Odontologijos skyrius sulaukė naujų specialistų

Dar visai neseniai Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro pacientai skundėsi, kad odontologų kabinetus pasiekti galima tik atstovėjus ilgiausią eilę registratūroje.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Užsiregistruoti pas odontologą bus paprasčiau.


 Nuo šiol galima užsiregistruoti telefonu. Skyriuje įsteigtas ir naujas etatas – dirba periodontologas.

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro Odontologijos skyrius sulaukia naujų specialistų. Nuo rudens čia priimti trys nauji gydytojai. O visai neseniai įsteigtas ir dar niekuomet nebuvęs etatas – pradėjo dirbti periodontologas.

Kuomet pacientui gali prireikti šios srities specialisto?

Gydytoja periodontologė Aldona Bakutienė pasakoja, kad tyrimai rodo, jog daugiau nei 90 procentų suaugusiųjų kenčia nuo parodantozės. Ja pastaruoju metu vis dažniau suserga ir jaunimas, vaikai.

Gydytoja sako, kad šalutiniai parodantozės požymiai – dantų jautrumas, dantenų kraujavimas, nemalonus burnos kvapas – ne tik trukdo kasdieniam gyvenimui, bet taip pat gali sukelti ir labai didelių sveikatos problemų. Jei ši liga negydoma, sumažėja kaulo tankis, iškrenta dantys.

A. Bakutienė pabrėžė, kad gydant parodantozę svarbiausia yra ankstyva šios ligos diagnozė. Dažnai ankstyvas profesionalus gydymas sumažina šios ligos simptomus ar net sustabdo ją.

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Janina Galiauskienė sako, kad Odontologijos skyriuje šiuo metu dirba 11 gydytojų odontologų, 10 odontologų padėjėjų. Ne visi centro patalpose – kai kurie iš jų pacientus gydo ambulatorijose. Yra dirbančių ir po pusę etato.

Anot J. Galiauskienės, naujų specialistų įsiliejimas į senąjį kolektyvą džiugina. Tuo labiau, kad reikia atsisveikinti su kai kuriais į pensiją išėjusiais ar besirengiančiais išeiti gydytojais. Šiuo metu skyriuje darbuojasi trys pensinio amžiaus gydytojai.

Vyriausioji gydytoja pasakojo, kad pavyko išspręsti užsiregistravimo pas odontologus nepatogumus. Pagal buvusią tvarką pacientai galėdavo užsiregistruoti tik dviem savaitėm.

Prie registratūros langelių nuo ankstyvo ryto nutįsdavo ilga eilė. Ne paslaptis, kad jos galo neretai tekdavo ieškoti net ant šaligatvio šalia poliklinikos. Žmonės pasakojo eilėje ne vieną valandą praleidę.

Dabar registruojama trims mėnesiams į priekį. Jau porą mėnesių pacientus pas odontologus registruodami nauju būdu, centro medikai padarė išvadą, kad jis pasiteisino.

Pasisekė pasiekti tai, dėl ko ir buvo įdiegta naujoji tvarka – nebeliko didelių eilių.

„Pavyzdžiui, registruojantis balandžio 14 dieną, galima pas odontologą pakliūti birželio 14, balandžio 15 registruojama birželio 15-ajai. Ir taip toliau“, – aiškina pašnekovė.

Tiesa, dančiui įsiskaudėjus tokia tvarka nelabai nudžiugintų. Tačiau J. Galiauskienė patikino, kad su skaudančiu dantuku gydytojas nuo kabineto durų tikrai nenuvarys – odontologijos skyriaus tvarkoje numatyta pacientus priimti tą pačią dieną.

Vyriausioji gydytoja sako, kad tą pačią dieną profilaktiškai dantis pasitikrinti priimami vaikai, nėščiosios, taip pat – užsirašyti į protezavimo eilę.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų