Spausdinti šį puslapį

Metų pabaigoje – renginių gausa

Artėjančias šv. Kalėdas ir Naujus metus Ukmergės kultūros centras tradiciškai pasitinka įvairiausiais renginiais. Gruodis prasidės Adventine savaite. Jos metu vyks edukacinės pamokėlės, susitikimai, filmų peržiūros. Gruodžio 4-ąją pristatomas dokumentinis-vaidybinis filmas „Donaleitis. XVIII a. Mažosios Lietuvos tautinis kostiumas“.

 

Ukmergiškiai bus mokomi kūrybos: gruodžio 2 d. – pinti juostas ir vyteles, 4 d. – gaminti karpinius, atvirukus ir skirtukus knygoms.

Advento metu žmogui būtina dvasinė ramybė. Gruodžio 4-osios vakarą apie tai kalbės kunigas pranciškonas Arūnas Peškaitis iš Vilniaus Bernardinų bažnyčios.

Gruodžio pradžioje kultūros centre šurmuliuos Kalėdinė mugė. Joje bus galima įsigyti mielų rankdarbių.

Prie kultūros centro jau greitai bus įžiebta kalėdinė eglutė. Kalėdų Senelio sutiktuvės vyks gruodžio 11 d. Tądien bus parodytas animacinis filmas.

Gruodžio 12-ąją vyks Kalėdų eglutės įžiebimo šventė. Visus pasitiks Besmegenis, Varveklis, pasakų personažai ir Kalėdų Senelis. Koncertuos grupė „Dar“.

Antrą šv. Kalėdų dieną kultūros centre vyks labdaros koncertas „Melsiu Dievo Taikos“. Koncertuos kultūros centro ir Meno mokyklos Muzikos skyriaus kolektyvai. Surinktos lėšos šiemet skiriamos labdaros akcijai „Ukmergė – Podolės Kamenecui“. Šiame su Ukmerge draugaujančiame Ukrainos mieste glaudžiasi daug pabėgėlių iš rytų Ukrainos. Akciją paremti galima pavedimu arba kultūros centro kasoje įsigijus bilietą į labdaros koncertą. Bilietai kainuos nuo 10 litų, o aukoti  į sąskaitą galima iki sausio 6 dienos.

Kultūros centre tradiciškai bus rodomas kalėdinis spektaklis. ,,Žiemos pasakos“ aktoriai žiūrovus pakvies į spalvingą, kupiną stebuklų pasaulį. Pasakoje bus ir Sniego karalienė, ir mergaitė Gerda, norinti išvaduoti draugą Kajų, ir Sniegius, bandantis papirkti Karalių, ir dar daug įdomių personažų. Tai puiki istorija visai šeimai, padedanti suprasti tikrąsias vertybes. Po spektaklio – susitikimas su Kalėdų Seneliu.

Spektakliai bus rodomi gruodžio 19 ir 27 dienomis. Į gruodžio 20-osios spektaklį bilietai jau išpirkti.

Alytaus miesto teatras gruodžio 28-ąją rodys „Ugnies medžioklę su varovais“. Miuziklą pagal Giedriaus Kuprevičiaus muziką sukūrė Gytis Padegimas. Šis klasika tapęs kūrinys statomas jau ne pirmą kartą. Miuziklo sukūrimo laikotarpį atspindės tik keletas pokštų bei detalių...

Senus metus tradiciškai palydėsime klausydamiesi šventinės, lyriškos muzikos. Gruodžio 31 dieną šventinį naujametinį vakarą, nuo 18 valandos, žiūrovams gros ir dainuos „Mamų ir dukrų kvartetas“. Iš Šakių atvykusios moterys ir merginos prie staliukų įsitaisiusiems žiūrovams atliks gražiausias dainas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)