Ilgametį direktorių keičia jo sūnus

Taujėnų gimnazijos istoriją tęsia šeimos nariai. Ilgametį jos direktorių Stasį Kaplūną keičia jo sūnus mokytojas Darius Kaplūnas. 41-erių pedagogas laimėjo savivaldybės skelbtą konkursą eiti šias pareigas. Mokslo ir darbo vieta ši įstaiga tapusi visiems Kaplūnų šeimos nariams.

 

Autorės nuotr. Darių Kaplūną rajone vykstančiuose renginiuose galima išvysti įvairiuose vaidmenyse.  


 

„Tėtis mokyklai vadovavo 25-erius metus, o mama, matematikos mokytoja, nuo 1970 metų čia irgi dirbo ilgą laiką, – pasakoja D. Kaplūnas. – Dabar abu, išėję užtarnautų atostogų, poilsiauja. O kad aš irgi būsiu mokytoju, pasakiau dar pirmoj klasėj, kai manęs mokytoja paklausė.“

Vaikystės svajonę išpildė – pradinių klasių mokytoju dirba jau 21-erius metus. O tęsti tėvelio tradicijas, sako, paskatinę kolegos, artimieji.

Apie tai svarstyti ėmęs prieš kelerius metus, kai buvo išrinktas į Ukmergės rajono švietimo tarybą, tapo jos pirmininku. 2012-aisiais prisijungė prie respublikiniame projekte dalyvaujančios švietimo lyderių komandos, ISM vadybos ir ekonomikos universitete baigė švietimo lyderystės magistrantūros studijas.

Pasakoja, jog malonus buvęs viso miestelio, kuriame gimęs ir augęs, bendruomenės palaikymas. Apsispręsti padėjo ir šeima – specialiąja pedagoge logopede toje pačioje gimnazijoje dirbanti žmona Asta, Vilniaus universitete mikrobiologiją ir biotechnologiją studijuojanti dukra bei abiturientas sūnus.

Taujėnų gimnazijoje šiuo metu mokosi apie 170 mokinių. Yra priešmokyklinė grupė, kurioje mokosi ir ikimokyklinukai. Dirba iki 30 pedagogų.

Įstaiga neseniai atšventė 60-ąjį jubiliejų, o šiuos mokslo metus pasitiko jau kaip gimnazija. „Tai buvo vienas didžiausių tėčio tikslų, – sako pašnekovas. – Jis ilgai to siekė, ir visa bendruomenė dėjo daug pastangų, kad kaimo vietovės vidurinė mokykla taptų gimnazija.“ Atnaujintas jos herbas, vėliava. Po Naujųjų metų su tėveliais bus aptartas ir uniformų klausimas.

Kalėdiškai išpuoštoje gimnazijoje rengiamasi šventiniam karnavalui, kuriame tradiciškai pasirodys ir mokytojai – jų programos kasmet visi labai laukia. O naujovių ugdymo procese D. Kaplūnas žada imtis.

„Stengsimės, kad mokykla aktyviau įsijungtų į projektinę veiklą, norėtųsi bendradarbiauti su užsienio mokyklomis. Kai viskas eina į priekį, mokykla irgi turi judėti su visuomene. O kad aprūpintume technologijomis, turimų išteklių neužtenka – reikalingi projektai“, – dalijasi planais.

Jau ir buvusių mokinių atžalas ugdantis pedagogas pastebi, jog vaikai keičiasi: „Ir pradinukai kasmet ateina labai skirtingi. Dabar, kitaip nei anksčiau, vaikai labai drąsūs, nebijo reikšti savo nuomonės. Tačiau dėl kompiuterių, filmukų tarp jų mažiau bendravimo, skurdesnis mokinių žodynas. Vaikai vis rečiau moka ir mėgsta pasakoti apie save – jiems paprasčiau bendrauti internetinėje erdvėje, o ne realybėje.“

Pats pedagogas bendrauja ne vien su mokiniais – dar turi daugybę kitokios veiklos. Jis dainuoja Taujėnų folkloro ansamblyje, žaidžia krepšinio veteranų komandoje, dalyvauja miestelio mėgėjų teatro „Bičiuliai“ veikloje. Per įvairius renginius ne sykį teko atlikti Prezidento Antano Smetonos vaidmenį, o ukmergiškiai jį gali išvysti šiomis dienomis rodomame kultūros centro kalėdiniame spektaklyje.

Naujojo Taujėnų gimnazijos direktoriaus kandidatūra savivaldybės tarybai svarstyti teikiama šį penktadienį.

Autorė: Vaidotė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų