Spausdinti šį puslapį

Milijoninėje Paryžiaus eisenoje – ir ukmergiškė

Sekmadienį Paryžiuje vyko istorinis žygis, kurio dalyviai pagerbė 17 teroro išpuolių aukų ir pasisakė už europietiškas vertybes. 

 

Ukmergiškė Dana Kamarauskienė prisijungė prie mitingo Prancūzijoje.


Po kruvino išpuolio prieš satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją į eitynes plūdo ne tik Prancūzijos sostinės, bet ir kitų miestų gyventojai. 

Minioje dalyvavo ir mūsų kraštietė, buvusi Ukmergės rajono tarybos narė Dana Kamarauskienė. Albi mieste moteris gyvena jau 8-erius metus. 

D. Kamarauskienė pasidalino tokiomis savo mintimis:

„Sausio 11 diena įeis į Prancūzijos istoriją kaip vienybės įrodymo manifestacija, kuomet į didžiųjų ir mažesnių miestų gatves išėjo daugiau kaip 3 milijonai piliečių – skirtingos rasės, skirtingo tikėjimo, skirtingų tautybių.

Praėjusią savaitę įvykdyti teroristiniai aktai Paryžiuje, nusinešę 17 žmonių gyvybes, negalėjo palikti abejingų. Tuo labiau, kad šį kartą teroristai drįso pasikėsinti į vieną iš pagrindinių pasaulinėje žmogaus teisių deklaracijoje skelbiamų teisių – teisę į raiškos laisvę.

Aš taip pat negalėjau likti nuošaly ir pirmą kartą per 8 metus po to, kai likau pietų Prancūzijoje esančiame Albi mieste užbaigusi studijas vietiniame universitete, įsiliejau į Tarno departamento minią ir tapau šio grandiozinio įvykio liudininke.

Šioje susikaupusioje minioje teroristinių aktų aukų gedėjo, reiškė vienybę ir tarė drąsų NE ekstremistams daugiau 35 000 Albi miesto ir jo apylinkių gyventojų“.

UŽ inf

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)