Jaunasis baikeris greitį gaudo trasose

Mo­to­cik­li­nin­kams kar­tais ten­ka su­si­dur­ti su ne­įpras­tais gal­vo­sū­kiais, pa­vyz­džiui – kas pri­glaus­tų jų trans­por­to prie­mo­nes. Še­šio­lik­me­čiam Vid­man­tui Ne­fe­do­vui dėl to suk­ti gal­vos ne­rei­kia.

 

Tra­so­je Vid­man­tas – su­si­kau­pęs spor­ti­nin­kas.


 

Jo mo­to­cik­las ta­po tik­ru šei­mos na­riu, ku­riam vie­tos už­ten­ka net­gi vir­tu­vė­je.

Jau­na­sis mo­to­cik­li­nin­kas pa­sa­ko­jo da­bar spor­tuo­jan­tis jau su ant­ruo­ju sa­vo turimu mo­to­cik­lu „Hon­da CRF250“. Tai jis pa­dė­jęs Vid­man­tui už­kop­ti ant pri­zi­nin­kų pa­ky­los. Vis daž­niau jė­gas var­žy­bo­se iš­mė­gi­nan­tis uk­mer­giš­kis lie­pą da­ly­va­vo spor­to klu­bo „Mo­to­ra­tai“ su­reng­to­se lenk­ty­nė­se Kė­dai­nių ra­jo­ne. Spor­ti­niais bei ke­tur­ra­čiais mo­to­cik­lais kro­se skrie­jo iš įvai­rių mies­tų su­va­žia­vę bai­ke­riai. Sa­vo­jo­je – jau­nių kla­sė­je – vai­ki­nas, sėk­min­gai įvei­kęs abu va­žia­vi­mus, iš­ko­vo­jo bron­zą.

Šį lai­mė­ji­mą mo­to­cik­lų spor­tu ne­se­niai su­si­do­mė­jęs Duks­ty­nos pa­grin­di­nės mo­kyk­los de­šim­to­kas itin ver­ti­nan­tis. Dar ne taip se­niai iš ša­lies ste­bė­da­vęs tuo už­si­i­man­čius drau­gus, ne­pra­leis­da­vęs nė vie­nų var­žy­bų per te­le­vi­zi­ją, da­bar pats gau­do grei­tį tra­so­se.

Tra­sos no­rė­tų ir uk­mer­giš­kiai

Vid­man­tas kar­tu su bi­čiu­liais tre­ni­ruo­ja­si Anykš­čiuo­se, Kė­dai­niuo­se. Čia įreng­tos tra­sos pa­mėg­tos dau­ge­lio mo­to­cik­li­nin­kų iš ki­tų ra­jo­nų, mat tam pui­kiai pri­tai­ky­tos. Sten­gia­si čia ap­si­lan­ky­ti bent ke­lis sy­kius per sa­vai­tę, o sa­vait­ga­liais daž­nai nuve­žan­tis tė­tis.

Tuo me­tu ma­ma Re­na­ta ne­sle­pia no­rin­ti, jog šios vy­riš­kių iš­vy­kos bū­tų re­tes­nės. „Kai sū­nus iš­va­žiuo­ja, iš­ti­są die­ną ten bū­na – mo­to­cik­las jam nie­kuo­met ne­at­si­bos­ta, – šyp­so­si ji. – Ga­lė­tų ir Uk­mer­gė­je bū­ti nors kaž­koks plo­te­lis to­kia veik­la už­si­i­man­tiems jau­nuo­liams. Ne­gi kur nors ne­at­si­ras­tų? Juk aikš­te­lių ried­len­ti­nin­kams, vie­tų dvi­ra­ti­nin­kams yra...“

Ma­mos min­čiai Vid­man­tas pri­ta­rian­tis. „Tik­rai bū­tų sma­gu tu­rė­ti tra­są su kal­ne­liais, tram­pli­nais, kur ga­lė­tu­me ban­dy­ti įveik­ti kliū­tis, po­sū­kių pa­si­mo­ky­ti. Ne­reik­tų va­žiuo­ti tre­ni­ruo­tis ki­tur“, – sa­ko jis. Tuo la­biau, kad, anot moks­lei­vio, šio spor­to mė­gė­jų Uk­mer­gė­je vis dau­gė­ja.

Šei­ma – sir­ga­lių ko­man­da

Pa­de­da­mas tė­čio ir apie tai iš­ma­nan­čių drau­gų, jau­nuo­lis iš­mo­ko daug svar­bių da­ly­kų apie lenk­ty­nėms pri­tai­ky­tų mo­to­cik­lų spe­ci­fi­ką, jų de­ta­les, prie­žiū­rą. In­for­ma­ci­jos ir pats ieš­kan­tis in­ter­ne­te. Da­bar ga­lė­tų pa­tar­ti ir su va­rik­liu ar oro fil­trais su­si­ju­siais klau­si­mais, kaip ką iš­ar­dy­ti ir su­mon­tuo­ti... Tin­ka­mai pa­ruoš­ti mo­to­cik­lą var­žy­boms – ne vi­siems įkan­da­ma už­duo­tis. „Vi­sus varž­te­lius rei­kia su­re­gu­liuo­ti“, – šyp­so­si pa­šne­ko­vas.

Ne­abe­jin­gi jo po­mė­giui – ir dvy­nys bro­lis Vy­gin­tas bei se­su­tė Ka­ro­li­na. Vi­sa šei­ma ne­pra­lei­džian­ti nė vie­nų var­žy­bų, ku­rio­se da­ly­vau­ja jau­na­sis mo­to­cik­li­nin­kas. Net­gi ma­ma la­bai su­si­do­mė­jo šiuo spor­tu. „Ten įspū­din­ga vis­kas: pra­de­dant star­tu, se­kun­dė­mis, kai tu­ri at­va­žiuo­ti kuo grei­čiau, bai­giant gau­sy­bės su­si­rin­ku­sių sir­ga­lių emo­ci­jo­mis ir de­ci­be­lais. To­kį jau­du­lį ne vi­sur pa­tir­si“, – ne­sle­pia R. Ne­fe­do­vie­nė.

Vid­man­tas pri­si­pa­žįs­ta, jog čia ne­iš­ven­gia­ma nuo­ty­kių ir ne­sėk­mių. Ten­ka ir griū­ti, ir smė­ly­je ar žvy­re iš­si­vo­lio­ti, o sy­kį pra­dė­tą kro­są te­ko už­baig­ti, ėmus ir... pa­me­tus mo­to­cik­lo sė­dy­nę. Ken­čia tuo­met ir mo­to­cik­li­nin­ko kos­tiu­mas, ku­rį ati­tin­ka­mą kar­tu su ap­sau­go­mis, šal­mu ir ki­tais at­ri­bu­tais pri­va­lo tu­rė­ti kiek­vie­nas spor­ti­nin­kas.

Prieš var­žy­bas jis tre­ni­ruo­ja­si dar dau­giau. Spor­tą mėgs­tan­čiam vai­ki­nui taip pat pa­tin­ka bė­gio­ti, la­bai pra­ver­čia ir tre­ni­ruok­liai, dvi­ra­tis.  

Ga­ra­žė­lis – vir­tu­vė­je

Sa­vo gra­žuo­lį bran­gų žais­lą spor­ti­nin­kas la­bai sau­gan­tis. Jam ne­rei­kė­jo įkal­bi­nė­ti tė­vų skir­ti kam­pe­lį trans­por­to prie­mo­nei... šei­mos na­me. „Tai­gi nu­si­pir­ko jį žie­mą, kai nei kur va­žiuo­ti, nei sta­ty­ti yra kur... Įsi­lei­dau į vir­tu­vę. Pur­vi­nas nė ne­sto­vė­tų, bet Vid­man­tas jį kruopš­čiai pri­žiū­ri. Grį­žęs po tre­ni­ruo­čių ar var­žy­bų, nors ir be svei­ka­tos, vi­są nu­plau­na, su rankš­luos­tė­liu apei­na. Kai iš­va­žiuo­ja į tra­są, vir­tu­vė­je net trūks­ta kaž­ko...“ – šyp­so­si ma­ma.

Mo­to­cik­lo jau­nuo­lis ne­gai­lin­tis ir bro­liui. „Se­sei per sun­kus“, – pa­sa­ko­ja apie 102 ki­log­ra­mus sve­rian­tį sa­vo dvie­jų ra­tų bi­čiu­lį.

Ti­ki­na, jog po atos­to­gų grį­žus į mo­kyk­lą, moks­lams mo­to­cik­las ne­truk­dys: pa­vyks­ta su­de­rin­ti vis­ką. Ta­čiau spor­to ne­nu­stums, nes rei­kia pa­si­reng­ti jau šį mė­ne­sį vyk­sian­čioms dar vie­noms var­žy­boms.

Autorė: Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

3 straipsnio 2 nuotr.09-03

Po var­žy­bų tre­čią vie­tą lai­mė­ju­sį mo­to­cik­li­nin­ką pa­svei­ki­no ir se­sė Ka­ro­li­na.


 

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų