Aukų maistu vargstantiesiems negailėta

Penktadienį ir šeštadienį šalies prekybos centruose vykusios „Maisto banko“ akcijos organizatoriai sako maloniai nustebę žmonių dosnumu. Geradariai skurstantiesiems paaukojo maisto už 302 tūkst. eurų – daugiau nei milijoną litų. Ypatingai dosnūs šį kartą buvo ir ukmergiškiai.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.


 

73 miestuose nepasiturintiesiems paaukota 343716 ilgai negendančių maisto produktų. Juos rinkti padėjo 7,8 tūkst. savanorių. Šie skaičiai – naujas pavasarinių „Maisto banko“ akcijų rekordas.

Palyginti su praėjusiais metais, šį kartą „Maisto banko“ akcija surengta plačiau – savanoriai budėjo 402 parduotuvėse. Maisto vargingai gyvenantiesiems nupirko taip pat daugiau žmonių nei anksčiau – 128 tūkstančiai.

„Smagu, kad ne tik didieji miestai, bet ir mažesni aktyviai dalyvavo, ir Ukmergės rezultatai labai neblogai atrodo bendram kontekste“, – sako labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ vadovas Vaidotas Ilgius.

Ukmergiškiai suaukojo 4663 vienetus įvairių ilgai negendančių maisto produktų. Jų vertė – 4100 eurų.

„Perskaičiavus aukojamų maisto produktų vertę pamatėme, kad lyginant su praeitais metais maistas vidutiniškai pigesnis 5 procentais. Tad kainos naujam rekordui įtakos neturėjo“, – tvirtina „Maisto banko“ akcijos nacionalinis koordinatorius Modestas Bastys.

Akcijoje Ukmergėje dalyvavo ir paramą rinko 102 savanoriai. Pasak V. Ilgiaus, suskaičiuota, jog šios akcijos metu ukmergiškiai paaukojo 2179 kartus. Vidutiniškai vieno pirkėjo skirtos aukos dydis – iki 2 eurų. „Ukmergę galėtume išskirti tarp kai kurių kitų miestų. Pavyzdžiui, aukojimo rezultatais ji dvigubai lenkia Trakus, taip pat du kartus – Visaginą ir Molėtus, tris sykius – Varėną“, – sako jis.

Fondo vadovas dėkingas visiems, prisidėjusiems prie paramos rinkimo: „Visoje šalyje į akciją drauge su „Maisto banku“ stojo 275 socialinės organizacijos. Ukmergėje su mumis bendradarbiauja keturios: Ukmergės rajono neįgaliųjų draugija, Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga, Deltuvos miestelio bendruomenė ir Lietuvos samariečių bendrijos Ukmergės skyrius. Tikėtina, kad dauguma paramos atiteks jų globojamiems žmonėms.“  

„Maisto banko“ akcijos daviniai aktualūs kas penktai Lietuvos šeimai – tiek gyventojų šalyje patiria skurdo riziką. Paaukotas maistas atiteks vienišoms bei daugiavaikėms šeimoms, bedarbiams, pensininkams ir neįgaliesiems. Maistą socialinės organizacijos pradės dalinti prieš šv. Velykas.

Vaidotė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų