Į kiemą – tik įveikus griovį

Į „Ukmergės žinių“ redakciją paskambinęs ukmergiškis Viktoras pasakojo, kad netikėta kliūtis jam kelią pastojo įsukant iš Klaipėdos gatvės į namo, kuriame įsikūręs paštas, kiemą. Anot jo, duobėmis nusėtas ir visas pastatui priklausantis kiemas.

Gedimino Nemunaičio nuotr. Duobes žadama užlyginti.


„Pats miesto centras, o važiuojamoje dalyje grioviai jau kurį laiką išgriaužti stovi ir niekam neužkliūna“, – pasakojo žmogus. Anot jo, duobės pavojų kelia ir Klaipėdos gatve važiuojantiems automobiliams.

Ukmergės miesto seniūnijos laikinai einanti seniūno pavaduotojos pareigas Janė Zimblienė sako, kad šioje vietoje jokie gatvės remonto ar kokie nors požeminės infrastruktūros kasinėjimų darbai nevyko. Griovį greičiausiai pragriaužė į pakalnę tekantis vanduo.

Anot jos, duobių užtaisymu galėtų pasirūpinti ir šiame daugiabučiame name įsikūrusios įmonės – AB TEO LT ir AB „Lietuvos paštas“ bei namo gyventojai. Visi jie naudojasi įvažiavimu į kiemą.

„Kol parašysi raštą įmonėms, kol atsakymo sulauksi, nemažai laiko užtruks. Be to, matyti, kad tie, kurie daugiausiai tuo kiemu naudojasi, nelabai ir rodo iniciatyvą šiuos darbus atlikti“, – svarsto pašnekovė.

Šį neskubėjimą įrodė ir iš AB „Lietuvos paštas“ atėjęs laiškas į „Ukmergės žinių“ paklausimą dėl kiemo ir įvažiavimo duobių užlyginimo. Tiesa, savo indėlio, šalinant šią netvarką, nepaneigė.

„Šiuo metu, esant neigiamai temperatūrai ir įšalus gruntui, jokių didesnių remonto darbų lauke atlikti negalima. Pavasarį, kai bus tinkamos gamtinės sąlygos, ieškosime priemonių kartu su kitais pastato savininkais sutvarkyti teritoriją“, – pažadėjo AB „Lietuvos paštas“ atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė.

Kitos pastate įsikūrusios bendrovės TEO LT išorinės komunikacijos grupės vadovė Lina Rimkutė-Žičkė sako, jog įmonė pritaria, kad duobes reikia sutvarkyti.

„Pastate bendrovei TEO nuosavybės teise priklauso dalis patalpų, dalį jų bendrovė nuomojasi iš kitos įmonės. TEO mielai prisidės tvarkant įvažiavimą į kiemą“, – „išpešti“ pavyko ir kitą pažadą.

Vis tik J. Zimblienė pažadėjo, kad įvažiavimo į kiemą duobes sutvarkyti iniciatyvos imsis seniūnija. Ji sako, kad bent jau iki rimtesnio remonto į duobes bus priberta skaldos. Ji tikisi, kad bent laikinai šios kosmetinės priemonės padės. 

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

1 straipsnio 2 nuotr.01-20


Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų