Spausdinti šį puslapį

Dvaru domisi investuotojai

Ukmergės rajono savivaldybė siekia pritraukti privačius investuotojus į Prezidento Antano Smetonos dvaro sodybos vystymą ir plėtrą. Šią savaitę vyko pirmasis susitikimas su galimais investitoriais.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.


 

Neseniai baigto įgyvendinti projekto „Užugirio (A. Smetonos) dvaro pritaikymas turizmo reikmėms“ metu rekonstruoti pirmojo Lietuvos prezidento A. Smetonos dvaro rūmai, sutvarkyta aplinka bei inžinerinė infrastruktūra.

Rekonstruotas ir kumetyno pastatas, kuriame siūloma įsikurti privačiam investuotojui. Iš viso projekto metu investuota apie 6 mln. litų.

Siekiant pritraukti privačius investuotojus, savivaldybė parengė ir projektą „Ukmergės A. Smetonos dvaro teritorijos vystymas ir priežiūra viešosios ir privačios partnerystės būdu“, kurio metu koncesijos sutarties pagrindais 25 metams bus perduodama apie 8,5 ha dvaro sodybos teritorijos ir 28 pastatai, tarp kurių – apgyvendinimo ir maitinimo veikloms paruoštas buvęs kumetynas.

Besidomintieji projekto vystymo galimybėmis gegužės 14 d. buvo pakviesti į dvarą Užugiryje. Renginyje pristatyta dvaro teritorijos vystymo koncepcija, galimybės investuoti privačiam sektoriui bei savivaldybės indėlis į projektą.

Rajono savivaldybės Strateginės plėtros ir investicijų skyriaus vedėja Rima Boškevičienė džiaugiasi, kad pirmasis susitikimas įvyko sklandžiai. Jame dalyvavo administracijos atstovai, konsultantai, „Investuok Lietuvoje“ atstovai. Sulaukta ir keleto potencialių investuotojų. Jie uždavė daug klausimų, domėjosi verslo galimybėmis.

R. Boškevičienė pasakojo, kad investuotojų, kurie plėtotų maitinimo, apnakvindinimo, turizmo paslaugas, ieškoma gana aktyviai. Tam pasitelkta ir verslą skatinančių institucijų pagalba.

Pasak vedėjos, renginyje dalyvavę verslininkai dar nesiryžo pasakyti, ar domintų šis bendradarbiavimas su Ukmergės rajono savivaldybe.

Kol kas tai tik pirmasis susitikimas su galimais investuotojais. Pasak R. Boškevičienės, sutartis bus pasirašyta tik su konkurso būdu atrinktais verslo atstovais.

„Džiaugiamės, kad tokiose diskusijose ir patys kaupiame informaciją, aktualią verslui“, – sakė vedėja.

UŽ inf.

Autorė: Vilma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)