Balas „suvalgytų“ kanalizacija

Laikraščio skaitytojas ukmergiškis Vytautas pasakojo kasdien į darbą važiuojantis Pašilės link. Žmogus sako turintis priekaištų kelininkams dėl palijus nuolat patvinstančio kelio. Milžiniška bala, anot jo, susidaro Vilniaus gatvėje, netoli Ukmergės miškų urėdijos.

 

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gatvė po lietaus nepatvintų, jei čia būtų lietaus kanalizacija.


 

 

Vyras pamena – bemaž prieš dešimtmetį toje vietoje kelio atkarpa buvo remontuota. Valdžia tuomet žadėjo: esą kelių direkcijai skyrus milijoną litų, numatyta ne tik išasfaltuoti važiuojamąją dalį, bet ir įrengti lietaus kanalizaciją. Ukmergiškis svarsto, jog turbūt buvo padarytos pralaidos, nes vanduo kurį laiką ant kelio netelkšojo. Tačiau šią lietingą žiemą tai vyksta nuolatos.

VĮ „Vilniaus regiono keliai“ Ukmergės kelių tarnybos viršininko Zigmanto Kupčinsko teigimu, šias problemas kaip tik ir išspręstų lietaus kanalizacija. „Ten šone įrengtas šulinys, į kurį subėgęs vanduo prasifiltruoja į gruntą. Tačiau kai vandens daug, nespėja sugerti ir stovi dieną ar kelias. Taip nebūtų, jei Vilniaus gatvė turėtų lietaus nuvedimo kanalizaciją. Arba reikėtų atviro griovio į mišką, bet tada derinama su miško savininkais“, – sakė jis. 

Dėl tos pačios priežasties, anot viršininko, balos stovi ir prie „Iki“ parduotuvės, kitose Vilniaus gatvės vietose. „Širdį sopa ir dėl Deltuvos, Antakalnio, kai kurių kitų gatvių – būtent tų, kurias mes prižiūrim: lopom, o žiemą – barstom. Gaila ir pėsčiųjų, kuriuos vairuotojai taško“, – sako pašnekovas.

Tačiau, anot jo, lietaus kanalizacijos įrengimu šiose gatvėse privalo pasirūpinti ne kelininkai, o savivaldybė: „Tai – ne mūsų problema. Mes tik iš geros idėjos buvom vandenį išsiurbę prie miškų urėdijos. Anądien atsivežėm siurblį ir ištraukėm, nes mums patiems blogai, kai reikia barstyti.“

Kelio dangos remontas skaitytojo minėtoje atkarpoje, Z. Kupčinsko teigimu, buvo atliktas 2007-aisiais. „Abiejose kelio pusėse buvo įdėti šulinėliai ir vamzdis patiestas. Tačiau kol nebus vandens nuvedimo kanalizacijos, šios problemos kartosis“, – sako jis.  

Autorė: Vaidotė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų