Spausdinti šį puslapį

Graži iniciatyva – užkrečiama

Gerų darbų ir pozityvios energijos iniciatyva „Lyderių karta. Ukmergė“ įgauna pagreitį. Prieš porą savaičių naujomis spalvomis nušvitęs Vilniaus gatvės 96A namo kiemas nebėra vienintelis, pajutęs „Lyderių kartos“ poveikį. Paėmę į rankas kastuvus, grėblius, dažus ir kitas reikalingas priemones, savo kiemą išgražino ir Vilniaus gatvės 93 namo gyventojai.

 

Nuotr. Iniciatyvos autorius Aurelijus Deviatnikovas.


 

Į talką susirinkę kaimynai negailėjo nei jėgų, nei šypsenų, tvarkydami ilgainiui apleistas erdves. Bendro tikslo siekimas suvienijo daugiabučio gyventojus. „Tokios iniciatyvos labai reikalingos: supranti, kad daug metų trukdžiusius „šabakštynus“ gali sutvarkyti per dieną, tereikia noro“, – sakė  viena gyventoja.

Sutvarkius darželius, apgenėjus krūmokšnius, kieme atsirado daugiau šviesos, o vaikai turėjo progos išbandyti naujus žaidimus. Pasak asociacijos „Šeima – vertybė“ savanorės: „Tereikia tiek nedaug: keleto senų padangų, kurios virsta sūpynėmis ar suoliuku, spalvotų dažų, informacinių plakatų“.

Teigiamą iniciatyvą palydėjo vaišės ir karšta arbata bei Dovilės Gelumbeckaitės akustinis koncertas.

„Mūsų tikslas – ne tik bendruomenes užkrėsti noru tvarkyti ir prižiūrėti savo aplinką, bet ir parodyti, kiek daug gabių žmonių jų pašonėje, apie kuriuos jie nėra nieko girdėję.

Ateityje norime kiemuose surengti fotodarbų parodas, piešinių konkursus, įvairiausius žaidimus bei atrakcijas vaikams, teatro studijų pasirodymus, folkloro grupių koncertus“, – planais dalinosi iniciatyvos autorius Aurelijus Deviatnikovas.

UŽ inf.

3 straipsnio 2 nuotr.09-30


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)