Spausdinti šį puslapį

Jubiliejų mini ir paroda, ir jos organizatorė

Ant­ra­die­nį Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tre du­ris at­vė­rė ju­bi­lie­ji­nė, pen­kio­lik­to­ji, res­pub­li­ki­nė ne­ga­lios žmo­nių dai­lių­jų ama­tų dar­bų pa­ro­da „Ru­dens sau­lu­tė“.

 

 

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. „Rudens saulutė“ mini 15 metų sukaktį.


 

 

To­kią pa­čią va­do­va­vi­mo ne­įga­lių­jų or­ga­ni­za­ci­jai su­kak­tį mi­ni ir „Ru­dens sau­lu­tės“ or­ga­ni­za­to­rė Uk­mer­gės kraš­to ne­įga­lių­jų są­jun­gos pir­mi­nin­kė Lio­nė Alek­sie­nė.

Šie­met pa­ro­do­je eks­po­nuo­ja­ma per 2000 rank­dar­bių, ku­riuos pri­sta­to per 200 au­to­rių iš 20 Lie­tu­vos ra­jo­nų ir mies­tų.

Pa­ro­dos ati­da­ry­me su­si­rin­ku­siuo­sius svei­ki­no Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas Gied­rius Po­cius, So­cia­li­nės pa­ra­mos sky­riaus ve­dė­ja Val­do­nė Gi­nai­tie­nė, SODROS Uk­mer­gės sky­riaus va­do­vas Ša­rū­nas Pru­šins­kas, ki­ti sve­čiai. Jie džiau­gė­si au­to­rių kū­ry­biš­ku­mu ir dė­ko­jo or­ga­ni­za­to­rei už puo­se­lė­ja­mą idė­ją, drau­gys­tę, su­ma­nu­mą bei trykš­tan­čią ener­gi­ją.

Pa­ste­bė­ta, kad ta­py­tų, drož­tų, pin­tų, lip­dy­tų, vel­tų, ner­tų ir ki­taip su­kur­tų dar­be­lių kas­met dau­gė­ja, o jų me­ni­nis ly­gis au­ga.

Pri­si­min­ti ir „Ru­dens sau­lu­tės“ ge­ne­ra­li­niai rė­mė­jai: ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė, kul­tū­ros cen­tras, Lie­tu­vos žmo­nių su ne­ga­lia są­jun­ga bei ki­ti pa­gal­bi­nin­kai, fi­nan­si­niai rė­mė­jai, sa­va­no­riai.

Daug me­tų pa­ro­dos glo­bė­ju bu­vo anks­tes­nis ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas. L. Alek­sie­nė pa­si­džiau­gė, kad glo­bo­ti pa­ro­dą su­ti­ko ir da­bar­ti­nis me­ras Vy­das Pa­knys.

Pen­kio­lik­ta­sis ju­bi­lie­jus su­tam­pa su pa­čios pa­ro­dos or­ga­ni­za­to­rės, Uk­mer­gės kraš­to ne­įga­lių­jų są­jun­gos pir­mi­nin­kės, dar­bo su­kak­ties me­ti­nė­mis.

Sto­ju­si prie šios or­ga­ni­za­ci­jos vai­ro L. Alek­sie­nė tais pa­čiais me­tais ne­įga­lių­jų są­jun­gos būs­ti­nė­je su­ren­gė kū­ry­bos dar­bų pa­ro­dą. Jau ki­tą­met ji per­si­kė­lė į kul­tū­ros cen­trą ir pa­ma­žu ta­po sa­vo­tiš­ku Uk­mer­gės sim­bo­liu.

Pa­sak ren­gi­nio sve­čių, tai ne tik kū­ry­bi­nės ener­gi­jos pa­vyz­dys, bet ir bū­das vie­ny­ti įvai­rių ne­ga­lios or­ga­ni­za­ci­jų na­rius. Tai ir pui­kus ko­mer­ci­jos iš­ma­ny­mo pa­vyz­dys. Ne­bran­giai kai­nuo­jan­čių rank­dar­bių kas­met par­duo­da­ma už ke­lis tūks­tan­čius li­tų. Ir šie­met jų įsi­gy­ti kvie­čia­mi uk­mer­giš­kiai bei į vai­rius ren­gi­nius, kon­fe­ren­ci­jas at­vyks­tan­tys mies­to sve­čiai iš už­sie­nio.

„Te­gul sve­čiai iš­si­ve­ža ne tik pri­si­mi­ni­mus apie Uk­mer­gę, bet ir mū­sų kū­ry­bos kruo­pe­lę“, – ma­no L. Alek­sie­nė.

Pa­ro­da vyks iki spa­lio 8 die­nos. Ofi­cia­laus jos už­da­ry­mo me­tu bus ap­do­va­no­ti ge­riau­sių dar­be­lių au­to­riai.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

09-27-2 straipsnio 2 nuotr

 

Parodoje – tūkstančiai darbelių.


 

09-27-2 straipsnio 3 nuotr

 

Lio­nė Alek­sie­nė 15 metų vadovauja Uk­mer­gės kraš­to ne­įga­lių­jų są­jun­gai.


 

09-27-2 straipsnio 4 nuotr

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)