Parama maisto produktais – itin kukli

Uk­mer­gės ne­sta­cio­na­rių so­cia­li­nių pa­slau­gų cen­tro duo­me­ni­mis, šiuo me­tu pa­gal­ba mais­to pro­duk­tais iš Eu­ro­pos pa­gal­bos la­biau­siai skurs­tan­tiems as­me­nims fon­do tei­kia­ma per 1600 uk­mer­giš­kių – mies­to gy­ven­to­jų. Tai ma­žiau­sias gau­nan­čių šią pa­ra­mą as­me­nų są­ra­šas per pas­ta­rą­jį lai­ko­tar­pį.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.


 

De­ja, ir pats pa­ra­mos krep­še­lis – la­bai jau kuk­lus. Cen­tro ad­mi­nist­ra­to­rė Li­na Su­kac­kie­nė pa­sa­ko­jo, kad ja­me – vos 4 vie­ne­tai pro­duk­tų: kon­ser­vai su dar­žo­vė­mis, cuk­rus ir dvie­jų rū­šių ma­ka­ro­nai.

Dėl už­pro­tes­tuo­tų vie­šų­jų pir­ki­mų per­kant mais­to pro­duk­tus sun­kiai be­si­ver­čian­tie­ji ne­gau­na nei mil­tų, nei kruo­pų.

„Dėl to žmo­nės la­bai ne­pa­ten­kin­ti ir nu­si­vy­lę“, – sa­ko cen­tro ad­mi­nist­ra­to­rė. Tie­sa, pri­du­ria, kad pa­ra­mos ga­vė­jai šie­met taip pat bu­vo ap­da­lin­ti ne­mo­ka­mo­mis dar­žo­vė­mis – lie­tu­viš­ko­mis mor­ko­mis ir ko­pūs­tais.

Ne­sta­cio­na­rių so­cia­li­nių pa­slau­gų cen­tre mies­tie­čiams mais­to pro­duk­tai iš­da­li­na­mi maž­daug per tris sa­vai­tes.

Šiais ka­len­do­ri­niais me­tais tai – an­tra pro­duk­tų siun­ta. Sau­sio mė­ne­sį pa­ra­mos ga­vė­jų są­ra­šuo­se bu­vo per 2100 as­me­nų.

Ki­ta siun­ta ža­da­ma ge­gu­žę. Jai gau­ti jau re­gist­ruo­ta per 1800 as­me­nų. Ko­dėl kei­čia­si šis skai­čius? Pa­sak cen­tro ad­mi­nist­ra­to­rės, grei­čiau­siai vie­ni tie­siog pa­mirš­ta apie sa­ve pra­neš­ti cen­trui, ki­tiems pa­si­kei­čia gy­ve­ni­mo są­ly­gos, dar ki­ti gal­vo­ja, kad jei­gu jau kar­tą už­si­ra­šė, tai ir gaus nuo­lat pa­ra­mą.

Pri­me­na­ma, kad taip nė­ra – duo­me­nys nuo­lat tiks­li­na­mi, pa­gal­bos mais­tu tei­ki­mo tvar­ka kin­ta. To­dėl gy­ven­to­jams bū­ti­na pa­tiems do­mė­tis pa­ra­mos ga­li­my­bė­mis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų