Spausdinti šį puslapį

Supermodelių atrankoje – ukmergiškės sėkmė

Uk­mer­giš­kė 14-me­tė Gre­ta Kriau­čiū­nai­tė su­per­mo­de­lių at­ran­ko­je šią sa­vai­tę ta­po vie­na iš nu­ga­lė­to­jų. Jai su­teik­ta ga­li­my­bė va­sa­rą mo­ky­tis Ja­po­ni­jo­je. Dau­ge­liui jau­nų mo­de­lių tai – pa­sa­kiš­ka sva­jo­nė, ta­čiau moks­lei­vių tė­ve­liams – kar­tu ir di­džiu­lis rū­pes­tis bei iš­gy­ve­ni­mai.

 

JUSTINOS CHA nuotr. Greta Kriaučiūnaitė – konkurso finale.


 

Gre­tos ma­ma Si­gi­ta Kriau­čiū­nie­nė – dau­ge­liui uk­mer­giš­kių ži­no­mas žmo­gus. Ji – Lie­tu­vos svei­kuo­lių są­jun­gos vi­ce­pre­zi­den­tė, pro­pa­guo­jan­ti grū­di­ni­mą­si, ve­ge­ta­ri­nę mity­bą, svei­ko gy­ve­ni­mo bū­dą.

Si­gi­ta ne­se­niai ta­po tre­čios at­ža­los ma­ma. 12-me­tį Mant­vy­dą ir 14-me­tę Gre­tą au­gi­nan­tiems tė­vams vos prieš mė­ne­sį gi­mė pa­gran­du­kė Ema.

Duk­ros mo­de­lio dar­bas ir ma­mos svei­kuo­liš­kas gy­ve­ni­mas – ne­la­bai su­de­ri­na­mi da­ly­kai. Ta­čiau S. Kriau­čiū­nie­nė la­bai grei­tai vis­ką pa­aiš­ki­na. Pa­si­ro­do, jos jau­nes­nio­ji se­suo Eg­lė Žiū­kai­tė jau daug me­tų da­ly­vau­ja mo­de­lio veik­lo­je. Vil­niu­je mo­te­ris tu­ri stu­di­ją ir dir­ba jau­nų­jų mo­de­liu­kų mo­ky­to­ja.

E. Žiū­kai­tė jau be­veik me­tus yra ir sa­vo duk­te­rė­čios mo­ky­to­ja. S. Kriau­čiū­nie­nė džiau­gė­si, kad prieš po­rą me­tų se­suo pa­su­ko svei­kuo­liš­ko gy­ve­ni­mo ke­liu, tad jai la­bai ra­mu sa­vo duk­te­rį pa­lik­ti se­sers glo­bai.

Jo­no Ba­sa­na­vi­čiaus gim­na­zi­jos 1 kla­sė­je da­bar be­si­mo­kan­ti Gre­ta mo­de­lio dar­bu su­si­do­mė­jo be­maž prieš me­tus.

Po po­ros sa­vai­čių 15-ąjį gim­ta­die­nį švę­sian­ti moks­lei­vė tu­ri pui­kius duo­me­nis mo­de­lio dar­bui ir di­de­lį no­rą siek­ti kar­je­ros. Du kar­tus per sa­vai­tę ji pa­ti au­to­bu­su va­ži­nė­ja į Vil­nių ir da­ly­vau­ja te­tos stu­di­jo­je vyks­tan­čio­se pa­mo­ko­se bei įvai­riuo­se kon­kur­suo­se.

Sten­gia­si ne­ap­leis­ti ir moks­lų gim­na­zi­jo­je bei Mu­zi­kos mo­kyk­lo­je. Ta­čiau, pa­sak ma­mos, mo­de­lio veik­la da­bar jai yra pa­ti įdo­miau­sia.

Ja­po­ni­jo­je, To­ki­ju­je įsi­kū­ru­si pa­sau­ly­je pres­ti­ži­ne lai­ko­ma mo­de­lių agen­tū­ra „Sa­to­ru Ja­pan“ kar­tu su „RUTA mo­del ma­na­ge­ment“ mo­de­lių agen­tū­ra šie­met or­ga­ni­za­vo kon­kur­są pa­tir­ties ma­dos ver­sle ne­tu­rin­čioms mer­gi­noms.

Kon­kur­so fi­na­las įvy­ko Šiau­liuo­se. Ja­me „Sa­to­ru“ agen­tū­ra iš­rin­ko dvi nu­ga­lė­to­jas – 14-me­tes uk­mer­giš­kę Gre­tą Kriau­čiū­nai­tę ir Vik­to­ri­ją Vil­ke­ly­tę iš Jur­bar­ko.

Nors at­ran­ko­je da­ly­va­vo ko­mi­si­ja, le­mia­mą žo­dį ta­rė ren­gi­ny­je da­ly­va­vęs „Sa­to­ru Ja­pan“ vi­ce­pre­zi­den­tas.

Gre­tos ma­ma S. Kriau­čiū­nie­nė sa­kė, kad jai ži­nia dėl duk­ros sėk­mės, ži­no­ma, bu­vo džiu­gi, ta­čiau kar­tu ir ku­pi­na ne­ri­mo. Juk pa­gal kon­trak­tą moks­lei­vę teks ku­riam lai­kui iš­leis­ti gy­ven­ti Ja­po­ni­jo­je.

Ki­ta ver­tus, kon­trak­te vieš­na­gė nu­ma­ty­ta ne to­kia ir il­ga – trims va­sa­ros mė­ne­siams. Be to, su­teik­ta ga­li­my­bė drau­ge vyk­ti moks­lei­vių ar­ti­mie­siems. Kriau­čiū­nai jau svars­to ga­li­my­bę, kad kar­tu su Gre­ta vyks ar­ba tė­tis, ar­ba te­ta.

Nuo­gąs­tau­da­mi dėl duk­ros at­ei­ties tė­ve­liai iš­si­aiš­ki­no, kad Azi­jos ša­lių mo­de­lių agen­tū­ros, prie­šin­gai nei Eu­ro­po­je, jau­nų at­vyks­tan­čių mer­gai­čių gy­ve­ni­mu la­bai rū­pi­na­si bei ski­ria dė­me­sį at­vyks­tan­čių pa­aug­lių dis­cip­li­nai.

Tuo tar­pu „Sa­to­ru Ja­pan“ – ypa­tin­ga agen­tū­ra. Tei­gia­ma, kad ji pir­mo­ji 1983 me­tais pa­ste­bė­jo ir pa­ska­ti­no siek­ti mo­de­lio kar­je­ros gar­si­ą­ją Cin­dy Craw­ford. Jo­kios pa­tir­ties ne­tu­rė­ju­sią mer­gi­ną agen­tū­ra pa­si­kvie­tė į Ja­po­ni­ją ir pa­dė­jo iš­gar­sė­ti.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

11-08-5 straipsnio 3 nuotr

 

 


 11-08-5 straipsnio 2 nuotr

Greta Kriaučiūnaitė.


 

11-08-5 straipsnio 4 nuotr

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)