Parodos atidarymo dieną – dovanos Ukmergei

Ukmergės kultūros centro dailės galerijoje sausio 16-ąją atidaryta kraštiečio dailininko, nusipelniusio meno veikėjo Anatolijaus Stiško darbų paroda. Atidarymo metu dailininkas išpildė vienos talentingos mergaitės svajonę – padovanojo jai molbertą.

Gedimino Nemunaičio nuotr. 9-metė Uršulė Darulytė gavo dovanų molbertą.


 

Lyduokiuose gyvenančio ir kuriančio dailininko darbai eksponuojami daugelio šalių paveikslų galerijose. O dabar parodą bus galima pamatyti ir mūsų mieste.

Pasak autoriaus, parodą „Sinfonia pastorale“ inspiravo Lietuvos dailės muziejus. Prieš tai ji eksponuota Juodkrantėje Tomo Mano kultūros festivalio metu, Lietuvos kultūros dienomis Minske,  diplomato Jurgio Baltrušaičio namuose Maskvoje.

A. Stiško sako, kad jo kūrybinės giesmės ištaka – Lyduokių kraštas. Tai, ką tapo kūrėjas, ir vadinasi Sinfonia PASTORALE iš Lyduokių kaimo. Tai odė savo kraštui, vietovei, kur jis rado grožį ir įkvėpimą. Visa tai atspindėjo ir pademonstruotas filmas apie dailininką, Lyduokius ir lyduokiškius...

A. Stiško, kreipdamasis į susirinkusiuosius, pabrėžė kaimiškos ir paprastos aplinkos svarbą savo kūryboje. Taip pat jis akcentavo Ukmergės meno mokyklos indėlį puoselėjant ir ugdant talentingus, kuriančius vaikus.

Parodos atidarymo dieną A. Stiško ir pats apdovanojo vieną kūrybingą ukmergiškę 9-metę Uršulę Darulytę. Dailininkas padovanojo jai molbertą.

Kita A. Stiško dovana skirta Ukmergės meno mokyklai. Tai –nemaža kolekcija vertingų knygų ir monografijų apie meno istoriją ir kultūrą bei pasaulio dailės muziejų albumai. 

A. Stiško pasakojo pats esąs šios dovanos tarpininkas – mat leidiniai lig šiol priklausė sostinėje esančios Šv. Nikolajaus cerkvės dvasininkui Tėvui Vasilijui...

Dovaną perėmęs Ukmergės meno mokyklos direktorius Egidijus Petrikas sakė, kad šios mokyklos istorijoje tai – pirmasis toks įvykis.

A. Stiško parodą surengti padėjo daugelis žmonių, o ją apipavidalino ir ypač skoningai pateikė čia pat Lyduokių seniūnijoje gyvenanti diplomuota dizainerė Ilona Smulskienė. Į ekspoziciją darniai įsiliejo ir kito lyduokiškio Algirdo Vagonio medžio skulptūra, paprasti miško berželiai, Lyduokių soduose skinti obuoliai...

Visiems pagalbininkams, dvasiniams įkvėpėjams, kaimynams, krašto, kuriame daug metų gyvena, žmonėms dailininkas išsakė nuoširdžius dėkos žodžius.

Parodos atidarymo proga autorių sveikino gausus būrys jo bičiulių, mūsų krašto menininkų, rajono vadovų, verslininkų.

Autorė: Vilma NEMUNAITIENĖ




6 straipsnio 2 nuotr.01-22

Į parodos atidarymą atvyko būrys lyduokiškių.


6 straipsnio 3 nuotr.01-22

A. Stiško dovaną perėmė Ukmergės meno mokyklos direktorius E. Petrikas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų