Spausdinti šį puslapį

Saugaus eismo klasė atvira visoms ugdymo įstaigoms

Balandžio 6-ąją Lietuvoje minėta Saugaus eismo diena.

 

Nuotr. Susitikime dalyvavo Viešosios policijos skyriaus viršininkas Aidas Dutkus


 

Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai visą savaitę buvo sustiprinę patruliavimą, vykdė kitas policines priemones, mokyklose bendravo su moksleiviais bei skaitė paskaitas saugaus eismo tema.

Balandžio 4 d. į susitikimą Saugaus eismo klasėje, „Šilo“ pagrindinėje mokykloje, buvo susirinkę rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus bei švietimo ugdymo įstaigų vadovai. Susitikime dalyvavo Viešosios policijos skyriaus viršininkas Aidas Dutkus ir Kelių policijos poskyrio viršininkas Nerijus Butėnas.

Švietimo įstaigų atstovams buvo pristatytas tęstinis projektas „Saugaus eismo klasė“.

Saugaus eismo klasė pradėjo veikti prieš pusmetį. Jos paskirtis – ugdyti ir plėtoti ikimokyklinių įstaigų bei bendrojo lavinimo mokyklų auklėtinių, tėvų saugaus elgesio gatvėje ar kelyje įgūdžius, gilinti žinias.

Susirinkusiesiems priminta, kaip pasinaudoti Saugaus eismo klase ir joje sukaupta informacine medžiaga, inventoriumi. Nuspręsta šioje klasėje surengti seminarą pradinių klasių mokytojams.

Susitikime aptarti būdai, kurie galėtų padėti mokyti saugaus elgesio.

Savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė pasiūlė surengti konkursą – „Mokomųjų filmų kūrimas saugaus eismo tema“. Aptarta galimybė įrengti mokyklose stendus su aktualia informacija apie policiją.

N. Butėnas pristatė rajono avaringumo statistiką, kalbėjo apie tai, kas buvo padaryta gerinant eismo saugumą bei kaip šie veiksmai atsispindi statistikoje.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)