Apleistus tiltus žada tvarkyti

Mies­to til­tams ver­kiant bū­ti­nas re­mon­tas, pa­na­šu, taps re­a­lus. Juos iš sa­vi­val­dy­bės pe­rė­mus vals­ty­bės įmo­nei, jau ren­gia­mi bū­ti­ni do­ku­men­tai. Ei­lė­je – pa­grin­di­nis Šven­to­sios til­tas, o pra­dė­ti ke­ti­na­ma nuo ap­gai­lė­ti­nos būk­lės til­to per Vil­kmer­gė­lę Ge­di­mi­no gat­vė­je.     

 Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Šven­to­sios til­tas – re­mon­tuo­ti­nų­jų są­ra­še.


Po­ky­čiams ren­gia­ma­si, įvy­kus ke­lių mai­nams tarp ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ir VĮ „Vil­niaus re­gio­no ke­liai“.  

Šios įmo­nės Uk­mer­gės ke­lių tar­ny­bos vir­ši­nin­kas Zig­man­tas Kup­čins­kas pa­sa­ko­jo, jog tur­tas jų ži­nion per­ėjo nuo nau­jų me­tų, o už jo prie­žiū­rą įmo­nė at­sa­kin­ga nuo ba­lan­džio 16 d.

Sa­vi­val­dy­bės nuo­sa­vy­bėn per­duo­tas ma­gist­ra­li­nio ke­lio A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis ruo­žas nuo pie­ni­nės iki „Duks­ty­nos“ so­dų pa­bai­gos (Kau­no g., Kęs­tu­čio a., Vy­tau­to g.).

Taip pat – 145 ke­lias Kėdainiai–Šėta–Ukmergė (Del­tu­vos g.) bei ra­jo­ni­nio ke­lio 4807 Ukmergė–Petronys–Pagiriai da­lis nuo Ge­di­mi­no iki Žie­do g.

Tuo me­tu ke­lių tar­ny­bos ži­nio­je da­bar – šiau­ri­nis mies­to ap­link­ke­lis. „Mums lie­ka Ge­di­mi­no gat­vė. Šven­to­sios til­tas Vil­niaus gat­vė­je da­bar – ir­gi mū­sų, – sa­kė Z. Kup­čins­kas. – Pa­si­ė­mėm ir Ge­di­mi­no gat­vės til­tu­ką – ši­tiek me­tų ne­tvar­ky­tą, iš­lau­žy­tą, iš­spar­dy­tą... Bu­vom nu­sam­dę VšĮ Ke­lių ir trans­por­to ty­ri­mo ins­ti­tu­tą pa­da­ry­ti ty­ri­mą dėl re­mon­to.“

Tvar­ky­tis čia, anot jo, rei­kia ka­pi­ta­liš­kai – bū­ti­na keis­ti tu­rėk­lus, tai­sy­ti ke­lio dan­gą, izo­lia­ci­ją, po­til­tę. „Til­tas tu­ri bū­ti su­tvar­ky­tas ir pa­pla­tin­tas. Tech­ni­nė do­ku­men­ta­ci­ja tam jau pa­ruoš­ta“, – sa­kė pa­šne­ko­vas. Pa­si­steng­ta bent jau spe­cia­liu tin­klu už­tver­ti til­to tu­rėk­lus, kad pra­ei­viams bū­tų sau­giau. Tai pa­da­ry­ta iš įmo­nės lė­šų, skir­tų ke­lių prie­žiū­rai.

Ka­pi­ta­li­niam re­mon­tui, anot tar­ny­bos vir­ši­nin­ko, rei­ka­lin­gas at­ski­ras tiks­li­nis Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­jos fi­nan­sa­vi­mas. Ga­li­my­bių jį at­lik­ti ti­ki­ma­si ki­tą­met.

„Jau dė­lio­ja­mi ir Šven­to­sios til­to pro­jek­tai – gal­vo­ja­ma apie vi­sa­pu­siš­ką jo re­mon­tą“, – ža­da pa­šne­ko­vas.

Ne ma­žes­niu gal­vos skaus­mu va­di­na Uk­mer­gės šiau­ri­nį ap­link­ke­lį A20. Tar­ny­bos rū­pes­tis – 7 km 550 m ke­lio. Jo dan­ga, pa­sak Z. Kup­čins­ko, su­si­dė­vė­ju­si, trūks­ta ke­lio žen­klų, rei­kia žvy­ruo­ti kel­kraš­tį, ša­lin­ti ša­kas, krū­mus.

„Rei­kia tvar­ky­ti, bet mes, vie­ti­niai, ne­tu­rim jo­kios įta­kos – mums pa­lik­ta tik prie­žiū­ra, – pa­sa­ko­jo jis. – Ta­čiau ir taip ne­ma­žai pa­da­rėm: dan­gas kei­tėm, tru­pu­tį as­fal­tą pa­tvar­kėm, iš­da­žėm li­ni­jas – vis­ką at­li­kom sa­vo lė­šo­mis.“

Pa­šne­ko­vas sa­ko, jog jų tar­ny­bos pa­rei­ga – pri­žiū­rė­ti ke­lius mies­te „nuo bor­to iki bor­to“ ir žen­klus, o už­mies­ty – vis­ką, įskai­tant au­to­bu­sų sto­te­les, pa­vil­jo­nus. Tad ir – tvar­ky­ti sto­te­lių van­da­lų iš­puo­lių pa­da­ri­nius.

„Pa­vil­jo­nus ir pa­kū­ren­da­vo, ir iš­dau­žy­da­vo... Su suo­liu­kais ir­gi vis­ko bū­na. Kai kur suo­liu­kus ten­ka iš­vis nuim­ti, – ap­gai­les­tau­ja jis. – Žmo­nės ne vi­sa­da pra­ne­ša apie pa­na­šius in­ci­den­tus – sa­ko bi­jan­tys, kad jiems ker­šys.“

Džiau­gia­si kai ku­riuo­se mies­te­liuo­se nu­spal­vin­tais, pie­ši­niais iš­mar­gin­tais pa­vil­jo­nais – to­kie esą la­biau sau­go­mi, o nio­ko­ti chu­li­ga­nams ran­ka ne­ky­lan­ti.

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų