ties cen­ti­met­rų – le­du. Ant tven­ki­nių jis – dar sto­res­nis – dau­giau nei 30 cen­ti­met­rų sto­rio. To­kia gam­tos do­va­na – pui­kus me­tas po­le­di­nei žūk­lei.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Pri­zi­nių vie­tų lai­mė­to­jai Kęs­tu­tis Pa­vy­dis, Taut­vy­das Kač­kus, Kon­stan­ti­nas Tru­so­vas.


 

Pra­ei­tą šeš­ta­die­nį ant Na­va­sė­los (Ant­akal­nio) tven­ki­nio vy­ko ra­jo­ni­nės as­me­ni­nės po­le­di­nes žūk­lės var­žy­bos. Žve­jy­ba vy­ko vie­na meš­ke­rė­le su vie­nu kab­liu­ku.

Var­žy­bo­se da­ly­va­vo 19 žve­jų. Tarp jų – vie­na mo­te­ris. Per tris va­lan­das jie vi­si kar­tu pa­ga­vo dau­giau nei 10 ki­log­ra­mų smul­kios žu­vies – eše­riu­kų ir kuo­jy­čių.

Pir­mą vie­tą var­žy­bo­se lai­mė­jo Kęs­tu­tis Pa­vy­dis. Jo lai­mi­kis – 2,98 kg. Ant­ro­sios vie­tos lai­mė­to­jas – Taut­vy­das Kač­kus, pa­ga­vęs 1,64 kg, tre­čio­sios – Kon­stan­ti­nas Tru­so­vas, ku­rio lai­mi­kis – 1,55 kg.

Var­žy­bo­se tei­sė­ja­vo trys tei­sė­jai – Zig­man­tas Ku­li­kaus­kas, Ja­ni­na ir Vy­tau­tas Igie­los.

Nu­ga­lė­to­jus as­me­ni­nė­mis do­va­no­mis – žve­jy­bi­niais reik­me­ni­mis ir pa­dė­kos raš­tais ap­do­va­no­jo ren­gi­nio or­ga­ni­za­to­rius Uk­mer­gės me­džio­to­jų ir žve­jų drau­gi­jos me­džiok­lės ži­no­vas žu­vi­nin­kas Sta­sys Brak­nys.

Kaip ir tra­di­ciš­kai per žve­jų var­žy­bas, bu­vo pa­gerb­ta vie­nin­te­lė da­ly­va­vu­si mo­te­ris – aist­rin­ga žve­jė ir kas­me­ti­nė to­kių var­žy­bų da­ly­vė Bi­ru­tė Du­die­nė.

Vi­siems žve­jams tą­dien ki­bo tik smul­kus lai­mi­kis. Pats ma­žiau­sias eše­riu­kas už­ki­bo Lu­kui Lo­bi­nui, o di­džiau­sias, svė­ręs apie 150 gra­mų, – Ro­ber­tui Lo­bi­nui.

Eke­tės grę­ži­mo rung­ties fi­na­le var­žė­si tė­vas ir sū­nus Vid­man­tas ir To­mas Zim­bliai. Nu­ga­lė­jo pa­tir­tis ir am­žius...

S. Brak­nys džiau­gė­si, kad į pa­na­šias var­žy­bas kas­met su­si­ren­ka daug žve­jų. Ne­ma­žai iš jų – nuo­la­ti­niai kas­me­ti­nių var­žy­bų da­ly­viai, o kai ku­rie šiuo po­mė­giu už­krė­tę ir ar­ti­muo­sius, šei­mos na­rius.

UŽ inf.


 

2014-02-21-1 straipsnio 2 nuotr

Lai­mi­kio bū­ta smul­kaus.


 

2014-02-21-1 straipsnio 3 nuotr

Tei­sė­jo Z. Ku­li­kaus­ko vai­šės.


 

2014-02-21-1 straipsnio 4 nuotr

Sve­riant lai­mi­kį...


 

2014-02-21-1 straipsnio 5 nuotr

Var­žy­bų da­ly­viai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų