Spausdinti šį puslapį

Mugėje – suvenyrai ir Donelaičio kūryba

Vla­do Šlai­to vie­šo­ji bib­lio­te­ka penktadienį ukmergiškius pakvietė į tradicinę Gertrūdos mugę. Pavasarinę Kaziuko mugę primenančios šeimininkių ir darbštuolių sueituvės bibliotekoje rengiamos trečius metus.

 

Vaidotės Šantarienės nuotr. Bibliotekininkės siūlė savo rankdarbių, gardėsių, knygų.


 

 

Mugei ruošiasi šios įstaigos ir jos kaimo padalinių darbuotojos, bibliotekos bičiuliai, tautodailės kūrėjai.

Ir šiemet lankytojams siūlyta nepraeiti pro pačias įvairiausias gėrybes bei suvenyrus. Ant stalų – ne vien pirmoji beržų sula, naminiai sūriai, prieskoniai, uogienės, kepiniai, daržovienės ar kiti gardumynai. Akis buvo galima paganyti ir įsigyti rankdarbių, mezginių, papuošalų, keramikos ir dar neregėtų dirbinių.

Literatūros ir menų globėjai – šventajai Gertrūdai mugę bibliotekos šeimininkai skyrė, kar­tu pri­si­me­nant ir knyg­ne­šys­tės tra­di­ci­jas. Mat sekmadienį, kovo 16-ąją, šalyje minėta Knygnešio diena.  

Tad užsukusieji į mugę domėjosi ir įvairiausiais leidiniais. Tarp jų – knygos ir knygelės, žurnalai ir net enciklopedijos. Įdomybių čia galėjo rasti ir mėgstantieji pasakas, ir dar neišmėgintų receptų ieškančios šeimininkės.

Renginio dalyviams įsigijus norimų leidinių, dalis lėšų bus panaudota nupirkti naujų knygų bibliotekai.  

Aprimus mugės šurmuliui, vyko skaitymai, skirti Kristijonui Donelaičiui. Jie surengti, šiemet minint 300-ąsias šio lietuvių literatūros klasiko gimimo metines. K. Donelaičio kūryba skambėjo ne tik lietuviškai, bet ir latviškai bei lenkiškai.

UŽ inf.

1 straipsnio 2 nuotr.03-17

Lankytojus domino mugės prekės.


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)