Spausdinti šį puslapį

Jaunimo forume – ir kalbos, ir dovanos

Jau­ni­mo su­si­bū­ri­mų or­ga­ni­za­to­riai kvie­čia keis­tis nuo­mo­nė­mis ir da­ly­tis idė­jo­mis, ką sma­gaus ga­li­ma nu­veik­ti Uk­mer­gė­je. Į vie­ną to­kių – tra­di­ci­ja tam­pan­tį fo­ru­mą „At­eik! At­rask! Da­ly­vauk!“ – pra­ei­tą sa­vai­tę pa­kvie­tė ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės jau­ni­mo rei­ka­lų ta­ry­ba ir sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja.

 

Autorės nuotr. Tarp nuo­trau­kų pa­ro­dos au­to­rių – tre­čią vie­tą kon­kur­se lai­mė­ju­si Ais­tė Bal­čie­nė iš Jo­na­vos (kai­rė­je).


 

Fo­ru­me da­ly­va­vu­sius moks­lei­vius ir prie įdo­mios jau­ni­mo veik­los pri­si­de­dan­čius pa­gal­bi­nin­kus pa­svei­ki­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas Gied­rius Po­cius. Ne­bi­jo­ti įgy­ven­din­ti sa­vo su­ma­ny­mų lin­kė­jo jau­ni­mo rei­ka­lų ta­ry­bos pir­mi­nin­ko pa­va­duo­to­ja Ele­na Pe­tuš­kie­nė.

Ren­gi­nio me­tu skir­tos no­mi­na­ci­jos tiems, ku­rie ak­ty­viai pri­si­de­da prie įvai­rių pro­jek­tų bei ki­tos veik­los, orien­tuo­tos į ra­jo­no jau­ni­mą. Tai – Ri­ma Kos­ma­nai­tė-Di­liū­nie­nė, Ag­nė Pet­ro­nie­nė, ki­tos sa­va­no­rės ir pa­gal­bi­nin­kės. Taip pat – stip­rin­ti mo­ki­nių sa­vi­val­dą pa­de­dan­tys mies­to gim­na­zi­jų moks­lei­viai. Už ben­dra­dar­bia­vi­mą dė­ko­ta Uk­mer­gės jau­ni­mo lais­va­lai­kio cen­trui, ku­ria­me ir vy­ko šis fo­ru­mas.  

Pa­dė­kas įtei­kė jau­ni­mo rei­ka­lų ko­or­di­na­to­rė Ju­li­ta Lo­pa­tie­nė bei G. Po­cius, ku­riam ir pa­čiam te­kęs ap­do­va­no­ji­mas. Jis skir­tas už sėk­min­gai įgy­ven­din­tus tiks­lus, sie­kiant kar­je­ros. At­si­im­da­mas jį sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas ir ki­tiems lin­kė­jo, kad kar­je­ra vi­sa­da bū­tų pa­grįs­ta ge­rais dar­bais.

Fo­ru­me apie pro­jek­ti­nes veik­las pa­sa­ko­jo įvai­rius pro­jek­tus ko­or­di­nuo­jan­čios Ag­nė Ka­na­pec­kai­tė, An­ge­lė Jo­ku­by­nie­nė. Su ren­gi­nio da­ly­viais taip pat ben­dra­vo VšĮ Jau­ni­mo lais­va­lai­kio cen­tro di­rek­to­rė Dai­va Prans­ke­vi­čie­nė.

Cen­tre vie­šė­ju­si pro­jek­to „Mi­si­ja Si­bi­ras ‘13“ da­ly­vė Ie­va Ma­tu­le­vi­čiū­tė pa­pa­sa­ko­jo apie eks­pe­di­ci­ją. Jau­ni­mo pi­lie­tiš­ku­mą ir pa­trio­tiš­ku­mą ug­dan­čio šio pro­jek­to es­mę, anot jos, svar­bu su­vok­ti kiek­vie­nam jau­nam žmo­gui. 

Ro­dy­tos mi­si­jos da­ly­vių gy­ve­ni­mo Si­bi­re, Tiu­me­nės sri­ty­je, nuo­trau­kos, pa­sa­ko­ta apie ten pa­lai­do­tų tau­tie­čių ka­pi­nai­čių tvar­ky­mo dar­bus, ke­lio­nės me­tu su­tik­tus lie­tu­vius. Pa­sak Ie­vos, jų, kaip ir vi­sos Lie­tu­vos, gy­ve­ni­muo­se vi­siems lai­kams žy­mę pa­li­ko So­vie­tų Są­jun­gos oku­pa­ci­ja, trė­mi­mai, sve­tur pa­tir­ti ba­das, ar­ti­mų­jų žū­tys... Iš­lik­ti pa­dė­jo vil­tis, jog ka­da nors su­grįš į sa­vo že­mę. Ie­va svars­to – jei­gu ne vi­sos šios skau­džios pa­tir­tys, ko­kią vals­ty­bę šian­dien tu­rė­tu­me, ar su­vok­tu­me lais­vės ir ne­pri­klau­so­my­bės kai­ną?

Eks­pe­di­ci­ja – vie­na iš iš­si­pil­džiu­sių mer­gi­nos sva­jo­nių. 24-erių aly­tiš­kė, stu­di­juo­jan­ti me­di­ci­ną, įsi­ti­ki­nu­si, jog uni­ver­si­te­tas duo­da ne vis­ką. To­dėl ir fo­ru­mo da­ly­viams pa­ta­rė kuo ak­ty­viau da­ly­vau­ti įvai­rių or­ga­ni­za­ci­jų veik­lo­je. Kaip vie­ną iš ga­li­mų iš­šū­kių mi­nė­jo šį pro­jek­tą, ku­ria­me, anot jos, ban­dy­ti da­ly­vau­ti ga­li jau­ni­mas iš vi­sos Lie­tu­vos. Ki­tą­met pla­nuo­ja­mos net dvi to­kios eks­pe­di­ci­jos, į ku­rias re­gist­ruo­tis bus ga­li­ma, ba­lan­dį pa­si­ro­džius pre­ten­den­tų an­ke­toms. 

Fo­ru­me taip pat su­lauk­ta fo­to­gra­fi­jų kon­kur­so „Ju­du be au­to­mo­bi­lio“, reng­to jau­ni­mo cen­tro bei sa­vi­val­dy­bės, da­ly­vių. Tarp jų – ne vien mū­sų ra­jo­no at­sto­vai, ku­riems, ta­pus pri­zi­nin­kais, įteik­ti ap­do­va­no­ji­mai. Fo­to­gra­fų, me­no­ty­ri­nin­kų ver­tin­tos da­ly­vių nuo­trau­kos iki Ka­lė­dų eks­po­nuo­ja­mos Jau­ni­mo lais­va­lai­kio cen­tre. Vė­liau jas iš­vys­ti ga­lės ir ki­tų Uk­mer­gės įstai­gų lan­ky­to­jai.

Su­si­rin­ku­sie­ji ne tik dis­ku­ta­vo, iš­sa­kė sa­vo idė­jas, bet ir klau­sė­si į ren­gi­nį at­vy­ku­sios at­li­kė­jos Ra­min­tos Nau­ja­ny­tės-Bjel­le dai­nų.

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ 

5 straipsnio 2 nuotr.12-18

 

Ap­do­va­no­ti An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­jos mo­ki­niai Ry­tė Mi­ko­liū­nai­tė ir Si­mo­nas Ka­les­ny­kas.


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)