Spausdinti šį puslapį

Parodoje – tolimoji Kinija

Pra­ėju­sią sa­vai­tę Vla­do Šlai­to vie­šo­jo­je bib­lio­te­ko­je vie­šė­jo Ki­ni­jos Liau­dies Res­pub­li­kos am­ba­sa­do­rius Lie­tu­voje Liu Zeng­wen. Jis ati­da­rė iš am­ba­sa­dos į bib­lio­te­ką at­ke­lia­vu­sią fo­to­gra­fi­jų pa­ro­dą „Ki­ni­jos spal­vos: ant kul­tū­ros spar­nų“.

 

Au­to­rės nuotr. Ki­ni­jos Liau­dies Res­pub­li­kos am­ba­sa­do­rius Lie­tu­voje Liu Zeng­wen ir am­ba­sa­dos ata­šė Na Deng.


 

Eks­po­zi­ci­jo­je – apie pus­šim­tis dar­bų, at­spin­din­čių se­ną­ją ir mo­der­ni­ą­ją, di­din­gą ir kas­die­niš­ką, ku­pi­ną įvai­riau­sių kon­tras­tų ir spal­vų Ki­ni­ją, jos is­to­ri­ją, da­bar­tį, me­ną. Pa­ro­dą sve­čias iš šios ša­lies pri­sta­tė su kar­tu at­vy­ku­sia am­ba­sa­dos ata­šė Na Deng.

„Šios fo­to­gra­fi­jos skir­tos pa­žin­ti įvai­ria­pu­sę Ki­ni­jos kul­tū­rą, gy­ve­ni­mą. Nors mū­sų ša­lys to­li­mos ir jų kul­tū­ros la­bai skir­tin­gos, nuo­trau­ko­se ga­li­ma pa­si­sem­ti ir at­ras­ti to, kas kiek­vie­nam ar­ti­ma“, – sa­kė am­ba­sa­do­rius. Į ren­gi­nį su­si­rin­ku­siems lan­ky­to­jams jis nuo­šir­džiai dė­ko­jo už dė­me­sį pa­ro­dai.

Vla­do Šlai­to vie­šą­ją bib­lio­te­ką, anot di­rek­to­rės Ra­sos Griš­ke­vi­čie­nės, su Ki­ni­jos am­ba­sa­da sie­ja gra­ži bi­čiu­lys­tė. „Drau­gau­jam jau penk­tus me­tus, kei­čia­mės nau­jie­no­mis, pa­ro­do­mis. Mus jie kvie­čia da­ly­vau­ti am­ba­sa­dos ren­gi­niuo­se Vil­niu­je“, – pa­sa­ko­jo ji.

Prieš ku­rį lai­ką am­ba­sa­do­rius L. Zeng­wen bib­lio­te­ko­je vie­šė­jo su žmo­na Yao Xia­o­fen ir am­ba­sa­dos pir­mąja sek­re­to­re Zhong Hua. Sve­čiai tą­syk at­vy­ko ne tuš­čio­mis – bib­lio­te­kai pa­do­va­no­jo dau­giau kaip šim­tą spal­vin­gų al­bu­mų, kny­gų apie Ki­ni­jos is­to­ri­ją, kul­tū­rą, me­di­ci­ną, tau­to­dai­lę. Vi­si lei­di­niai pa­žy­mė­ti Ki­ni­jos am­ba­sa­dos spau­du, liu­di­jan­čiu, jog tai – do­va­na Uk­mer­gės bib­lio­te­kos skai­ty­to­jams.

Pa­ro­dos ati­da­ry­me da­ly­va­vo ra­jo­no me­ras Vy­das Pa­knys, me­ro pa­va­duo­to­jas Ro­lan­das Ja­nic­kas, sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas Gied­rius Po­cius. Uk­mer­gės li­te­ra­tų klu­bo va­do­vė Le­o­no­ra Jan­ke­liū­nie­nė Ki­ni­ją pa­ly­gi­no su sap­nu. „Sma­gu, kad bent per fo­to­gra­fi­jas ga­li­ma pri­si­lies­ti prie to­kios to­li­mos, ne­ap­rė­pia­mos, taip pa­pras­tai ne­pa­sie­kia­mos ša­lies, di­džios sa­vo is­to­ri­ja, me­nu, re­li­gi­ja“, – sa­kė ji.

Ką tik iš­leis­tą sa­vo pa­veiks­lų al­bu­mą am­ba­sa­do­riui įtei­kė dai­li­nin­kas Vy­tau­tas Mac­ke­vi­čius, šio­mis die­no­mis mi­nin­tis 80-ąjį ju­bi­lie­jų. Ra­jo­no Kul­tū­ros ta­ry­bos pir­mi­nin­kas Al­bi­nas Ku­lie­šis džiau­gė­si, jog jam, kaip fo­to­gra­fui, ypa­tin­gai įdo­mu pa­ly­gin­ti Ki­ni­jos au­to­rių dar­bus.

Va­ka­ro da­ly­viai ap­ta­ri­nė­jo fo­to­gra­fi­jas, klau­sė­si Me­no mo­kyk­los Mu­zi­kos sky­riaus vio­lon­če­li­nin­kės An­ge­lės Ada­mo­nie­nės. Su do­va­no­mis sve­čiams į ren­gi­nį at­ėję uk­mer­giš­kiai ir pa­tys bu­vo ap­da­ly­ti lauk­tu­vė­mis, tarp ku­rių – val­gy­mo laz­de­lės, su­ve­ny­rai su ki­niš­kais mo­ty­vais, lai­mę ir iš­ti­ki­my­bę to­je ša­ly­je sim­bo­li­zuo­jan­čios an­tys. Be­je, am­ba­sa­do­rius su vi­sais svei­ki­no­si ir dė­ko­jo lie­tu­viš­kai.

Uk­mer­gės bib­lio­te­ka – pir­mo­ji, ku­rią pa­sie­kė fo­to­gra­fi­jos iš Ki­ni­jos am­ba­sa­dos. Jos bus eks­po­nuo­ja­mos mė­ne­sį. Iš čia pa­ro­da ke­liaus į ki­tus ra­jo­nus.

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

2014-07-18-2 straipsnio 2  nuotr 2014-07-18-2 straipsnio 3 nuotr


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)