Nešė savanorystės žinią

Tarptautine savanorių diena paskelbta gruodžio 5-oji penktadienį paminėta ir mūsų mieste. Į savanorystę bandyta atkreipti praeivių ir vairuotojų dėmesį. „Savanorystės nepapasakosi. Savanorystę reikia patirti“ – su tokiu šūkiu penktadienį į gatves išėjo visos Lietuvos, taip pat ir Ukmergės, savanoriai. 

 

Autorės nuotr. Eitynėms ruošėsi jaunimas.


 

Įvairiuose miestuose tądien vykdytos akcijos, eitynės, protų mūšio žaidimai, kiti renginiai. Taip paminėta ši proga, oficialiai vadinama Tarptautine savanorių diena už ekonominę ir socialinę plėtrą.

Jaunimo laisvalaikio centro paraginti akcijos Ukmergėje dalyviai bandė šturmuoti pagrindinę miesto aikštę, prie savivaldybės. Užsikabinę šūkio raides, keliavo per pėsčiųjų perėjas, mojuodami prie šviesoforų sustojusiems vairuotojams ir pranešdami tos dienos žinią.

Eitynėse prie šio centro savanorių prisijungė Lietuvos moksleivių sąjungos Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centro, organizacijų „Darbas“ bei „OBA“ jaunimas. Jomis, pasak savanorystės ambasadorės Ukmergėje, laisvalaikio centro direktorės Daivos Pranskevičienės, bandyta savanorystės žinią nešti į viešumą.

Akcijos dalyviai šventinį vakarą tęsė jaunimo laisvalaikio centre, kur priėmė ir svečius. Čia surengtos vaišės, vyko karaokės konkursas. Žiūrėtas šio centro savanorių susuktas filmukas, kurį kuriant, Ukmergės įstaigų, organizacijų vadovų klausinėta apie savanorystę.

VšĮ Ukmergės jaunimo laisvalaikio centre šiuo metu dirba penkiolika savanorių. Jie dalyvauja įstaigos veikloje, prisideda organizuojant renginius, vykdant įvairias akcijas, rinko paramą Ukrainos gyventojams. Dauguma jų – Antano Smetonos gimnazijos moksleiviai.

D. Pranskevičienė pasakojo, jog penktadienį per Lietuvą – nuo Vilniaus iki Klaipėdos – važiavo savanorių traukinys, pristatydamas kiekvieno miesto savanoriams lauknešėlį. „O tie, kurie be traukinio – tokie, kaip mes, – sulaukė savanorių mašiniuko ir dovanų“, – pasakojo direktorė.

Svečiai dalijosi patirtimi apie savanorių galimybes. Patarimais dalijosi ir apie savo veiklą Lietuvoje pasakojo savanoris iš Makedonijos bei savanorė iš Rumunijos. Pastaroji savanoriauja Vilniaus SOS vaikų kaime, vaikinas – nacionaliniame parke Plateliuose.

Ambasadorei D. Pranskevičienei įteikta padėka už savanorystės sklaidą. Tokius ambasadorius šalies miestuose ir miesteliuose buria Europos savanorių tarnybos asociacija „SALTES“, įgyvendindama projektą „Savanorystės tinklo stiprinimas Lietuvoje“. Ambasadorių pareiga – savo krašte skatinti savanorystę, ieškoti savanorių ir šį tinklą plėsti. Jiems rengiami susitikimai, kuriuose diskutuojama ir dalijamasi patirtimi, idėjomis.

„Mūsų tikslas – ne vien kviesti jaunus žmones, bet ir raginti organizacijas priimti savanorius“, – sako D. Pranskevičienė. Anot jos, tai padaryti jau sutikusi ne viena Ukmergės įstaiga. 

Autorė: Vaidotė ŠANTARIENĖ 

 4 straipsnio 2 nuotr.12-10 4 straipsnio 3 nuotr.12-10


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų