Spausdinti šį puslapį

Sporto šventė subūrė neįgaliųjų šeimas

Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga vykdė projektą „Ukmergės rajono neįgaliųjų šeimų sporto šventė“. Gruodžio 6 d. būrys neįgaliųjų šeimų bei jų atstovų susirinko į Senamiesčio pagrindinės mokyklos salę pabendrauti, išbandyti jėgas įvairiose rungtyse, aktyviai praleisti laisvalaikį.

 

 

Šventėje dalyvavo seneliai, tėvai, vaikai ir anūkai. Tai parodė, kad rajono neįgaliųjų šeimos yra tvirtos ir darnios.

Mūsų organizacijos pirmininkė Lionė Aleksienė palinkėjo gražių rezultatų ir kvietė visus įsijungti į vieną ar kitą rungtį. Kiekvienos rungties nugalėtojų laukė prizai, daugiausiai pergalių iškovojusių šeimų – taurės, o vaikučių – saldieji prizai.

Senamiesčio pagrindinės mokyklos mokiniai, vadovaujami mokytojos Nijolės Grotuzienės, padovanojo muzikinį spektakliuką, kuriame dalyvavo sveikieji ir neįgalūs mokiniai.

Sportininkai registravosi į baudų metimo, estafečių su kamuoliu, smiginio ir kitas rungtis. Talkino pedagogai Žydrūnė Karankevičė, Asta ir Rolandas Grencevičiai bei buvęs ilgametis Ukmergės neįgaliųjų sporto klubo „Vilkmergė“ pirmininkas – teisėjas Anatolijus Kuprijaškinas. Kiekvienoje rungtyje jėgas norėjo išbandyti apie 15 sportininkų.

Visos rungtys buvo įdomios, kiekviena reikalaujanti susikaupimo, drąsos, taiklios rankos, mąstymo. Daugiausiai norinčiųjų buvo išbandyti jėgas smiginio ir taikliosios rankos rungtyse.

Nugalėtojai apdovanoti medaliais, o daugiausiai pergalių iškovojusios šeimos – jų atstovai – taurėmis.

I vieta atiteko Mindaugui Savickui, II – Dariui Bučiui, III – Vygantui Ragaišiui. Aktyvūs buvo ir vaikučiai, kurie laimėjo saldžiuosius prizus. Aktyviausieji: Liepa Pusvaškytė, Artūras Bajanis, Lukas Kaušas, Lukrecijus Jakaitis ir kt.

Už paramą ir šiltą priėmimą pirmininkė dėkojo Senamiesčio pagrindinės mokyklos direktorei Audrai Uselienei, pedagogams Žydrūnei Karankevičei, Astai ir Rolandui Grencevičiams, Nijolei Grotuzienei, Anatolijui Kuprijaškinui, šventės rėmėjai Ukmergės vartotojų kooperatyvo direktorei Angelei Andrikonienei, sąjungos savanorėms Reginai Giedraitienei, Angelei Laimikienei, Romualdai Davidonienei.

Už galimybę surengti šventę padėkota Ukmergės rajono savivaldybės administracijai. Tikimės šį projektą tęsti. Šventės metu  praleidome laisvalaikį, sustiprinome dvasinę ir fizinę sveikatą, tai buvo dar vienas žingsnis apjungiant sveikuosius ir neįgaliuosius bendruomenės narius. Po varžybų visi prie arbatos puodelio aptarė įspūdžius ir vylėsi, kad tokios šventės bus rengiamos kasmet.

Ieva PUSVAŠKYTĖ

Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos socialinė darbuotoja

 5 straipsnio 2 nuotr.12-17


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)