Jaunatviška Kaziuko mugė Baleliuose

Ko­vo 7-ąją die­ną Ba­le­lių UDC spor­to sa­lė­je žmo­nės rin­ko­si į Ka­ziu­ko mu­gę. Ren­gi­nį ve­dė kul­tū­ros dar­buo­to­ja Dai­va Gu­dze­vi­čie­nė, mu­gę or­ga­ni­za­vo Ba­le­lių kai­mo ben­druo­me­nė ir Ba­le­lių UDC dar­buo­to­jai, links­mi­no Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tro Tau­jė­nų fi­lia­lo vai­kų ir jau­ni­mo ka­pe­la „Ra­ta­ti­ta“, va­do­vės Ni­jo­lė Ja­nu­lie­nė ir Ais­tė Ja­nu­ly­tė.

 

Šo­ko Ba­le­lių kai­mo li­ni­ji­nių šo­kių ko­lek­ty­vas, va­do­vau­ja­mas Er­nes­tos Kar­ta­nai­tės.

Ba­le­lių ben­druo­me­nės pir­mi­nin­kas Ro­mas Pi­vo­ras pa­svei­ki­no vi­sus su at­ėju­siu pa­va­sa­riu, pa­lin­kė­jo svei­ka­tos su­si­rin­ku­sie­siems, o ypa­tin­gai – ger­bia­moms Ka­zi­mie­roms, Ti­di­kie­nei ir Tu­lu­šie­nei. Ben­druo­me­nės pir­mi­nin­kas pa­šmaikš­ta­vo, kad lai­kas ba­le­lie­čiams nau­ją kar­tą va­din­ti šiuo gra­žiu var­du.

„Ra­ta­ti­tai“ už­dai­na­vus „Tu Lie­tu­va, tu ma­no“ sa­lė­je ne­li­ko abe­jin­gų. Lais­va dai­na – tie­siai į šir­dį, juk čia pat ir Lie­tu­vos gim­ta­die­nis...

Šiai mu­gei kruopš­čiai ruo­šė­si iki­mo­kyk­li­nė dar­že­lio gru­pė – daug nuo­sta­bių dar­be­lių pa­ma­tė­me, daug kas ir įsi­gi­jo.

Šau­niais pre­ky­bi­nin­kais dė­jo­si Ig­nas ir Kip­ras. Vy­te­nis – tik­ras ma­mos Lau­ros pa­gal­bi­nin­kas, o Lau­ra kas­met vis ką nors su­gal­vo­ja: per­nai pri­ga­mi­no iš ka­ro­liu­kų gė­lių, šie­met ste­bi­no pa­dėk­liu­kais...

Pil­vą šil­dė tau­jė­niš­kių ūki­nin­kų Gal­vo­nų žir­nių ko­šė, o jų kep­ti ša­ko­čiai, py­ra­gai, duo­na bei obuo­lių sū­riai dar la­biau ža­di­no ape­ti­tą.

Ste­bi­no Kęs­tu­čio Dziu­go fa­ne­ros dir­bi­niai, pe­lė­dos-rankš­luos­ti­nės, žvaigž­dės, siū­ba­vo virš gal­vų ver­bos iš Lai­čių, tre­lia­vo me­di­nės ir mo­li­nės dū­de­lės, mar­ga­vo ker­mo­ši­niai sal­dai­niai, pui­ka­vo­si įvai­riais raš­tais mez­gi­niai, kve­pė­jo me­du­mi...

Sa­lė­je ne­trū­ko juo­ko, žai­di­mų, min­klių, var­žy­tu­vių, auk­cio­nų.

O ko­kia gi šven­tė be tra­di­ci­nės lo­te­ri­jos, kur vi­si bi­lie­tai lai­min­gi? Gy­vų pri­zų – viš­tų no­rė­jo ne vie­na gas­pa­di­nė. Ren­gi­nio me­tu kul­tū­ros dar­buo­to­ja Dai­va Gu­dze­vi­čie­nė pri­trau­kė da­ly­vau­ti žai­di­muo­se ir ma­žą, ir se­ną.

Daug pri­zų pa­do­va­no­jo rė­mė­jai, džiu­gias aki­mir­kas įam­ži­no jau­nas fo­to­gra­fas Rai­mun­das Pa­dols­kis.

Dė­ko­ja­me Ka­ziu­ko mu­gės rė­mė­jams: UAB „Ro­rio sta­ty­ba“ va­do­vui Ar­nui Pi­vo­rui, Tau­jė­nų se­niū­nei El­vy­rai Tu­lu­šie­nei, ben­druo­me­nės na­riams, Ba­le­lių UDC dar­buo­to­jams, sa­va­no­riams, dai­no­rė­liams, šo­kė­jams, ke­pė­jams, dro­žė­jams, mez­gė­joms, lip­dy­to­jams ir po­li­ti­kams – už iš­skir­ti­nį dė­me­sį.

Ve­ro­ni­ka JOVAIŠIENĖ

2015-03-13-2 straipsnio 2 nuotr

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų