Ru­bi­kių eže­re ne­se­niai vy­ko ju­bi­lie­ji­nė, 30-oji, re­ga­ta „Ru­bi­kiai 2014“. Į šven­tę at­vy­ko dau­giau nei 40 bu­riuo­to­jų iš vi­sos Lie­tu­vos.

 

 

Ati­da­ry­da­mas šven­tę Pa­ne­vė­žio jach­tklu­bo ko­man­do­ras Jo­nas Ro­zis pri­sta­tė gar­bės sve­čius, pa­mi­nė­jo ve­te­ra­nus, daug pri­si­dė­ju­sius, po­pu­lia­ri­nant bu­ria­vi­mą, ty­los mi­nu­te pa­ger­bė­me ana­pi­lin iš­ėju­sius bu­riuo­to­jus.

Pa­kel­ti re­ga­tos vė­lia­vą bu­vo pa­kvies­ti per­nai pir­mą­sias vie­tas už­ėmę bu­riuo­to­jai. Tai – se­na tra­di­ci­ja. Pa­kė­lus vė­lia­vą vy­riau­sia­sis var­žy­bų tei­sė­jas Ge­di­mi­nas Bal­tu­šis su­pa­žin­di­no su var­žy­bų tai­syk­lė­mis ir nu­ro­dė dis­tan­ci­ją, ku­rio­je var­žy­sis ka­ta­ma­ra­nai, spor­ti­niai šver­bo­tai, tu­ris­ti­nės jach­tos, bur­len­tės ir sa­va­dar­biai lai­vai.                                                                                                                                                                                        Pir­mą re­ga­tos die­ną da­ly­viai var­žė­si 4-io­se trum­po­se, o ki­tą – ma­ra­to­no dis­tan­ci­jo­je.

Da­ly­va­vo ir Uk­mer­gės bu­riuo­to­jų ko­man­da. Šį kar­tą į šven­tę vy­ko­me pen­kie­se ir pir­mą kar­tą iš­kė­lė­me sa­vo van­dens spor­to ša­kų aso­cia­ci­jos vė­lia­vą.

Spor­ti­niais šver­bo­tais 420 plau­kė bro­liai Šid­laus­kai Lai­mu­tis ir Arū­nas, Rai­mon­das Jo­nai­tis ir šio straips­nio au­to­rius. Sa­va­dar­biu šver­bo­tu „Ko­riu­kas“ var­žy­bo­se de­biu­ta­vo Do­vy­das Šu­ti­nys. Jo jach­ta du kar­tus ap­si­ver­tė, ir, nors šiam jau­nam spor­ti­nin­kui bu­vo siū­lo­ma pa­gal­ba, bu­riuo­to­jas jos at­si­sa­kė, tę­sė lenk­ty­nes ir įvei­kė vi­są dis­tan­ci­ją.

Su­su­ma­vus re­zul­ta­tus, uk­mer­giš­kiams ati­te­ko an­tra ko­man­di­nė vie­ta.

Su bu­riuo­to­jais at­si­svei­ki­no­me iki ki­tos re­ga­tos, ku­ri vyks Pa­lūšėje rug­pjū­čio 2–3 die­no­mis, ir pa­kvie­tė­me į sa­vą­ją Pa­bais­ko re­ga­tą rug­pjū­čio 16 die­ną.

Vir­gi­li­jus APANAVIČIUS

Uk­mer­gės van­dens spor­to ša­kų aso­cia­ci­jos pre­zi­den­to pa­va­duo­to­jas

2014-07-04-5 straipsnio 2 nuotr


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų