Apie eurą, ES fondus ir kibernetinį saugumą

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje surengė seminarą regioninei žiniasklaidai, kuriame kalbėta ne tik spaudos atstovams, bet ir kiekvienam  aktualiomis temomis. Viena tokių – apie Europos Sąjungos fondų teikiamas galimybes regionams 2014–2020 m. Ją pristatė Vidaus reikalų ministerijos Regioninės politikos...

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Savo įžvalgomis pasidalino ir daugybės klausimų sulaukė Europos Parlamento narys Antanas Guoga. 


 

...strateginio koordinavimo skyriaus vedėjas Gediminas Česonis.

Jis pabrėžė, kad tiek Lietuvos nacionalinė, tiek ES regioninė politika yra geografiškai diferencijuota, nukreipta į tam tikrus teritorinius vienetus, kurių socialinė ar ekonominė būklė yra santykinai blogesnė.

Didžioji paramos dalis tenka probleminėms vietovėms. Būtent prie tokių vietovių šiemet pirmą kartą priskirta Ukmergė. Ji patenka tarp 23 miestų, turinčių šį statusą. Iš struktūrinių ES fondų mūsų savivaldybė turėtų gauti papildomai apie 32 mln. litų.

Apie visų mūsų laukiantį kitų metų iššūkį – euro įvedimą Lietuvoje pasakojo Finansų ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vyriausiasis specialistas Giedrius Šniukas. Jis kalbėjo apie nuveiktus darbus šioje srityje, vardino sąnaudas, susijusias su euro įvedimu, ir pabrėžė, kad dėl sumažėjusios skolinimosi kainos šios išlaidos atsipirks su kaupu. Pasidalinta euro šalimi tapusios kaimyninės Latvijos patirtimi.

Priminta, jog po euro įvedimo Lietuvos banke – vieninteliame šalies banke – neribotą laiką bus galima išsikeisti litus į eurus. Tai gera žinia tiems, kurie po metų ar kelių aptiks pamirštas savo santaupas ar net ras lobį...

Tuo tarpu tiems, kurių didžiausias lobis šiuo metu – monetos, priminta paskubėti jų atsikratyti. Iki sausio 15 dienos, kuomet dar galėsime atsiskaityti litais, prekybininkai turės teisę priimti ne visas, o tik 50 monetų.

Labai svarbu žinoti ir apie sukčių, kurie bandys pasinaudoti esama situacija, pinkles. Žmonėms nuolat primenama: niekas nenurašinėja pinigų serijų, jokie duomenys, susiję su jūsų santaupomis, nerenkami telefonu.

Finansų ministerija ir mūsų laikraštyje viešina informaciją apie naująją valiutą eurą. Nepraleiskite jos.

 Labai įdomų pranešimą skaitė Europos Parlamento narys Antanas Guoga. Šis Europos liberalų ir demokratų aljanso už Europą narys dirba Vidaus rinkos ir vartotojų apsaugos ir Užimtumo ir socialinių reikalų komitetuose.

Milijonierius visą savo parlamentaro algą – beveik 7000 eurų – skiria labdarai, o dabartinį savo darbą vadina be galo įdomiu ir prasmingu. Tvirtina, jog tiesiog mėgaujasi juo...

Su Rusijos veiksmais susijusi, įtempta situacija, pasak parlamentaro, ragina būti ypač budriais. Lietuvą jis įvardino kaip vieną iš labiausiai Rusijos embargo paveiktų šalių. Tuo pat metu tvirtino, kad dėka mūsų tinkamo pasirengimo grėsmei ekonominiai praradimai dabar yra žymiai mažesni nei per 1997 metų Rusijos krizę.

Parlamentaras kalbėjo apie kibernetinį saugumą, apie tai, kad šiuo požiūriu Lietuva nėra saugi valstybė.

Dvi dienas trukusiame seminare pateikta ir nemažai leidėjams ir žurnalistams aktualios informacijos.

Autorė: Vilma NEMUNAITIENĖ

1 straipsnio 2 nuotr.12-02 1 straipsnio 3 nuotr.12-02 1 straipsnio 4 nuotr.12-02


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų