Pareigūnai aplankė per 100 šeimų

Ukmergės rajono policijos komisariato darbuotojai kasmet rengia tradicinę gerumo akciją. Artėjant Šv.Kalėdoms aukoja šiek tiek savo santaupų ir ruošia dovanėles nepritekliuje gyvenantiems rajono vaikams.

 

Prie šios pareigūnų iniciatyvos kasmet prisijungia vis daugiau rajono įstaigų bei įmonių.

„Policijos pareigūnų apsilankymas šeimose dažnai labiausiai sujaudina pačius mažiausius – vaikus. Juk paprastai šeimose lankomės, kai jose yra problemų, o vaikai dėl tėvų elgesio, girtuoklysčių labai skaudžiai išgyvena“, -  kalba viena iš akcijos iniciatorių Nepilnamečių reikalų specialistė Ingrida Juzėnienė.

Kalėdinis apsilankymas mažiesiems socialinės rizikos šeimų nariams būna netikėtas. „Lankydamiesi šeimose mes pabendraujame su vaikais, pasižiūrime kokiomis sąlygomis gyvena, kaip jie prižiūrimi, prevenciškai pabendraujame su tėvais.  Ypatingą dėmesį skiriame toms šeimoms, kuriose auga mokyklinio amžiaus vaikai, dažnai praleidinėjantys pamokas,“ – pasakojo pareigūnė.

Visi vaikai su džiaugsmu priima dovanėles – vieni tą džiaugsmą išreiškia atvirai ir emocingai, kiti labai santūriai, gal net susikaustę. Paklausti, kaip sekasi mokykloje, kai kurie jų tuoj ima pasakoti, kokie pažymiai, ko nesuprato, kuri mokytoja labai patinka. Buvo norinčių ir padeklamuoti eilėraščius, ir perduoti policininkams linkėjimus.

Pareigūnų širdis tokie apsilankymai taip pat sujaudina. Besilankydami Siesikų seniūnijoje šeimoje, kurioje auga 8 vaikai, sužinojo, kad mergaitei suplyšo batelis. Mama, neturėdama už ką nupirkti naujus, priklijavo nuplyšusį padą lipnia juosta ir mergaitė su  tokiais batais išėjo į mokyklą. Jau kitą dieną vienas policijos pareigūnas nupirko batelius ir juos nuvežė daugiavaikei šeimai.

Džiugino tai, kad daugelio namai buvo sutvarkyti, stovėjo papuoštos kalėdinės eglutes. Deja, kai kuriuose namuose tvyrojo baisi netvarka, pasitiko apsiblausę tėvai...

Ukmergės rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistai, apylinkių inspektoriai, socialiniai darbuotojai  šiemet aplankė 108 socialinės rizikos šeimas, buvo išdalinta 280 saldžių dovanėlių.

Šiemet prie gerumo akcijos prisidėjo bei paramą skyrė šios rajono įstaigos, organizacijos, įmonės, asmenys: Visuomeninė taryba prie policijos komisariato, Ukmergės teisininkų draugija, Vilniaus apygardos probacijos tarnybos skyrius Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje, savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius, UAB „Aljuva“, AB Rokiškio sūris Ukmergės pieninė, UAB „Likmerė“, UAB „Roris“, UAB „Versmė“ ,Ukmergės sveikatingumo centras „Sinergija“, prekybos centras „Iki“, verslininkas Sigitas Gelumbauskas, ūkininkai Algirdas Kopūstas ir Jovita Kopūstaitė.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų