Spausdinti šį puslapį

Jėgas varžybose išmėgino medžiotojai

Kiek­vie­nais me­tais ra­jo­no me­džio­to­jai sa­vo taik­lu­mą iš­ban­do ra­jo­ni­nė­se šau­dy­mo var­žy­bo­se. Šie­met taik­liau­sių­jų ti­tu­lą jo­se pel­nė Ly­duo­kių me­džio­to­jų klu­bo na­riai. Jiems ati­te­ko per­ei­na­mo­ji Me­ro tau­rė.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Į šau­dy­mo var­žy­bas me­džio­to­jai ren­ka­si kiek­vie­nais me­tais.


 

Įteik­da­mas per­ei­na­mą­ją Me­ro tau­rę ly­duo­kiš­kiams ra­jo­no va­do­vas Vy­das Pa­knys pa­si­džiau­gė, kad me­džio­to­jų šven­tės su­si­lie­ju­sios su gam­ta, lin­kė­jo da­ly­viams sėk­mės ir taik­lių šū­vių.

Tuo tar­pu Ly­duo­kių me­džio­to­jų klu­bas vi­sus šiuos me­tus pri­va­lės sau­go­ti taik­liau­sių­jų var­dą sim­bo­li­zuo­jan­čią tau­rę iki pat ki­tų tra­di­ci­nių var­žy­bų.

Iki šių me­tų taik­liau­sių­jų tau­rė pri­klau­sė Vep­rių, prieš tai – Žel­ve­lės me­džio­to­jams.

Anykš­čių ra­jo­ne, Džiu­gų kai­me, esan­čia­me ak­ty­vaus po­il­sio cen­tre sa­vait­ga­lį vy­ku­sio­se var­žy­bo­se ap­do­va­no­ta ir dau­giau taik­liau­sių ra­jo­no me­džio­to­jų.

Ant­ros vie­tos nu­ga­lė­to­jais šie­met ta­po Vep­rių me­džio­to­jų bū­re­lio na­riai, tre­čios – Lai­čių me­džio­to­jų klu­bo na­riai.

Šau­dant iš graiž­tvi­nio šau­tu­vo į la­pę, šer­ną ir stir­ną taik­liau­sias bu­vo Že­mait­kie­mio me­džio­to­jų klu­bo na­rys L. Šir­vins­kas, ant­ras – A. Šim­kus iš Ly­duo­kių, tre­čias – N. Sed­lec­kas iš Miš­ki­nin­kų me­džio­to­jų klu­bo.

Šau­dant į skrai­dan­čias lėkš­tu­tes sėk­mė ly­dė­jo R. Na­nar­ta­vi­čių iš Vep­rių. Rung­ty­je šau­dant ly­gia­vamz­džiu šau­tu­vu į sto­vin­tį šer­ną pir­mo­ji vie­ta ati­te­ko M. Len­ger­tui iš Lė­no me­džio­to­jų klu­bo.

As­me­ni­nė­se var­žy­bo­se šau­dant iš graiž­tvi­nio šau­tu­vo į šer­ną pir­mo­ji vie­ta ati­te­ko A. Šim­kui iš Ly­duo­kių me­džio­to­jų klu­bo, į la­pę ir stir­ną  taik­liau­siai tai­kė­si N. Sed­lec­kas iš Miš­ki­nin­kų me­džio­to­jų klu­bo.

Šau­dy­da­mi iš pneu­ma­ti­nio gin­klo var­žė­si ir vai­kai. Si­gi­tas Ver­bic­kas bu­vo taik­liau­sias.

Pri­zus įstei­gė par­duo­tu­vės „Nei žvy­no, nei plau­ko“ va­do­vas Rai­mon­das Vas­ke­la, UAB „Uk­mer­gės gin­klai“ bei var­žy­bų or­ga­ni­za­to­riai – Uk­mer­gės me­džio­to­jų ir žve­jų drau­gi­ja.

Iš vi­so var­žy­bo­se sa­vo jė­gas iš­mė­gi­no 28 da­ly­viai – šie­met vien vy­rai iš 10 Uk­mer­gės ra­jo­ne re­gist­ruo­tų me­džio­to­jų bū­re­lių ir klu­bų.

Var­žy­bos tru­ko ke­tu­rias va­lan­das. Jo­se tei­sė­ja­vo Sta­sys Brak­nys, Vy­tau­tas Ige­la, Ja­ni­na Ige­lie­nė, Zig­mas Ku­li­kaus­kas, sek­re­to­riaus pa­rei­gas ėjo Pet­ras Ku­pi­nas.

Iš vi­so ra­jo­ne vei­kia 13 me­džio­to­jų bū­re­lių ir klu­bų, ku­riems pri­klau­so per 600 me­džio­to­jų.

Į šau­dy­mo var­žy­bas vy­rai ren­ka­si kiek­vie­nais me­tais.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ




 

2014-06-10-1 straipsnio 2 nuotr 2014-06-10-1 straipsnio 3 nuotr


  

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)