Spausdinti šį puslapį

Pa­dė­ko­jo Dai­nų šven­tės da­ly­viams

Į tūks­tan­ti­nę Dai­nų šven­tės da­ly­vių mi­nią įsi­lie­ję mū­sų ra­jo­no ko­lek­ty­vai su­da­rė vie­ną gau­siau­sių de­le­ga­ci­jų. Jų va­do­vai, su­grį­žus iš įspū­din­gos vieš­na­gės sos­ti­nė­je, pa­gerb­ti jiems skir­ta­me ap­do­va­no­ji­mų ren­gi­ny­je.

 

Au­to­rės nuotr. Ko­lek­ty­vų va­do­vai pa­gerb­ti do­va­no­mis.


 

Da­ly­vau­ti ju­bi­lie­ji­nė­je, 90-ojo­je, Dai­nų šven­tė­je „Čia – ma­no na­mai“ bu­vo at­rink­ti 25 ra­jo­no ko­lek­ty­vai. Uk­mer­gės kraš­tui šven­tė­je at­sto­va­vo cho­ris­tai, fol­klo­ro an­sam­bliai, šo­kė­jai, pu­čia­mų­jų or­kest­ro, ka­pe­lų da­ly­viai, ar­mo­ni­ki­nin­kai. Kai ku­rie va­do­vai vy­ko su ke­le­tu sa­vo va­do­vau­ja­mų ko­lek­ty­vų.

At­li­kė­jų skai­čiu­mi mū­siš­kiai pri­ly­go di­džių­jų mies­tų de­le­ga­ci­joms. To­kia ko­lek­ty­vų gau­sa Uk­mer­gė pa­si­žy­mi jau ne­be pir­mo­je Dai­nų šven­tė­je.

Res­pub­li­ki­nia­me ren­gi­ny­je da­ly­va­vo ir mū­sų te­at­rų ko­lek­ty­vai, tau­to­dai­li­nin­kai Ra­sa Ši­mo­nie­nė, Va­len­ti­nas But­kus ir Ri­man­tas Zin­ke­vi­čius.

Į „Vil­kmer­gės“ res­to­ra­ne vy­ku­sį ren­gi­nį pa­kvies­ti va­do­vai ap­do­va­no­ti me­da­liais, įspū­din­gais al­bu­mais su Dai­nų šven­čių aki­mir­ko­mis. Įteik­tos kul­tū­ros mi­nist­ro Ša­rū­no Bi­ru­čio ir Lie­tu­vos liau­dies kul­tū­ros cen­tro va­do­vo, Dai­nų šven­tės di­rek­to­riaus Sau­liaus Liau­sos pa­dė­kos.

Už nuo­šir­dų dar­bą, at­sto­vau­jant ra­jo­nui Dai­nų šven­tė­je, puo­se­lė­jant tra­di­ci­jas, va­do­vams pa­dė­ko­jo sa­vi­val­dy­bės me­ras Vy­das Pa­knys. Pa­si­puo­šęs tau­ti­niais dra­bu­žiais, ra­jo­no va­do­vas ir pats da­ly­va­vo iš­kil­min­go­je šven­tės ei­se­no­je. Jo­je ne­įpras­tai at­ro­dė ir kar­tu su uk­mer­giš­kiais žy­gia­vę Uk­mer­gės ka­ro is­to­ri­jos klu­bo na­riai.

Taip pat pa­dė­ko­ta vi­sos šven­tės me­tu bu­dė­ju­siai Uk­mer­gės pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro ben­dro­sios prak­ti­kos slau­gy­to­jai Ra­min­tai Sat­ke­vi­čie­nei, kar­tu su vai­kų ko­lek­ty­vais į Vil­nių vy­ku­siems ir juos glo­bo­ju­siems pe­da­go­gams.

Va­do­vus pa­svei­ki­no me­ro pa­va­duo­to­jas Ro­lan­das Ja­nic­kas, sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas Gied­rius Po­cius. „Dai­nų šven­tė­je ypa­tin­gai su­bliz­gė­ju­si Uk­mer­gė – jū­sų nuo­pel­nas, mei­lės žmo­nėms ir sun­kaus jū­sų dar­bo re­zul­ta­tas“, – sa­kė jie.

Įspū­džiais iš vieš­na­gės ju­bi­lie­ji­nė­je šven­tė­je da­li­ję­si va­do­vai dė­ko­jo sa­vo ko­lek­ty­vams, ko­le­goms. Šmaikš­ta­vo, jog vyks­tant į ki­tą Dai­nų šven­tę, teks už­sa­ky­ti trau­ki­nį. Mat kai ku­rioms gru­pėms, ku­rio­se – ir po 70 na­rių, vie­tos au­to­bu­se tik­rai ne­už­ten­ka...

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 2014-07-11-5 straipsnio 2 nuotr   2014-07-11-5 straipsnio 3 nuotr


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)