Baseiną atverti siūlo nuo ankstyvo ryto

Uk­mer­gės „Ši­lo“ pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je esan­tį ba­sei­ną siū­lo­ma ry­tais ati­da­ry­ti la­bai anks­ti – prieš sep­tin­tą. Opo­zi­ci­ja ra­jo­no ta­ry­bo­je įžvel­gia, kad gra­fi­ką ban­do­ma pri­tai­ky­ti ke­liems ne­įvar­di­ja­miems as­me­nims, ir prog­no­zuo­ja pa­pil­do­mas iš­lai­das biu­dže­tui.

 

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Jei ra­jo­no ta­ry­bos na­riai pri­tars, nuo ki­tų me­tų pa­plau­kio­ti ba­sei­ne bus ga­li­ma iš anks­ty­vo ry­to – net nuo 6.45 va­lan­dos. Plau­kio­ti bū­tų lei­džia­ma va­lan­dą – iki pa­mo­kų mo­kyk­lo­je pra­džios. Tai kai­nuo­tų 6 li­tus.

Dar pa­va­sa­rį ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je bu­vo in­for­muo­ta apie skun­dus iš gy­ven­to­jų, esą ba­sei­no pa­tal­po­se iš anks­ty­vo ry­to de­ga elek­tra. Už­si­min­ta, kad pa­plau­kio­ti prieš dar­bo die­ną įsi­pra­šo ži­no­mi po­li­ti­kai, o tai juk – pa­pil­do­mos iš­lai­dos ir pa­žeis­ta dar­bo sau­ga.

„Ši­lo“ pa­grin­di­nės mo­kyk­los di­rek­to­rius Le­o­nas Žuk­lys ne­nei­gia, kad pa­anks­tin­ti ba­sei­no dar­bo va­lan­das pa­ska­ti­no pa­va­sa­rį po­li­ti­kų kel­ti klau­si­mai. Ta­čiau jis aiš­ki­no ne­ofi­cia­lių pra­šy­mų, kad ba­sei­nas du­ris at­ver­tų anks­ti ry­te, gau­da­vęs ir anks­čiau. Taip ki­lo min­tis in­ter­ne­tu su­reng­ti ap­klau­są. Iš jos pa­aiš­kė­jo, kad yra no­rin­čių­jų ba­sei­ne pa­si­plau­kio­ti prieš dar­bo die­nos pra­džią.

Rem­da­ma­sis šiais duo­me­ni­mis di­rek­to­rius ne­se­niai pa­tei­kė ra­jo­no ta­ry­bai pra­šy­mą įtvir­tin­ti ga­li­my­bę uk­mer­giš­kiams at­ei­ti į ba­sei­ną iš anks­taus ry­to.

Jis pa­aiš­ki­no, kad šis siū­ly­mas – eks­pe­ri­men­ti­nis. Jei no­rin­čių­jų ne­at­si­ras, tvar­ka ga­lės bū­ti ir kei­čia­ma.

Iš­lai­dų ne­ap­skai­čia­vo

Pa­tvir­ti­nus nau­ją dar­bo gra­fi­ką, anks­čiau dar­bo die­na pra­si­dė­tų ir dar­buo­to­jams. Ar su jais su­de­rin­tas toks dar­bo va­lan­dų pail­gi­ni­mas? L. Žuk­lys ti­ki­na, kad anks­čiau į dar­bą at­ei­tų tik gel­bė­to­jas. Kad tuo me­tu bū­tų dau­giau dar­buo­to­jų, bū­ti­ny­bės nė­ra, nes bi­lie­tus ry­ti­niams pa­si­plau­kio­ji­mams gy­ven­to­jai ga­lės nu­si­pirk­ti iš anks­to ar­ba įsi­gy­ti abo­ne­men­tus mė­ne­siui.

L. Žuk­lys įsi­ti­ki­nęs, kad ba­sei­no iš­lai­ky­mo są­nau­dos nuo to la­bai ne­pa­kils. Mat šil­dy­ti van­de­nį ir pa­tal­pas rei­kia ne­pri­klau­so­mai nuo to, yra klien­tų ar ne. Kiek kai­nuos va­lan­da anks­čiau įjung­ta elek­tra bei ap­si­prau­si­mui su­nau­do­tas van­duo, jis ne­at­sa­kė, ta­čiau ti­ki­no, kad tai ne­di­de­lė su­ma, nes elek­tros lem­pos pa­tal­po­se – eko­no­miš­kos.

Pa­gal ra­jo­no ta­ry­bos pa­tvir­tin­tą tvar­ką šiuo me­tu pir­mo­je die­nos pu­sė­je ne­mo­ka­mai ba­sei­ne ga­li mau­dy­tis vi­sų mo­kyk­lų moks­lei­viai. Čia vyks­ta kū­no kul­tū­ros pa­mo­kos, tre­ni­ruo­ja­si Spor­to mo­kyk­los plau­ki­kai.

Pa­si­do­mė­jus, ar yra kaž­ko­kia ka­te­go­ri­ja uk­mer­giš­kių, ku­riems su­tei­kia­ma tei­sė ba­sei­ne lan­ky­tis ne­mo­ka­mai, L. Žuk­lys pa­ti­ki­no, kad ne­mo­ka­mų abo­ne­men­tų nie­kas ne­gau­na. Ga­lio­ja tik pa­tvir­tin­ta nuo­lai­dų sis­te­ma.

L. Žuk­lys pa­sa­ko­jo, jog nuo­la­ti­niai lan­ky­to­jai yra iš­sa­kę pa­gei­da­vi­mus ir dėl ba­sei­no dar­bo va­lan­dų pail­gi­ni­mo. To­kios ga­li­my­bės ne­at­me­ta, ta­čiau ma­no, kad rei­kė­tų su­reng­ti pa­pil­do­mą ap­klau­są.

Įžiū­ri už­sa­ky­mą

Tuo tar­pu Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos opo­zi­ci­jos na­riai įsi­ti­ki­nę, kad anks­ty­vi pa­si­plau­kio­ji­mai ra­jo­no biu­dže­tui bū­tų nuos­to­lin­gi.

Lie­tu­vos vals­tie­čių ir ža­lių­jų są­jun­gos at­sto­vas Juo­zas Varž­ga­lys ma­no, kad šis mo­kyk­los di­rek­to­riaus pa­siū­ly­mas pa­anks­tin­ti dar­bo va­lan­das su­si­jęs tik su ne­di­de­le gru­pe­le as­me­nų. Įsi­ti­ki­nęs, kad bė­gan­čių iš anks­ty­vo ry­to į ba­sei­ną tik­rai ne­at­si­ras, iš­sky­rus ke­le­tą as­me­nų, ta­čiau vi­so­se pa­tal­po­se bus de­gi­na­ma elek­tra, nau­do­ja­mas van­duo.

Ta­ry­bos na­rys tei­gė tei­ra­vę­sis mo­kyk­los va­do­vo, kie­no už­sa­ky­mu siū­lo­ma anks­tin­ti lai­ką ir kiek tai kai­nuos biu­dže­tui. Ta­čiau at­sa­ky­mo ne­su­lau­kęs.

Įren­gė tur­kiš­ką pir­tį

Ba­sei­nas – po­pu­lia­ri uk­mer­giš­kių lais­va­lai­kio lei­di­mo vie­ta. Per­nai vi­du­ti­niš­kai per mė­ne­sį bu­vo par­duo­da­ma apie 1300 bi­lie­tų už be­veik 13 tūkst. li­tų. Tie­sa, jų nie­kaip ne­už­tek­tų ba­sei­no iš­lai­ky­mui – tam pri­rei­kia be­veik dvi­gu­bai di­des­nės su­mos.

Nuo lap­kri­čio at­si­da­ry­sian­tis ba­sei­nas pa­siū­lys nau­jo­vę – tur­kiš­ką pir­tį. Jos įren­gi­mas kai­na­vo apie 55 tūkst. li­tų – 40 tūkst. skir­ta iš ra­jo­no biu­dže­to, li­ku­si su­ma – iš už ba­sei­no pa­slau­gas gau­tų lė­šų. Be tur­kiš­kos pir­ties čia yra dar dvi – sau­na ir ga­ri­nė.

Ar po­li­ti­kai pri­tars siū­ly­mui pa­anks­tin­ti ba­sei­no dar­bo lai­ką, tu­rė­tų pa­aiš­kė­ti ki­tą sa­vai­tę vyk­sian­čia­me ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų