Spausdinti šį puslapį

Mitinguotojų susirinko tik saujelė

Ant­ra­die­nį prie­šais ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės pa­sta­tą bu­vo su­reng­tas mi­tin­gas. Tie­sa, jo da­ly­vių bū­ta ne­daug – maž­daug pu­sė su­si­rin­ku­sių­jų su­til­po ant vie­no par­ko suo­le­lio... Iš­reikš­ti sa­vo ne­pa­si­ten­ki­ni­mą dėl ši­lu­mos ūkio mū­sų ra­jo­ne į mi­tin­gą...

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Prie sa­vi­val­dy­bės su­si­rin­ko mi­tin­guo­to­jai.


...kvie­tė mies­to ben­druo­me­nės pir­mi­nin­kas Ju­lius Ka­zė­nas ir Šven­tu­pės gy­ven­to­ja Ele­na Žiup­kie­nė.

Ru­po­ru „ap­si­gin­kla­vęs“ J. Ka­zė­nas pri­mi­nė, kad ly­giai prieš ket­ve­rius me­tus uk­mer­giš­kiai lai­mė­jo prieš Pa­ne­vė­žio ber­niu­kus, bet da­bar aiš­ku, kad nuo to nie­kas ne­pa­si­kei­tė – gy­ve­ni­mas Uk­mer­gė­je ne­pa­ge­rė­jo, ši­lu­ma be­veik vi­sai ne­at­pi­go. Tuo tar­pu „ši­lu­mi­nin­kai“ lei­džia sau įmo­nės pir­ties re­mon­tus. Tai esą – spjū­vis pa­pras­tiems  žmo­nėms.

Į ant par­ko suo­le­lio su­sė­du­sią mi­nią krei­pė­si iš sa­vi­val­dy­bės at­sku­bė­jęs ra­jo­no me­ras Vy­das Pa­knys.

„Kri­ti­ka – tai va­ro­mo­ji jė­ga“, – sa­kė jis ir pa­ža­dė­jo, kad į vi­sus klau­si­mus dėl pir­ties re­mon­to ir ki­tų prie­kaiš­tų bus at­sa­ky­ta.

Nors į aikš­tę iš­klau­sy­ti žmo­nių bu­vo iš­ėjęs dar ir sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Sta­sys Jac­kū­nas, ta­čiau J. Ka­zė­nas vis tiek pa­reiš­kė, kad nie­kas žmo­nių ne­no­ri gir­dė­ti.

Il­gą kal­bą po to ėmė­si sa­ky­ti Šven­tu­pės gy­ven­to­ja, anot J. Ka­zė­no, – tau­tos did­vy­rė E. Žiup­kie­nė. Vie­nas iš di­džiau­sių jos ne­pa­si­ten­ki­ni­mų – kad tos kal­bos jai ne­bu­vo leis­ta baig­ti ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je. Ja­me pa­si­sa­kan­čių­jų lai­kas li­mi­tuo­ja­mas.

Nors teig­ta, kad mi­tin­ge lau­kia­ma ke­lių šim­tų žmo­nių, uk­mer­giš­kiai bu­vo kvies­ti elek­tro­ni­niu paš­tu, SMS ži­nu­tė­mis, per spau­dą, į J. Ka­zė­no kvie­ti­mą at­si­lie­pė vos dau­giau nei 20.

Pats mi­tin­gas vie­toj dvie­jų pla­nuo­tų tru­ko va­lan­dą ir ke­lio­li­ka mi­nu­čių. Ke­li opo­zi­ci­jos at­sto­vai ra­jo­no ta­ry­bo­je su­si­rin­ku­siuo­sius ste­bė­jo iš šo­no.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

2014-06-13-1 straipsnio 2 nuotr 2014-06-13-1 straipsnio 3 nuotr 2014-06-13-1 straipsnio 4 nuotr 2014-06-13-1 straipsnio 5 nuotr 2014-06-13-1 straipsnio 6 nuotr

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)