Spausdinti šį puslapį

Mokytojų dienos šventėje – politinis prieskonis

Sekmadienį, spalio 5-ąją, minėjome Tarptautinę mokytojo dieną. Ta proga Ukmergės kultūros centre penktadienį vyko tradicinė šventė. Tačiau prieš artėjančius savivaldos rinkimus prasidėjusi politinė kampanija...

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Metų mokytojai: Elvyra Augustinavičienė, Stasys Baltaragis, Ramunė Radzevičienė.


...net gražiausias šventes paverčia politikų pasirodymais. 

Susiklostė tradicijos, kad profesinės šventės proga Ukmergėje pagerbiami tais metais Metų mokytojo vardą pelnę pedagogai.

Šis vardas rajono tarybos sprendimu šiemet suteiktas Dukstynos pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytojai Elvyrai Augustinavičienei, Antano Smetonos gimnazijos informacinių technologijų mokytojui Stasiui Baltaragiui bei Užupio pagrindinės mokyklos choreografijos mokytojai Ramunei Radzevičienei.

Šie pedagogai buvo pasveikinti ne tik atminimo dovanėlėmis ir diplomais, bet ir piniginėmis premijomis. Jų pasveikinti atėjo kolegos, auklėtiniai, artimieji.

Profesinės šventės proga dideliam būriui nusipelniusių pedagogų taip pat įteikti Švietimo ir mokslo ministerijos bei rajono savivaldybės padėkos raštai.

Susirinkusiuosius pasveikino rajono meras Vydas Paknys, Seimo narys Arūnas Dudėnas, rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė, dvasininkai, policininkai, muziejininkai, ugniagesiai...

Dauguma sveikintojų apsiribojo gražiais palinkėjimais, gėlių puokštėmis ar apdovanojo savo nuožiūra išskirtus mokytojus.

Tačiau neapseita šventėje ir be aitroko politinio prieskonio: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Ukmergės skyrius nutarė ne tik pasveikinti, bet ir pristatyti pedagogų bendruomenei savo kandidatę į rajono merus.

Susirinkusieji šį pristatymą palydėjo pasipiktinimo šūksniais ir bandė nutraukti piktais plojimais...

Šventę vainikavo visai kitokio skonio ovacijos. Jos buvo skirtos garsiems operos solistams Edmundui Seiliui ir Kristinai Zmailaitei.

Koncertas profesinės šventės proga – kasmetinė rajono savivaldybės dovana mokytojams.

Autorė: Vilma NEMUNAITIENĖ

4 straipsnio 2 nuotr.10-08





Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)