Garbės piliečiu tapo Vygaudas Ušackas

Uk­mer­gė tu­ri tre­či­ą­jį gar­bės pi­lie­tį. Šis var­das ra­jo­no ta­ry­bos spren­di­mu su­teik­tas Vy­gau­dui Ušac­kui. Gar­bin­gas ap­do­va­no­ji­mas jam skir­tas už ini­cia­ty­vas, ben­dra­dar­bia­vi­mą ir mū­sų kraš­to rep­re­zen­ta­vi­mą.

 

Au­to­rės nuotr. V. Ušacką atlydėjo šeima ir tėveliai.


 

V. Ušac­kas – tei­si­nin­kas, po­li­ti­kas, di­plo­ma­tas. Dir­bo ir va­do­va­vo Už­sie­nio rei­ka­lų mi­nis­te­ri­jai, am­ba­sa­do­ria­vo JAV, Mek­si­ko­je, Jung­ti­nė­je Ka­ra­lys­tė­je. Šiuo me­tu – Eu­ro­pos Są­jun­gos mi­si­jos Af­ga­nis­ta­ne va­do­vas.

Jo kan­di­da­tū­rą Gar­bės pi­lie­čio var­do su­tei­ki­mo ko­mi­si­jai svars­ty­ti tei­kė Uk­mer­gės mies­to ben­druo­me­nė.

Ket­vir­ta­die­nį V. Ušac­kas bu­vo iš­kil­min­gai ap­do­va­no­tas sa­vi­val­dy­bė­je. Šį ta­ry­bos tą­dien pri­im­tą spren­di­mą per­skai­tė ra­jo­no me­ro pa­va­duo­to­jas Ro­lan­das Ja­nic­kas. Anot jo, gar­bin­gą ti­tu­lą di­plo­ma­tui nu­spręs­ta skir­ti už mū­sų ra­jo­nui ski­ria­mą dė­me­sį ir pa­ra­mą.

V. Ušac­ko pa­stan­go­mis pa­si­ra­šy­ta Uk­mer­gės ir An­gli­jos Vus­te­rio mies­to ben­dra­dar­bia­vi­mo su­tar­tis. Jo kvie­ti­mu ra­jo­ne ne sy­kį vie­šė­jo gar­bių sve­čių de­le­ga­ci­jos. Kraš­to­ty­ros mu­zie­ju­je po­li­ti­ko rū­pes­čiu bu­vo su­reng­ta iš už­sie­nio vals­ty­bių va­do­vų gau­tų do­va­nų pa­ro­da. 

V. Ušac­kas pri­si­de­da or­ga­ni­zuo­jant sto­vyk­las ra­jo­no vai­kams, skai­to pa­skai­tas moks­lei­viams. Skuo­de gi­mu­siam vy­rui Uk­mer­gė itin bran­gi ir dėl to, jog čia gy­ve­na jo tė­vai. 

„Esu gi­liai su­jau­din­tas, jau­čiuo­si šil­tai, kaip Ka­bu­le“, – ket­vir­ta­die­nį sa­kė mū­sų gar­bės pi­lie­tis, iš vie­no karš­čiau­sių vi­so­mis pra­smė­mis pa­sau­lio taš­kų vos trum­pam par­vy­kęs į Lie­tu­vą. Sa­vo kal­bo­je jis pa­žy­mė­jo vi­sa­da sten­gę­sis dirb­ti taip, kad pa­sau­lis keis­tų­si. „Rei­kia kur­ti ino­va­ty­vią, to­le­ran­tiš­ką, kū­ry­bin­gą vi­suo­me­nę, da­ry­ti mū­sų kraš­tą ge­res­nį, sau­ges­nį. Svar­bu, kad Lie­tu­va bū­tų to­kia, ku­ria vi­si di­džiuo­tų­si ir ne­no­rė­tų iš­vyk­ti, o sve­ti­muo­se kraš­tuo­se gy­ve­nan­tys tau­tie­čiai tė­vy­nei pa­dė­tų iš ten“, – kal­bė­jo jis.  

06-04-5 straipsnio 2 nuotr

Garbės piliečio apdovanojimo iškilmių dalyviai.


 

Sa­kė ne­tru­kus tar­nau­sian­tis Mask­vo­je – nuo rug­sė­jo ski­ria­mas ES am­ba­sa­do­riu­mi Ru­si­jo­je. „Ir kur be­tar­nau­čiau, yra du man pa­tys bran­giau­si mies­tai: Skuo­das – vie­ta, kur pra­si­de­da Lie­tu­va, ir Uk­mer­gė – vie­na svar­biau­sių ma­no kryž­ke­lių“, – pri­si­pa­žįs­ta V. Ušac­kas. Pri­si­mi­nęs nuo vai­kys­tės čia pas se­ne­lius leis­tas die­nas, ti­ki­na: Uk­mer­gė for­ma­vo jį kaip as­me­ny­bę, įskie­pi­jo svar­biau­sias ver­ty­bes.

Di­plo­ma­tas taip pat yra Skuo­do ra­jo­no gar­bės pi­lie­tis. Tarp jam skir­tų­jų – ir Grai­ki­jos, Nor­ve­gi­jos, Gru­zi­jos, Pran­cū­zi­jos, ki­tų ša­lių vals­ty­bi­niai ap­do­va­no­ji­mai. „Tu­riu de­šimt įvai­rių ap­do­va­no­ji­mų iš už­sie­nio vals­ty­bių va­do­vų ran­kų, bet Skuo­do ir jū­sų – svar­biau­si. Ačiū už tą gar­bę ir pa­si­ti­kė­ji­mą“, – dė­ko­jo jis. 

Gar­bės pi­lie­čių kny­go­je pa­si­ra­šiu­siam sve­čiui įteik­tas gar­bės pi­lie­čio žen­klas. V. Ušac­ką svei­ki­no iš­kil­mė­se da­ly­va­vę šei­mos na­riai, jo tė­ve­liai, mies­to ben­druo­me­nės pir­mi­nin­kas Ju­lius Ka­zė­nas.

Ka­dan­gi ne­ga­lė­jo da­ly­vau­ti sa­vait­ga­lį vy­ku­sio­je Mies­to šven­tė­je, V. Ušac­kas sa­kė be­si­vi­lian­tis bent jau iš­girs­ti nau­ją­jį Uk­mer­gės him­ną.

Gar­bės pi­lie­čiai mū­sų ra­jo­ne ren­ka­mi nuo 2011 me­tų. Šis var­das su­tei­kia­mas už ypa­tin­gus nuo­pel­nus ir in­dė­lį į kraš­to moks­lo, švie­ti­mo, kul­tū­ros, spor­to, eko­no­mi­kos sri­tis, vi­suo­me­ni­nę veik­lą. Už­per­nai juo ta­po pa­gy­ve­nu­sių žmo­nių or­ga­ni­za­ci­jai va­do­va­vęs a. a. Al­fon­sas Ber­no­tas. Per­nai – kal­bi­nin­kas, dia­lek­to­lo­gas, ha­bi­li­tuo­tas moks­lų dak­ta­ras Zig­mas Zin­ke­vi­čius.

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų