Spausdinti šį puslapį

Šokių konkurse varžėsi gimnazistai

Antano Smetonos gimnazijos moksleiviai – sportinių šokių atstovai – bičiulius ir šių šokių gerbėjus sukvietė į čia tradiciškai rengiamas varžytuves. Šokių vakaras „Šokio šėlsmas“ gimnazijoje vyksta nebe pirmus metus.

 

Autorės nuotr. Renginio sumanytoja Jolanta Gražulevičienė su savo šokėjais. 


 

Viena jo sumanytojų: šokių mokytoja Jolanta Gražulevičienė, organizatorės pareigų vien sau neprisiimanti. „Tai mano ir vaikų kartu įgyvendinama idėja. Visur dalyvaujam, šokam, tad kodėl pramoginių šokių neišpopuliarinus ir mokykloje“, – sako ji.   

Konkurso dalyviai – mokytojos vadovaujami gimnazistai, lankantys būrelį arba šios veiklos pagrindų besimokantys šokių pamokose. Kai kurios poros šoka jau kelinti metai, dalyvauja įvairiuose rajone vykstančiuose renginiuose.

„Mokiniai labai daug ruošėsi savarankiškai, repetavo, ieškojo naujų įdomių derinių ir figūrų, patys kūrė kompozicijas. Tokie kūrybiniai darbai vyko, kad žavu buvo žiūrėti“, – džiaugiasi vadovė. 

Rengdamiesi konkursui, šokėjai ne tik savo laisvalaikį iškeitė į repeticijas, bet ir turėjo pasirūpinti kostiumais, specialia avalyne.

Savo auklėtinius J. Gražulevičienė vadina šios sporto šakos mėgėjais: „Tai – labiau pramoginiai šokiai, nes mokiniai šoka savo malonumui. Sportiniais šokiais vadinti būtų per griežta, nes yra sportinių šokių federacija, jie turi savo taisykles, dalyvauja konkursuose.“ 

„Šokio šėlsme“ pasirodė dvylika porų. Jos pristatė lėto valso, čia čia čia, rumbos ir salsos šokius. Atlikėjus vertino Jonavos sportinių-pramoginių šokių klubo „Vėtra“ trenerė Dalia Ržeuskienė, ukmergiškės šokių kolektyvų vadovės Egidija Merenanu bei Lina Nefienė, gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna ir mokytojas Laimonas Latvys.

Išrinkusi keletą pačių profesionaliausių porų, komisija ir kitiems dalyviams skyrė prizines – antrąsias bei trečiąsias – vietas. Šokėjai apdovanoti kvietimais į baseiną, perkusijos festivalį, kitais prizais. Juos sveikino artimieji, draugai.   

Renginyje taip pat dalyvavo svečiai iš Jonavos – Vienos valsą sušokę Jeronimo Ralio gimnazijos auklėtiniai. Į salsą bei linijinius šokius įsitraukė ir gausus būrys žiūrovų.

Autorė: Vaidotė ŠANTARIENĖ 

5 straipsnio 2 nuotr.02-19

Į „Šokio šėlsmą“ pakvietė Antano Smetonos gimnazijos auklėtiniai. 


5 straipsnio 3 nuotr.02-19

Dalyvius sveikino ir apdovanojo gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna bei pavaduotoja Giedrė Paknienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)