Prasideda akcija „Lydeka-2014“

Šalyje prasideda akcija „Lydeka-2014“. Jos tikslas – užtikrinti besirengiančių neršti ir neršiančių lydekų apsaugą, pagausinti šių žuvų išteklius. Aplinkosaugininkai organizuos reidus, nuolat stebės vandens telkinius, ypač svarbiausias lydekų nerštavietes.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Jeigu lydeka bus sugauta draudžiamais žvejybos įrankiais ar draudžiamu būdu, teks susimokėti 1000 Lt baudą.


 

 

Pareigūnams talkins neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, policijos pareigūnai.

Tikimasi ir žvejybos plotų naudotojų, žvejų mėgėjų, visuomenės pagalbos. Apie pastebėtus brakonieriavimo atvejus reikia pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Mokslinių tyrimų duomenimis, daugumoje Lietuvos vandens telkinių plėšriųjų žuvų yra per mažai. Pagal žvejybos taisykles lydekas draudžiama gaudyti nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. Pernai dėl vėlavusio pavasario šis draudimas buvo pratęstas iki balandžio 30 dienos.

Lydekos neršti traukia į upelius, melioracijos griovius, užlietas pievas. Deja, vis dar pasitaiko grubių brakonieriavimo atvejų, kai šios žuvys badomos žeberklais, gaudomos bučiais ar kitais draudžiamais įrankiais.

Aplinkos ministerija primena, kad iki gegužės 15 d. draudžiama žvejoti kiršlius ir salačius, iki gegužės 20 d. – sterkus. Jeigu užkibo žuvis, kurią tuo metu draudžiama gaudyti, ją reikia paleisti.

Draudžiamos gaudyti žuvys, suleistos į tinklelį sugautam laimikiui laikyti, nesvarbu, ar jos gyvybingos, ar ne, laikomos laimikiu ir už jas privalu atlyginti gamtos ištekliams padarytą žalą. Už kiekvieną draudžiamu laiku sugautą lydeką teks sumokėti po 545,5 Lt. Jeigu ji bus sugauta draustinyje ar rezervate, suma išaugs trigubai – reikės mokėti 1636,5 Lt.

Už šį pažeidimą gresia ir administracinė atsakomybė – gali būti skirta iki 200 Lt bauda. Jeigu lydeka bus sugauta draudžiamais žvejybos įrankiais ar draudžiamu būdu, teks susimokėti 1000 Lt baudą. Taip pat bus konfiskuoti pažeidimo padarymo įrankiai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų