Spausdinti šį puslapį

Konkurse laimėjo prizinę vietą

Kovo 10–16 dienomis vyko vaikų finansinio švietimo savaitės renginiai, tarp kurių – piešinių konkursas „Vaikų finansinio švietimo savaitės simbolio kūrimas“. Konkursui buvo pateikta daugiau nei 300 piešinių iš 54 Lietuvos mokyklų.

 

Konkurso nugalėtojos.


 

 

5–8 klasių kategorijoje II vietą laimėjo Senamiesčio pagrindinės mokyklos 7b klasės mokinė Emilija Samusiovaitė.

Specialų prizą už „Pinigų bitę“ – tos pačios mokyklos 8a klasės mokinė Gintarė Tichonova. Jos bitutė pripažinta pačia mieliausia.

Nugalėtojų apdovanojimas vyko Lietuvos banko centriniuose rūmuose. Valdybos pirmininkas V. Vasiliauskas pasveikino nugalėtojus ir įteikė prizus. E. Samusiovaitė buvo apdovanota sidabrine moneta Donelaičio 300-osioms metinėms paminėti. G. Tichonova – originalia monetų kolekcija.

Po iškilmingo apdovanojimo vyko ekskursija į „Pinigų“ muziejų. Sužinojome, kas yra muštinis, gugolas, obolas, pamatėme, kaip atrodo 100 000 000 000 000 dolerių banknotas, susipažinome su bankininkystės pradžia.

Atskleistas Lietuvos banko vaidmuo vykdant 1922 m. pinigų reformą, sužinojome, kodėl romėnai deivę Junoną vadino Moneta, kada imta kaldinti pirmąsias lietuviškas monetas, iš kokio žodžio kilęs žodis „bankas“ ir daug daug naujų dalykų.

Galėjome net nusikaldinti monetas su tam skirtomis staklėmis, susipažinti su bet kurios šalies finansais, tų šalių finansinėmis istorijomis. Ekskursija paliko neišdildomą įspūdį.

3 straipsnio 2 nuotr.03-24


 

Sandra ŠAIKOVSKIENĖ

Senamiesčio pagrindinės mokyklos

dailės mokytoja

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)