Spausdinti šį puslapį

Abejoja, ar sankryža nesaugi

Į „Uk­mer­gės ži­nių“ re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nęs Nuo­te­kų kai­mo gy­ven­to­jas Vy­tau­tas pa­si­džiau­gė, kad Ant­akal­nio, Kau­no, Vy­tau­to gat­vė­se im­ta­si prie­mo­nių dėl pės­čių­jų sau­gu­mo – čia įreng­tos pa­aukš­tin­tos pės­čių­jų per­ėjos.

 

Ta­čiau vy­riš­kis pri­mi­nė apie dar vie­ną ne­sau­gią san­kry­žą. Jo ma­ny­mu, Nuo­te­kų–Jau­ni­mo gat­vių san­kry­ža – vie­na ne­sau­giau­sių mies­te.

Ju­dė­ji­mas, anot jo, čia in­ten­sy­vus – Nuo­te­kų gat­ve ne­ma­žai au­to­mo­bi­lių pra­va­žiuo­ja, o link pės­čių­jų til­to, sta­dio­no, prie jo esan­čio pa­plū­di­mio gy­ven­to­jai trau­kia bū­riais. Ypač daug pra­ei­vių bū­na šil­tuo­ju me­tų se­zo­nu.

„Di­de­lių pa­stan­gų sa­vi­val­dy­bės sau­gaus eis­mo ko­mi­si­jai net ne­rei­kė­tų dė­ti. Juk pa­kak­tų ati­tin­ka­mus žen­klus pa­sta­ty­ti, ap­ri­bo­ti grei­tį. Da­bar čia ir pės­tie­siems, ir vai­ruo­to­jams ne­sau­gu“, – pri­me­na pa­šne­ko­vas.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Ap­lin­ko­sau­gos ir vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus vy­res­ny­sis spe­cia­lis­tas Al­gir­das Pe­čiu­lis sa­ko, kad į šį eta­pą, ku­rio me­tu įren­gia­mos iš­ki­lio­sios per­ėjos, Nuo­te­kų–Jau­ni­mo gat­vės san­kry­ža ne­įei­na.

A. Pe­čiu­lis ne­ma­no, kad Nuo­te­kų–Jau­ni­mo san­kry­ža yra iš­skir­ti­nai pa­vo­jin­ga vie­ta.

„Nuo­te­kų gat­vė­je nė­ra in­ten­sy­vaus eis­mo – gal kiek dau­giau au­to­mo­bi­lių pra­va­žiuo­ja ry­te ir va­ka­re. Iš­ki­li­ą­sias per­ėjas re­ko­men­duo­ja­ma įreng­ti žmo­nių su­si­bū­ri­mo vie­to­se bei ten, kur ma­ši­nų srau­tas di­de­lis“, – aiš­ki­na jis.

Be to, spe­cia­lis­tų ty­ri­mai ro­do, kad pės­tie­ji, kirs­da­mi gat­vę, daž­nai bū­na net­gi ati­des­ni ten, kur iš vi­so nė­ra pa­žy­mė­tos per­ėjos.

A. Pe­čiu­lis abe­jo­ja, ar šio­je vie­to­je tiks­lin­ga sta­ty­ti grei­tį ri­bo­jan­čius ke­lio žen­klus. Mat va­žiuo­jant leis­ti­nu 50 ki­lo­met­rų per va­lan­dą grei­čiu, san­kry­ža ir ne­at­ro­do pa­vo­jin­ga, o tiems, ku­rie ne­pai­so šio rei­ka­la­vi­mo, ne­pa­dės ir žen­klai.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)