Spausdinti šį puslapį

Gimnazija pateko į geriausiųjų šimtuką

Žur­na­las „Vei­das“ iš­rin­ko 100 ge­riau­sių ša­lies gim­na­zi­jų. Jos ver­tin­tos pa­gal moks­lo bei sto­ji­mo į aukš­tą­sias mo­kyk­las re­zul­ta­tus. Į ge­riau­sių ša­lies gim­na­zi­jų šim­tu­ką pa­te­ko ir Uk­mer­gės An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­ja. Rei­tin­go su­da­ry­to­jų len­te­lė­je ji at­si­dū­rė 60-oje po­zi­ci­jo­je.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Į ge­riau­sių ša­lies gim­na­zi­jų šim­tu­ką pa­te­ko ir Uk­mer­gės An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­ja.


 

Gim­na­zi­jos ir mo­kyk­los ver­tin­tos pa­gal vals­ty­bi­nių bran­dos eg­za­mi­nų re­zul­ta­tus, re­zul­ta­tų vi­dur­kį, pa­gal tai, kiek pro­cen­tų abi­tu­rien­tų į Lie­tu­vos aukš­tą­sias įsto­ju­sių pir­mu pa­gei­da­vi­mu.

An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­jos di­rek­to­rius Adol­fas Gir­džiū­na pa­si­džiau­gė ne tik dėl to, kad šie­met pa­te­ko tarp 100 ge­riau­sių mo­kyk­lų. Jį džiu­gi­na ir tai, kad šia­me rei­tin­ge mū­sų gim­na­zi­ja kas­met ky­la į vir­šų.

Di­rek­to­rius pa­sa­ko­jo, kad šiais moks­lo me­tais no­rin­čių­jų mo­ky­tis An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­jo­je bū­ta ge­ro­kai dau­giau nei ga­li­ma bu­vo pri­im­ti. Su­lau­kė 163 pra­šy­mų, o pri­ėmė mo­ky­tis 120 pir­mak­la­sių.

Di­rek­to­riaus pa­ste­bė­ji­mu, šių­me­ti­nė lai­da kaip nie­kad rim­ta ir su­si­kau­pu­si. To­kie da­ly­kai esą pa­si­ma­to la­bai grei­tai. Net ir pir­ma­ja­me šiais moks­lo me­tais tė­vų su­si­rin­ki­me pa­si­ju­to, kad mo­ky­tis at­ėjo rim­tai dar­bui nu­si­tei­ku­si lai­da.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)