Spausdinti šį puslapį

Gimnazija paminėjo garbingą jubiliejų

An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­ja iš­kil­min­gai pa­mi­nė­jo sa­vo įstai­gos 75 me­tų su­kak­tį. Ta pro­ga nu­tar­ta kaup­ti ir sis­te­min­ti ar­chy­vų me­džia­gas ir at­ei­ty­je iš­leis­ti so­li­dų gim­na­zi­jos is­to­ri­ją įpras­mi­nan­tį lei­di­nį.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Girdžiūnos ir L. Dzigienės rankose – jubiliejinis duonos kepalas.


 

Į ju­bi­lie­ji­nes iš­kil­mes su­si­rin­ko gau­sus bū­rys sve­čių – bu­vu­sių ir esa­mų mo­ky­to­jų, bu­vu­sių ir esa­mų mo­ki­nių. Pa­svei­kin­ti su gim­ta­die­niu at­vy­ko ir ra­jo­no va­do­vai, mū­sų rink­tie­ji Sei­mo na­riai, ko­le­gos iš ki­tų ra­jo­nų, ki­tų mo­kyk­lų va­do­vai.

Iš­kil­mės pra­si­dė­jo šven­to­mis mi­šio­mis Šv. Apaš­ta­lų Pet­ro ir Po­vi­lo baž­ny­čio­je. Pa­šven­tin­tą duo­ną mo­kyk­los di­rek­to­rius Adol­fas Gir­džiū­na ir il­ga­me­tė šios įstai­gos va­do­vė Liu­ci­ja Dzi­gie­nė įne­šė į gim­na­zi­jos sa­lę, taip pra­dė­da­mi ju­bi­lie­ji­nį ren­gi­nį.

Ren­gi­nio me­tu Sei­mo Do­ku­men­tų de­par­ta­men­to Ar­chy­vo sky­riaus vy­riau­sio­ji spe­cia­lis­tė Re­gi­na Šku­ro­pad pa­pa­sa­ko­jo apie tu­ri­mus gim­na­zi­jos is­to­ri­jos do­ku­men­tus, pa­si­džiau­gė su­ma­ny­mu ty­ri­nė­ti ar­chy­vus ir at­ei­ty­je iš­leis­ti kny­gą.

Su­si­rin­ku­siuo­sius pa­svei­ki­no Uk­mer­gės bur­mist­ro Bo­les­lo­vo Dir­man­to anū­kė Vio­le­ta Gu­da­na­vi­čie­nė, apie mo­kyk­los pa­sie­ki­mus pa­sa­ko­jo jos di­rek­to­rius.

Į sce­ną li­po pa­tys gar­bin­giau­si šven­tės sve­čiai – 1940–1952 me­tų lai­dos bu­vę gim­na­zis­tai. Tarp jų – ir mon­sin­jo­ras Al­fon­sas Sva­rins­kas.

At­vy­ko čia dir­bę pe­da­go­gai, ini­ci­ja­vę mo­kyk­los sta­tu­so at­sta­ty­mą – An­ta­no Sme­to­nos var­do gim­na­zi­jai grą­ži­ni­mą.

Ren­gi­nio me­tu šo­ko ir dai­na­vo gim­na­zis­tai, daug gra­žių svei­ki­ni­mų iš­sa­kė ren­gi­nio sve­čiai.






 

5 straipsnio 2 nuotr.11-20

Į jubiliejų atvyko gausus būrys svečių.


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)