Ruošė patiekalus iš rudens gėrybių

Ukmergiškiai kasmet sugeba įrodyti, kad patiekalai iš daržovių yra ne tik sveiki, bet labai skanūs. Pristatyti sveikuoliškus patiekalus įvairių įstaigų, organizacijų nariai buvo pakviesti į tradicinę Ukmergės kultūros centre rengiamą sveiko maisto šventę. Rajono bendruomenių sveiko maisto šventę-konkursą...

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Kiekvienas kolektyvas komisijos narius stebino vienu už kitą gardesniais patiekalais.


 

...skirtą visoje Europoje minimai sveikos mitybos dienai, kasmet organizuoja savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Pasak biuro direktorės Vaidos Puodžiūnienės, šventės tradicija išlieka, kiek koreguojama tik tema. Šiemet jos tema – ,,Lietuviško rudens gėrybės“.

Į organizatorių kvietimą atsiliepė net 14 dalyvių: Senamiesčio pagrindinė mokykla, Antano Smetonos gimnazija, jaunimo klubas „Santarvietis“, Vlado Šlaito viešoji biblioteka, lopšelis-darželis „Nykštukas“, Ukmergės technologijų ir verslo mokykla, Lietuvos pensininkų sąjunga „Bočiai“ ir šios sąjungos klubas „Viltis“, Veprių, Deltuvos ir Ukmergės miesto bendruomenės.

Pirmą kartą ir gana gražiai šiame tradiciniame renginyje debiutavo LSDP Ukmergės skyrius ir klubas „Aerobika visiems“.

Pasak organizatorių, šiuo renginiu siekiama kūrybiškai pristatyti sveiko maisto gaminius bei propaguoti sveiką mitybą kaip vieną pagrindinių sveikos gyvensenos aspektų, skatinti ukmergiškius domėtis sveika gyvensena bei mityba, skatinti bendradarbiavimą.

Šventės dalyviai turėjo pristatyti penkis patiekalus: gėrimą, užkandį, pagrindinį patiekalą, salotas, desertą. Pagrindinis reikalavimas – patiekalai turi būti pagaminti iš lietuviškų daržovių, vaisių, uogų, grybų. Dalyviams netrūko nei fantazijos, nei kulinarinės išmonės. Komandos siūlė ragauti ir tradicinių, ir niekur neragautų, savito skonio patiekalų.

Bendruomenių stalai buvo padengti ir dekoruoti, naudojant įvairias rudens spalvų medžiagas.

Komisija ne tik ragavo, apžiūrėjo, vertino, bet ir galėjo gauti receptą su gamybos aprašymu. Kiekviena komanda parengė kūrybingus pristatymus.

Šventėje koncertavo saviveiklininkai iš Želvos – liaudies muzikos kolektyvas „Želvelė“, vadovaujamas Juozo Vasiliausko.

Komisijos nariai po gana nelengvos 14 komandų pasiūlytų patiekalų degustacijos dėkojo visiems šventės dalyviams, jiems įteikdami padėkos raštus.

Kadangi tai – konkursinis renginys, kad ir kaip nelengva buvo, komisijai teko atrinkti tris geriausius dalyvius.

„Išradingiausiųjų“ nominacija skirta jaunimo klubui „Santarvietis“, „Meniškiausiųjų“ – Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos komandai, „Sveikiausiųjų“ nominacija skirta Deltuvos bendruomenei.

Šventės nugalėtojams diplomus ir prizus – bilietus į teatrą – skyrė Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Autorė: Vilma NEMUNAITIENĖ

1 straipsnio 2 nuotr.11-18  1 straipsnio 3 nuotr.11-18 1 straipsnio 4 nuotr.11-18 1 straipsnio 5 nuotr.11-18


 



Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų